Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κούδας: «Κανένα ματς δεν είναι εύκολο»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, τους έλληνες προπονητές και τους νέους ποδοσφαιριστές που χρειάζονται στήριξη.

Για το ντέρμπι:

«Φέτος είναι λίγο πιο ήρεμη η κατάσταση λόγω της οικονομικής κατάσταση αλλά και την κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες. Δυστυχώς δεν έχει την θέρμη των προηγούμενων χρόνων που λέγαμε ότι και οι δυο ομάδες ήταν σε καλή κατάσταση για να το χαρακτηρίσουμε ντέρμπι. Οι ομάδες χτίζονται, ο Άρης έχει περισσότερα προβλήματα, έχει προσθέσει πολλούς καινούριους παίκτες ενώ ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε κάποιους νέους ποδοσφαιριστές αλλά έχει κρατήσει το κορμό του. Οι δύο ομάδες έχουν πολλά θετικά αλλά τα αρνητικά ίσως είναι περισσότερα, δεν έχουν δέσει ακόμα οι ομάδες».

Για το αν υπήρχε ξανά κάποιο ντέρμπι με προβλήματα:

«Θυμάμαι ένα παιχνίδι στην Τούμπα με τον Στάνκοβιτς που ο Άρης είχε κάνει τη χειρότερη εμφάνισή του. Είχε βάλει πολλούς νέους παίκτες και αν θυμάμαι καλά είχε λήξει 5-0, 5-1».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Είναι σε καλύτερη κατάσταση και σε καλύτερη θέση από τον Άρη. Σίγουρα τα Ελληνόπουλα ανεβάζουν λίγο τον πήχη σε αυτά τα παιχνίδια γιατί οι ξένοι δεν νιώθουν αυτό που νιώθει ο Έλληνας. Εγώ πιστεύω ότι τα νεαρά παιδιά έχουν μεγαλύτερη αγάπη για το σωματείο και νομίζω ότι θα έχουμε ένα δείγμα από αυτά τα παιδιά.

Για τους Έλληνες προπονητές των δυο ομάδων:

«Αυτό θα έπρεπε να το θεωρούμε ευτύχημα, αυτά τα παιδιά πηγαίνουν παρακολουθούν σεμινάρια και όλοι μπορούν να γίνουν ένας Μουρίνιο. Δεν πρέπει κάποιος να είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής για να γίνει και μεγάλος προπονητής. Είναι διαφορετικό να μιλάς με έναν Έλληνα προπονητή για τα προβλήματά σου και για τη αγωνιστική σου κατάσταση και άλλο με έναν ξένο. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές. Όλοι οι προπονητές έχουν μια φιλοδοξία και οι ποδοσφαιριστές τη δική τους φιλοδοξία η οποία είναι να παίζουν ποδόσφαιρο με όσα προβλήματα και αν υπάρχουν, γιατί δηλαδή να τους αρνούμαστε».

Για τον Δώνη και αν πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές:

«Μου αρέσει ο Δώνης και όλα τα άλλα παιδιά όπως τον Βλάχος, βλέπετε τι τραβάει στην ΑΕΚ που προσπαθεί πολύ. Πείτε μου εσείς ένας προπονητής που μπορεί να έρθει στον ΠΑΟΚ και μέσα σε λίγους μήνες μπορεί να φέρει αποτελέσματα, μέσα από τη δουλεία έρχονται τα αποτελέσματα. Έχουμε διώξει πολλούς προπονητές στην Ελλάδα άδικα. Δυστυχώς πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, δεν κάνουμε θετικά βήματα τον προπονητή πρέπει να τον αφήνουμε να δουλέψει. Πρέπει να τον αφήσουμε να δουλέψει και να τον κρίνουμε μετά από μερικά χρόνια, έτσι κρίνονται οι προπονητές. Για παράδειγμα ο Βενγκέρ και ο Φέργκιουσον, αυτά πρέπει να βλέπουμε ως παραδείγματα».

Για το αν πρέπει να χρησιμοποιούνται 4-5 νεαροί στην ενδεκάδα:

«Αν δεν ψηθούν τώρα πότε θα ψηθούν, εμείς τα ταλέντα τα έχουμε, φτάνουν 24-25 και τα λέμε ακόμα ταλέντα. Αν δεν παίξει σε αυτήν την ηλικία πότε θα παίξει; Αυτή τη παιδιά πρέπει να αποκτήσουμε στην Ελλάδα να μπαίνουν από μικροί να παίζουν».

Για το αν είναι εύκολο το ματς για ΠΑΟΚ:

«Αυτό βγαίνει από τους ανθρώπους που δίνουν λάθος μηνύματα. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα ο αγώνας κρίνετε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο άσχημα και να είναι η άλλη ομάδα».

Για τον Σαββίδη:

«Έχει δείξει θετικά μηνύματα, από εκεί και πέρα στην Ελλάδα επικρατεί η λογική να βλέπουμε τον άνθρωπο όπως ήταν οι προηγούμενοι. Όλοι οι παράγοντες που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς δεν φταίνε μόνο αυτοί που δεν τα πήγαν καλά, φταίει και ο γύρω κόσμος που προσανατολίζει και δεν λειτουργεί σωστά. Πρέπει να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα που δεν θα έχει ξανά γίνει ποτέ. Το θέμα είναι ο κύκλος και οι άνθρωποι που θα μπουν να τους έχει εμπιστοσύνη».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: