Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Τα μαύρα πρόβατα του Λονδίνου!!

Μία... ντουζίνα συμπληρώθηκε σήμερα, από αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι κέρδισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, συμπεριλήφθηκαν στις Ολυμπιακές ομάδες των χωρών τους, αλλά δεν "χάρηκαν" τη διοργάνωση.
Τα μαύρα πρόβατα του Λονδίνου
Αποβλήθηκαν, είτε επειδή βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένη ουσία, είτε υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα. Το "χορό" άνοιξε η Βούλα Παπαχρήστου και ακολούθησαν άλλοι ένδεκα. Το τελευταίο κρούσμα, του Ιταλού βαδιστή Αλεξ Σβάτσερ, ήταν και το πιο "ηχηρό" αφού επρόκειτο για κάτοχο του τίτλου του χρυσού Ολυμπιονίκη στα 50 χλμ βάδην.
Αναλυτικά:
25 Ιουλίου: 1. Η Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα/Τριπλούν) αποβάλεται από την Ολυμπιακή ομάδα, λόγω ρατσιστικού σχολίου στο twitter.
26 Ιουλίου: 2. Ο Δημήτρης Χονδροκούκης (Ελλάδα/Υψος) αποσύρεται καθώς βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ
28 Ιουλίου: 3. "Ντοπέ" και ο Χισέν Πουλάκου (Αλβανία/Αρση Βαρών)
29 Ιουλίου: 4. Θετική σε απαγορευμένη ουσία η Λουϊζα Γκαλιούλινα (Ουζμπεκιστάν/Ενόργανη Γυμναστική)
5. Η Ταμέκα Γουίλιαμς (Σεντ Κιτς & Νέβις/Στίβος) παραδέχεται ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας και αποχωρεί από το Ολυμπιακό Χωριό
30 Ιουλίου: 6. Ο Μισέλ Μοργκανέλα (Ελβετία/Ποδόσφαιρο) αποβάλεται καθώς προσέβαλε μέσω twitter τους Νοτιοκορεάτες ποδοσφαιριστές
4 Αυγούστου: 7. Στο δείγμα του Ντιέγκο Παλομέκε (Κολομβία/Στίβος) ανιχνεύονται υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης
8. Τεστοστερόνη και στο δείγμα της Βικτόρια Μπαράνοβα (Ρωσία/Ποδηλασία)
9. Για παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ τιμωρείται ο Ιβάν Τσίκαν (Λευκορωσία/Στίβος)
10. Ο Αμίν Λαλού (Μαρόκο/Στίβος) βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες
6 Αυγούστου: 11. Ο Ντικ Ντελπόπολο (ΗΠΑ/Τζούντο) ομολογεί ότι έφαγε ένα μπράουνι που περιείχε μαριχουάνα(!) και η συμμετοχή του ακυρώνεται (είναι μαζί με τον Μοργκανέλα οι μόνοι από τους 12 που πρόλαβαν να συμμετάσχουν στους Αγώνες).
12. Ο Αλεξ Σβάτσερ (Ιταλία/Στίβος) εγκαταλείπει το Ολυμπιακό Χωριό, καθώς ενημερώθηκε ότι το δείγμα από την πρόσφατη προετοιμασία του στη Γερμανία, βρέθηκε θετικό σε ερυθροποιητίνη (EPO).
Πηγή: thesporters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: