Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Θέλει προπονητή ο Παναθηναϊκός»

Πιο λιανά δεν γίνεται… «Ο Παναθηναϊκός θέλει προπονητή», τόνισε ο Τάκης Λουκανίδης στο ΦΩΣ λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση κατά της παραμονής του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του τριφυλλιού. Ο παλαίμαχος άσος των πράσινων ανέφερε ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ο χειρότερος που θυμάται τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Λουκανίδη στην εφημερίδα ΦΩΣ

-Αγωνιστικά θυμάστε ποτέ έτσι τον Παναθηναϊκό;
«Όχι. Και όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά. Πάντα, ο Παναθηναϊκός είχε δυνατές διοικήσεις και καλή ομάδα. Είναι πρωτοφανές για τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να νικήσει ούτε μια από τις μικρές ελληνικές ομάδες. Και να διασύρεται στην Ευρώπη από ομαδούλες. Στενοχωριέμαι πραγματικά που βλέπω αυτή την εικόνα. Εμείς όταν χάναμε από τον Ολυμπιακό , δεν βγαίναμε μια εβδομάδα έξω, καθόμουν σπίτι για να μη δω φιλάθλους και φίλους που τους είχαμε στενοχωρήσει. Και μιλάμε για Ολυμπιακό».

-Πού πονάει πιο πολύ ο Παναθηναϊκός;
«Συμφωνώ με τον κόσμο που λέει τι παίκτες είναι αυτοί, αλλά δεν είναι χάλια το υλικό περίπου ήταν που απείλησε τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και ήταν 5 βαθμούς μπροστά. Για εμένα ο Παναθηναϊκός πονάει πιο πολύ στον προπονητή. Δεν βλέπω καμία ανάπτυξη, καμία βελτίωση των παικτών, δεν βλέπω τον Παναθηναϊκό να κάνει ούτε τα βασικά στο γήπεδο».

-Άλλα που δεν κάνει;
«Η ομάδα ξεκινάει από τον προπονητή. Επιτρέπεται να βλέπεις τους παίκτες όταν χάνουν την μπάλα να μην τρέχουν για να την ξανά πάρουν. Όταν χάνεται η μπάλα έχει υποχρέωση ακόμα και ο σέντερ φορ να τρέξει για να την ξανά πάρει. Το βλέπουμε και σε ξένες ομάδες. Βλέπω τον Παναθηναϊκό, όταν δεν έχουν φυσική κατάσταση για να τρέξουν, τι να λέμε! Έχω κάνει και εγώ προπονητής και ξέρω ότι το ίδιο υλικό μπορεί να αποδώσει με βαθμό 5, το ίδιο υλικό μπορεί να αποδώσει και με απόδοση 8.

Ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο υλικό, όμως ο ΠΑΟ έχει καλύτερο υλικό από άλλες ομάδες που δεν μπορεί να τις νικήσει. Και για να μην ξεχάσω κάτι, θα το πω τώρα: είναι αδιανόητο να διώχνουν τον Καραγκούνη που δεν τον ήθελε ο Φερέιρα και να μη διώχνουν τον Φερέιρα που παρουσιάζει τέτοιο χάλι».

-Αν ήσασταν Αλαφούζος θα κρατάγατε τον Φερέιρα τώρα;
«Όχι, οπωσδήποτε όχι! Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει ο προπονητής, αν θέλουν να δουν τον Παναθηναϊκό να σηκώνει κεφάλι. Το καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να έρθει τώρα άλλος προπονητής και να κάνει βαριές προπονήσεις, όμως, η ομάδα δεν βλέπεται. Θέλει προπόνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: