Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Χρηστίδης: «Η έννοια ντέρμπι έχει υποστεί μεγάλες περικοπές»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Νίκος Χρηστίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη και τις αδυναμίες των δύο ομάδων.

Για το ντέρμπι:

«Η έννοια ντέρμπι έχει υποστεί μεγάλες περικοπές, το ντέρμπι είναι ένα ξεχωριστό γεγονός το οποίο πρέπει να ζήσουν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να συμμετέχει στο ντέρμπι ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Αυτό όμως δυστυχώς δεν μπορεί να το προσφέρει ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Άρης αλλά και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον να διεκδικήσει και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, όσο αδύναμος και αν είναι. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρώπη ενώ ο Άρης μαζεύει τα ασυμμάζευτα».

Για τις αδυναμίες των δύο ομάδων:

«Ο ΠΑΟΚ έχει παρουσιάσει αδυναμία στην άμυνα, είναι όμως καλός στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο Άρης έχει διώξει όλο το περσινό ρόστερ και έχουν μπει στην ομάδα πιτσιρίκια. Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος, του λείπουν οι παίκτες που θα τον βοηθήσουν στο εύκολο γκολ, δεν βγάζει επιθετικές φάσεις και αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα του ρόστερ».

Για τον Αγκάνθο:

«Ο Αγκάνθο είναι ένας πολύ καλός επιθετικός που θα βοηθήσει τον Άρη. Χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ, έπεσε και στην περίπτωση της άμυνας της ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει ένα πολύ ωραίο γκολ. Αυτό θα πρέπει να γίνετε πολλές φορές, με δουλειά και χρόνο ίσως έχουμε κάποιες προσαρμογές».

Για τον Κατσαβάκη:

«Ο Κατσαβάκης είναι μια σωστή επιλογή, ξέραμε ότι ο Άρης πρέπει να παίξει με τέτοιο ρόστερ, περίμενα όμως κάτι καλύτερο. Τώρα αν θα καταφέρει να βγάλει κάτι καλύτερο θα είναι ευχής έργο».

Για τον Άρη:

«Ο Άρης δεν έχει άγνοια κινδύνου, ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι κατοχής και θα παίξει αμυντικά. Κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει ο Άρης. Θα προσπαθήσει να περιορίσει τον αντίπαλο, ο μόνος τρόπος να σκοράρει ο Άρης είναι να βγει μπροστά ο ΠΑΟΚ και να τον πιάσει αδιάβαστο πίσω. Δεν μπορεί να κάνει πολλά ο Άρης ο ΠΑΟΚ μπορεί περισσότερα».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ότι δεν συζητιέται πολύ για το ντέρμπι:

«Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και το θεωρώ απολύτως λογικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: