Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

O ...Χώσε Κάρλος και η σημασία του 1-0!!

Ο Γιώργος Γαλάτσης γράφει για το νικηφόρο αποτέλεσμα της ΑΕΚ που μετράει, την ώρα που ...γίνεται της κακομοίρας "στη διπλανή πόρτα".
O ...Χώσε Κάρλος και η σημασία του 1-0!
Όταν ο Παναθηναϊκός μετράει τρία γκολ από την Μακάμπι…
Όταν η Παλέρμο αποκλείεται στον β προκριματικό γύρο του Europa League από κάποια Τούν…
Όταν η Σάλκε χάνει από τους ψαράδες της Ελσίνκι με 2-0…
Όταν οι Ρέιντζερς επιστρέφουν στην Σκοτία ηττημένοι με 2-1 από μια Μάριμπορ…
Όταν η Σέλτικ «κολλάει» στο 0-0 με την Σιόν…
Όταν η Νόρτζελαντ σταματάει την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στη «λευκή» ισοπαλία…
Όταν γίνεται της κακομοίρας «στη διπλανή πόρτα» σαφώς και πρέπει να σε αφήνει ικανοποιημένο αυτό το ισχνό (αλλά τόσο πολύτιμο) 1-0 επί της Διναμό Τιφλίδας. Μόνο το αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει να κρατήσει ο ΑΕΚτζής από το ματς του ΟΑΚΑ κι ας πόνεσαν τα μάτια του.
Το αποτέλεσμα μετράει μήνα Αύγουστο σε αυτούς τους γύρους. Μια καθαρή νίκη χωρίς να δεχθείς γκολ, έστω με… μισό μηδέν, έστω και με γκολ οφσαϊντ που λέει ο λόγος. Να πετύχεις το στόχο σου, να ηρεμήσεις, να αποκτήσεις λόγο ύπαρξης και ενδιαφέρον τις κρύες νύχτες του χειμώνα, και πάνω απ' όλα να μαζέψεις κανένα φράγκο για το ταμείο σου.
1-0, λοιπόν, που θα μπορούσε να 'ταν και 2-0 αν δεν ακυρωνόταν το γκολ του Κάλα απέναντι σε μια μέτρια ομάδα που άλλες εποχές θα μετρούσε 3 και 4 από τους «κιτρινόμαυρους».
Όμως αυτές οι εποχές έχουν περάσει. Η ΑΕΚ της νέας αγωνιστικής χρονιάς «χτίστηκε» με «φθηνά υλικά» με στόχο να «κλέβει» τα αποτελέσματα κι όχι για να κάνει… πλάκα με τους Γεωργιανούς ή αργότερα με του μικρομεσαίους της Σούπερ Λίγκα.
Στην τελική τα τελευταία χρόνια τι στο καλό κατάφεραν οι ακριβότερες ομάδες της ΑΕΚ; Τίποτα. Μια τρύπα στο νερό!
Ωστόσο σ' αυτό το σημείο οφείλω να σταθώ και λίγο στον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας που είδαμε χθες στο ΟΑΚΑ. Στην κλίμακα του 100% η ΑΕΚ του πρώτου αγώνα με την Διναμό Τιφλίδας έφθασε δεν έφθασε το 30%. Γι' αυτό ας κοιτάξει ο Μανόλο Χιμένεθ πως θα βελτιώσει τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς στην Γεωργία για να μην γίνει καμιά χοντρή ζημιά.
Δεν επιτρέπεται μια ομάδα που προετοιμάζεται 1,5 ολόκληρο μήνα γι' αυτούς τους αγώνες και παρατάσσεται στο τερέν κατά τα 7/11 με τα ίδια πρόσωπα να μην μπορεί να σταυρώσει μια μπαλιά μέσα στο γήπεδο και να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Να «πνίξει» ρε αδερφέ τον αντίπαλο για ένα 10άλεπτο.
Σε ατομικό επίπεδο έχω γράψει εδώ κι έναν μήνα ότι ο Χοσέ Κάρλος μπορεί να κάνει… όργια στην ΑΕΚ. Από Χοσέ Κάρλος μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε… Χώσε (γκολ) Κάρλος για την ομάδα, αν βοηθηθεί στο ελάχιστο από τους συμπαίκτες του στη μεσοεπιθετική γραμμή.
Το ίδιο επιμένω ότι θα συμβεί και με τον Κάλα, τον έτερο Ισπανό που κάποιες… μπαλαδόφατσες (λέμε τώρα) πήγαν να τον βγάλουν άχρηστο μετά το τελευταίο φιλικό της Κύπρου.
Ας περιμένουν λίγο να ανακτήσει τις δυνάμεις του από τον τραυματισμό του και θα δουν πως είναι ο κανονικός στόπερ που ξέρει να προωθεί τη μπάλα και να σκοράρει από τα στημένα.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: