Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Λάζαρ-"Νίκη πάση θυσία"

Ο Κοστίν Λάζαρ, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες τού ΠΑΟΚ στον αγώνα της Ξάνθης, μίλησε στη NOVA και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη στην Τούμπα.

"Νίκη πάση θυσία"
Αναλυτικά οι δηλώσεις τού Λάζαρ στην NOVA:
«Ξεκινήσαμε αυτή τη χρονιά το ίδιο καλά με την περυσινή, με εξαίρεση τον αποκλεισμό από το Europa League. Σαν ομάδα πιστεύω ότι είμαστε καλά. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουν μείνει, στους μεγάλους, στους μικρούς αλλά και σε αυτούς που έχουν έρθει. Βέβαια μας επηρέασε λίγο η φυγή των άλλων στο πλάνο μας, ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε λίγο σε ένα καινούριο στιλ παιχνιδιού κι εγώ προσωπικά ο στόχος μου πάντα ήταν από μέρα σε μέρα κι από χρονιά σε χρονιά να είμαι καλύτερος. Κι ελπίζω και φέτος να το πετύχω».
- Ενα από αυτά τα νέα παιδιά - στα οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων - που έχουν κληθεί να βοηθήσουν, έστω κι υπό συνθήκες αναγκών δεδομένου πως ο Γκαρσία παραμένει τραυματίας εδώ και καιρό, ο Φωτάκης έλειψε για τον ίδιο λόγο, είναι ο Εργκους Κάτσε. Πως είναι η συνεργασία σου μ« ένα παιδί 18-19 ετών και ποια είναι η άποψή σου βλέποντάς τον πλέον ως συμπαίκτη ενεργό στον αγωνιστικό χώρο;
«Βλέπω ένα πολύ καλό και όμορφο μέλλον για τον Εργκους γιατί πρώτα από όλα έχει μεγάλη εμπιστοσύνη - παρά το νεαρό της ηλικίας του - στις δυνατότητές του. Είναι παίκτης ομάδας, δε βάζει σε καμία περίπτωση τον εαυτό του πάνω από το σύνολο, δηλαδή βοηθάει τον καθένα μέσα στο γήπεδο ώστε να είναι καλύτερος κι αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο».
- Μέσα από τη διαδρομή που έχει κάνει η ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και τώρα, πέρασε από διάφορα στάδια, από στεναχώριες, από κάποιες μικρές χαρές φτάνοντας στο πλέον εντυπωσιακό αποτέλεσμα έως τώρα, με την εκτός έδρας νίκη στην Ξάνθη. Μετά από αυτές τις μέρες που μεσολάβησαν, την ξεκούραση που πήρατε με τα δυο ρεπό, σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα εν όψει και του αγώνα της Κυριακής;
«Πρέπει αυτό το παιχνίδι να το κερδίσουμε πάση - θυσία. Σίγουρα ο Αρης δεν έχει τις μονάδες που είχε πέρυσι. Παρόλα αυτά θα παλέψει, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς εννοείται. Είναι ένα παιχνίδι που είναι ντέρμπι για την πόλη, σημαίνει κάποια πράγματα και για τους οπαδούς μας και είμαστε υποχρεωμένοι να το κερδίσουμε».
- Με την εμπειρία σου και ειδικά με την εμπειρία που έχεις από τα συγκεκριμένα παιχνίδια τι θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ την Κυριακή, τι πρέπει να κάνει για να μπορέσει να πάρει αυτό το οποίο επιθυμεί;
«Πρώτα απ» όλα και πάνω από όλα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει κι αυτό που μας έχει πει ο προπονητής μας δεν πρόκειται να δώσουμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο. Το μόνο πράγμα που με φοβίζει στο παιχνίδι είμαστε εμείς, από την κατάσταση την ψυχολογική και τη φυσική κατάσταση που θα είμαστε σ αυτό το ματς. Πέρα από αυτό δεν υπάρχει τίποτε άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: