Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ο εμίρης και ο κακομοίρης...!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ του killer του Αθανασιάδη, την δικαίωση του Χιμένεθ με τον Κάρλος και το πράσινο ...κάστρο που πέφτει από μέσα.

Ο εμίρης και ο κακομοίρης...
Ούτε βόλεϊ να έπαιζαν ο Παναθηναϊκός με την Μακάμπι! Το 3-0… σετ αποτυπώνει πλήρως την εικόνα καθίζησης και κακομοιριάς που έβγαλε ο άλλοτε πρέσβυς της Ελλάδας στο εξωτερικό. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι θυμίζει μία ομάδα που τρώει σίδερα, που μπορεί να έχει τις αδυναμίες της, αλλά ξέρει να τις καλύπτει, ενώ στο γήπεδο έχει στρατηγική!
Έχει ανθρώπους διοικητικά και προπονητικά που ξέρουν μπάλα: ακόμη και η κίνηση της ανανέωσης του συμβολαίου του Αθανασιάδη που άλλοτε το παλικαράκι το έστελναν για… δανεικό, δείχνει ότι ήταν κίνηση ματ! Ο μικρός είναι killer και το δείχνει!
Η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη στο δεύτερο 45λεπτο και λίγο έλλειψε να πάρει μία νίκη με δύο γκολ διαφορά μάλιστα, που αγωνιστικά, δεν της άξιζε. Κι αυτό, στα προτερήματά της όμως είναι, καθώς έδειξε να βγάζει στο παιχνίδι της την πονηριά του… Χιμένεθ και την αποτελεσματικότητα του Χοσέ Κάρλος. Είχε άδικο ο προπονητής της ΑΕΚ που επέμενε για την απόκτησή του; Σκόκο μπορεί να μην είναι, αλλά μέχρι τώρα δείχνει στοιχεία ποιοτικά που θα βοηθήσουν την ΑΕΚ. Ας εμπιστευτούμε και τον Χιμένεθ που έχει συνεργαστεί μαζί του.
Επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό θεωρώ ότι είναι και θέμα ψυχολογίας, εκτός από έλλειψης συγκέντρωσης και φυσικής κατάστασης. Με την Οντένσε και με την Μακάμπι Τελ Αβίβ οι πράσινοι ήταν ένα κλικ πιο κάτω σε ταχύτητα και δύο κλικ σε δυνάμεις. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο: ο Παναθηναίκός που άλλοτε μεγαλουργούσε στην Ευρώπη και έδειχνε πάντα το καλό του πρόσωπο, ακόμη και σμπαραλιασμένος από κολοπετεινίτσες στην Ελλάδα, μοιάζει να κάνει αγγαρεία. Βγάζει μία φτήνια, μία κακομοιριά που πηγάζει από τους (μεγαλό) μετόχους του. Και περνάει στον πρόεδρο, τον προπονητή, τους παίκτες, που έχουν κι αυτοί τεράστια ευθύνη!
Είναι σαν να τον καλούν (τον ΠΑΟ) σε έναν πλούσιο γάμο, σε μία μοναδική γιορτή κι αυτός αντί να φορέσει το σμόκιν του, βγάζει από τη ντουλάπα του τρύπια παντελόνια, βρώμικες κάλτσες, ασιδέρωτα πουκάμια και φθαρμένα παπούτσια. Το κακό είναι ότι τα φοράει κιόλας σε γεγονότα που έπρεπε να είναι λαμπρά. Βάζει από πάνω και ένα γυαλιστερό παπιγιόν και νομίζει, ο κουρελής, ότι έγινε… Σερ!
Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό το… κάστρο έπεσε από μέσα!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: