Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Οι «χρυσές» κόντρα στις παγκόσμιες!

Οι «χρυσές» κόντρα στις παγκόσμιες
Το ζευγάρι του τελικού στο ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου στις γυναίκες «βγήκε».

ΗΠΑ και Ιαπωνία θα «παλέψουν» για το χρυσό μετάλλιο, με τις πρώτες να θέλουν να κάνουν το «repeat».

Την πρόκριση πήραν οι Αμερικανίδες στο «θρίλερ» κόντρα στον Καναδά με σκορ 4-3 στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, ενώ οι Γιαπωνέζες είχαν σχετικά εύκολο απόγευμα απέναντι στη Γαλλία, επικρατώντας 2-1.

Στο «Old Trafford», έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, με τις πρώτες να… χαμογελούν στο τέλος. Οι Καναδές προηγήθηκαν τρεις φορές, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Η Σινκλέρ έδωσε προβάδισμα στο 22΄ στον Καναδά, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η απάντηση των Αμερικανίδων ήρθε στο 54΄ με την Ραπίνοε, όμως και πάλι ο Καναδάς πήρε προβάδισμα στο 67΄ με το δεύτερο προσωπικό γκολ της Σινκλέρ. Το 2-2 έγινε τρία λεπτά αργότερα με την Ραπίνοε. Και πάλι μπροστά ο Καναδάς στο 73΄ με το χατ-τρικ της Σινκλέρ. Στο 80΄ οι «χρυσές» Ολυμπιονίκεις στο Πεκίνο έφεραν και πάλι στα ίσα το ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Γουάμπακ. Το φινάλε δόθηκε στο τρίτο λεπτό της παράτασης, με την Μόργκαν να ευστοχεί και να «χαρίζει» την πρόκριση στις ΗΠΑ.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιαπωνία. Οι «παγκόσμιες» δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στο «Wembley Stadium», παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση επί της Γαλλίας. Η Ογκίμι στο 32΄ και η Σακαγκούτσι τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έδωσαν… αέρα δύο γκολ στην ομάδα του έγειραν την πλάστιγγα. Η Γαλλία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 76΄ με την Λε Σομέρ.

Καναδάς και Γαλλία θα «μονομαχήσουν» για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: