Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Γερουλάνος: «Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το λάκκο»


Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, από τη Μόσχα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, δήλωσε στο ΑΠΕ : «Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό ώστε να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το λάκκο που βρίσκεται, ενώ οι όποιες ενέργειές μας θα είναι συνυφασμένες με την ΕΠΟ».


Ο υπουργός τόνισε πόσο κατεπείγουσα είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης: «Αυτό το οποίο επείγει είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν και να γνωρίζει ο ελληνικός λαός κάθε λεπτομέρεια για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, είτε μιλάμε για βία, είτε για διαφθορά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο σκάβει από μόνο του το λάκκο με τη βία και τη διαφθορά. Δική μας δουλειά δεν είναι να βάλουμε την ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο, αλλά να το βγάλουμε από το σημείο όπου βρίσκεται. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ξεκινώντας από τη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου. Οι όποιες ενέργειές μας θα είναι συνυφασμένες με την ΕΠΟ. Ο ρόλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι κομβικός. Την στηρίζουμε και την παροτρύνουμε για να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν».


Πρόσθεσε πως η χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου θα είναι σε συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα λάβει η ΕΠΟ: «Στηρίζουμε απολύτως την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Εάν δεν γίνουν αυτά που πρέπει, η Πολιτεία θα διακόψει τη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου. Εμείς δεν πρέπει να μπούμε στον βούρκο, αλλά να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από αυτόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: