Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

«Αυτός είναι κόσμος, αυτή είναι έδρα»

Οι ποδοσφαιριστές μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την απόφαση της διοίκησης να ανοίξει μόνο το κάτω διάζωμα στο ΟΑΚΑ- Ύμνους για τον κόσμο και την στήριξή του
«Αυτός είναι κόσμος, αυτή είναι έδρα»
Μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 15.000 Ενωσίτες οπαδοί που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πιθανότατα δεν θα συνέβαινε το ίδιο αν ο Ισλανδός ζούσε κάτι αντίστοιχο την περσινή περίοδο (και προηγούμενων χρόνων). Και αυτό, διότι τα εισιτήρια που κόπηκαν στο ματς με την Ντιναμό, ήταν κοντά στον περσινό μέσο όρο, που όμως με το πάνω διάζωμα να είναι ανοιχτό, έκαναν το ΟΑΚΑ να μοιάζει πιο παγωμένο, ακόμα και από την Αλάσκα. Η απόφαση της διοίκησης να εκδίδει εισιτήρια μόνο για κάτω (με κάποιες εξαιρέσεις), τελικά αποδείχθηκε... ευεργετική. Παρότι ο κόσμος, σε γενικές γραμμές, δεν ήταν πάρα πολύς, κατάφερε με τον παλμό του και την εξαιρετική παρουσία του, να κάνει έδρα το πιο... δύσκολο γήπεδο της χώρας.
Μάλιστα, εκτός από τον Ισλανδό, με τα καλύτερα λόγια για αυτή την απόφαση μιλούσαν και οι ποδοσφαιριστές που έχουν ζήσει και την άλλη όψη του νομίσματος. Όλοι τους παραδέχθηκαν πως αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί από πέρσι, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να «ζεσταθεί» η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και να αισθάνονται και οι ίδιοι ότι αγωνίζονται εντός έδρας. «Τώρα έγινε έδρα και θα πρέπει να μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε ώστε να κρατήσουμε τον κόσμο μαζί μας», έλεγαν χαρακτηριστικά οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα θα προτιμούσαν να ζουν συνεχώς στιγμές, όπως αυτές του περσινού τελικού (χωρίς τα παρατράγουδα), όμως γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει. Τουλάχιστον τώρα, αφού στο χέρι τους θα ήταν να το αλλάξουν.
Παράλληλα, θετική εντύπωση τους έκανε το γεγονός πως ο κόσμος τους στήριξε μέχρι το τελευταίο λεπτό, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή γκρίνια από την εξέδρα: «Έδειξαν τέτοια υπομονή που δεν το περιμέναμε. Αν είχαν ξεκινήσει να μας βρίζουν από το 70', μας έπαιρνε από κάτω και τρώγαμε κανένα γκολ, τότε θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Όμως μας στήριξε, έδειξε υπομονή και μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να φτάσουμε στο γκολ. Ήταν τρομερός ο κόσμος και μακάρι να είναι έτσι όλη την χρονιά γιατί τον έχουμε ανάγκη», ήταν κάποιο από τα σχόλια που ακούστηκαν στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, που δείχνει πόσο ανάγκη έχουν φέτος οι παίκτες την παρουσία των Ενωσιτών και την πραγματική στήριξή τους.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: