Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ένας... Ρας φέρνει την νοοτροπία της Λίβερπουλ στην Ελλάδα

Ο ζωντανός «θρύλος» της Λίβερπουλ, Ίαν Ρας, βρίσκεται από σήμερα στην Ελλάδα, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των «κόκκινων» Ακαδημιών στη χώρα μας και μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του συλλόγου την οποία θα διδαχτούν τα νέα παιδιά που θα φοιτήσουν σε αυτές.

«Η Ακαδημία που ιδρύουμε στην Ελλάδα είναι ένα μέσο να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στην ομάδα. Έτσι θα μάθουν τα παιδιά τον τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο στη Λίβερπουλ. Το «Άνφιλντ» έχει χωρητικότητα 45.000-46.000, δύσκολα μπορεί να έρθει κανείς. Είναι σημαντικό να μεταφέρουμε τη νοοτροπία του συλλόγου. Τα πράγματα δεν γίνονται από τη μέρα στην άλλη. Θα θέλαμε να δούμε έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή όπως τώρα τον Κυργιάκο, στην ομάδα. Το σημαντικότερο είναι αυτά τα παιδιά να διδαχτούν ένα συγκεκριμένο τρόπο ποδοσφαιρικής σκέψης», ήταν τα πρώτα λόγια του Ίαν Ρας σχετικά με τους στόχους αυτής της προσπάθειας.

Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε σε «καθαρά» αγωνιστικά θέματα, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ να σχολιάζει την χτεσινή ήττα των «κόκκινων» με 1-0 από την Μπράγκα στον πρώτο αγώνα για την φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

«Απογοητευτικό το σκορ και η εμφάνιση. Χάσαμε από ένα πέναλτι, το οποίο ήταν σωστό. Δεν θα είναι εύκολη η ρεβάνς, αλλά η Μπράγκα δεν είναι τόσο δυνατή εκτός έδρας και πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε. Η συμμετοχή του Κάρολ άφησε ελπίδες. Άλλαξε την εικόνα και τη διάθεση της ομάδας κερδίζοντας όλες τις μάχες στον αέρα», τόνισε ο Ρας.

Τέλος, όσον αφορά τον Κένι Νταλγκλίς, με τον οποίο στο παρελθόν υπήρξαν συμπαίκτες, ο Ρας εξέφρασε την στήριξή του προς το πρόσωπο του Σκωτσέζου προπονητή για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας από τη στιγμή που πήρε στα χέρια του τα ηνία της ομάδας.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Νταλγκλίς. Όμως πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Αυτό κάνει και ο Κένι. Έχει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων και αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι να κερδίζει τα ματς. Θα προτιμούσα σίγουρα αυτός να οδηγούσε τη Λίβερπουλ στην επόμενη μέρα», κατέληξε ο Ρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: