Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

«Όλοι στην ΕΠΟ είναι στιγματισμένοι από μια ομάδα»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, Γεράσιμος  Βεντούρης, αναφέρθηκε στην περίεργη ιστορία με τις κασέτες που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Γεράσιμος Βεντούρης δήλωσε μεταξύ άλλων στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»:

Για τις κασέτες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλ. Κούγιας: «Αυτά που έχω δει τις τελευταίες μέρες, μου κάνουν μεγάλη και κακή εντύπωση, αλλά κρατάω και επιφυλάξεις. Μου κάνουν κυρίως εντύπωση ο χρόνος και η στιγμή, κατά την οποία όλα βγήκαν στη φόρα. Αναφέρονται σε συζητήσεις που έγιναν πριν από έξι μήνες. Άρα, κάποιος είχε αυτές τις κασέτες και δεν τις έβγαλε, για να κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τις βγάζει τώρα με κάποιον απώτερο σκοπό και γι' αυτόν το λόγο δεν θα έχουν τα ίδια οφέλη, με αυτά που θα έφερναν αν έβγαιναν πριν από έξι μήνες. 

Ακούγοντας κάποια αποσπάσματα από τις κασέτες,  συμφώνησα με τον κ. Μπέο που αναρωτιόταν μετά "στον τοίχο μίλαγα;". Έχουν κοπεί όλες οι απαντήσεις αυτού στον οποίο μιλάει. Για ποιο λόγο; Άρα, κάποιον κρύβουν.  Θεωρητικά, αυτή η κίνηση είναι για το καλό του ποδοσφαίρου. Στην πράξη, όμως, τα κίνητρα και τα ελατήρια με τα οποία δόθηκαν αυτές οι κασέτες στη δημοσιότητα, δεν είναι το καλό του αθλητισμού. Γι' αυτό, τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά».

 Για την ευθύνη των παραγόντων:  «Αν εξαιρεθούν οι μικρότερες ομάδες, κανείς δεν θέλει να λύσει την ιστορία της "παράγκας". Το πρόβλημα δεν είναι να διαλυθεί η "παράγκα", αλλά ο έλεγχός της. Αυτό επιδιώκουν όλοι όσοι έχουν τη δύναμη να το κάνουν».

Για το αν η ΕΠΟ θα μπορούσε να αποδώσει δικαιοσύνη: «Θεωρητικά, θα μπορούσε. Όμως, διοικείται από ανθρώπους, οι οποίοι είναι όλοι "στιγματισμένοι" από μια ομάδα. Πηγαίνεις στην ΕΠΟ για να μιλήσεις για ένα πρόβλημα που έχεις και σου λένε ότι μπορεί να το λύσει μόνο εκείνος που ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα. Αυτό δεν το έχω συναντήσει μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ και το πόλο. Οι ομοσπονδίες δεν λειτουργούν τελείως αυτόνομα, αλλά κάτω από οπαδική καθοδήγηση. Έτσι, δεν υπάρχει μέλλον. 

Η μοναδική ομοσπονδία χωρίς "χρωματισμό" είναι η ΕΟΚ στο μπάσκετ, επειδή έχει την ευτυχία να την καθοδηγεί ένας μεγάλος παράγοντας, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που λόγω του κύρους και της γενικότερης παρουσίας του, καμιά ομάδα δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο στην ομοσπονδία. Αντίθετα, στην ΕΠΟ κάθε ομάδα έχει τα ερείσματά της».

 Για τυχόν επέμβαση της UEFA στα εσωτερικά του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Θεωρώ ντροπή να περιμένουμε έξωθεν επέμβαση, για να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη. Θα έρθει η UEFA να μας διοργανώσει το πρωτάθλημα; Αν δεν έχουμε την τσίπα και το φιλότιμο να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας, δεν γίνεται τίποτα. Μετά από έξι ή δώδεκα μήνες, θα εκτροχιαστούμε και πάλι. Το θέμα είναι, ο κάθε παράγοντας να ασχολείται με το πόστο του: την ομάδα του ή την ομοσπονδία του. Αν κάποια στιγμή λειτουργήσουμε έτσι, έχουμε μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: