Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Φουλ του ντέρμπι στη «Ligue 1»!

Αγωνιστική των ντέρμπι είναι η 15η στο πρωτάθλημα Γαλλίας, με τα φώτα όλα να πέφτουν σε τρία γήπεδα. Στο «Σαμπάν Ντελμά» δοκιμάζεται η πρωτοπόρος Λιλ, κόντρα στη γηπεδούχο Μπορντό, η οποία θέλει να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μεγάλο παιχνίδι και στο «Βελοντρόμ», όπου η Μαρσέιγ λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβό της στη Μόσχα για το Champions League, φιλοξενεί τη δεύτερη της κατάταξης Μονπελιέ. Η τριπλέτα των μεγάλων αναμετρήσεων συμπληρώνεται στο «Ζερλάν», όπου η Λιόν υποδέχεται την καλύτερη Παρί Σεν Ζερμέν των τελευταίων ετών, με τους Παριζιάνους να έχουν έναν μόλις βαθμό περισσότερο από την «Ολιμπίκ».

Διαβάστε στο www.sport-fm.gr, το «preview» της 15ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος


Βαλενσιέν – Αρλ

Το τρίποντο που θα την απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας θα αναζητήσει η Βαλενσιέν, κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος Αρλ, η οποία έλυσε τη συνεργασία της με τον Άγγελο Χαριστέα. Οι γηπεδούχοι έχουν παραμείνει χωρίς νίκη για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, την ώρα που οι ουραγοί θα ψάξουν για την πρώτη επιτυχία εκτός έδρας.


Λοριάν – Ρεν

Να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα θα προσπαθήσει η Λοριάν, κόντρα σε μία από τις πιο αξιόπιστες ομάδες της κατηγορίας, τη Ρεν. Η προϊστορία είναι με τους φιλοξενούμενους, με τους γηπεδούχους ωστόσο να παρουσιάζονται πολύ δυνατοί φέτος στο σπίτι τους, ενώ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και ο εκ των βασικών μπακ Λε Λαν.


Μαρσέιγ - Μονπελιέ

Παιχνίδι με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι αυτό που θα διεξαχθεί στη Μασσαλία, ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Μονπελιέ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη στη Μόσχα επί της Σπαράκ (3-0), για την 5η αγωνιστική του Champions League και θα παρουσιαστούν με ανεβασμένη ψυχολογία, την ώρα που η δεύτερη της βαθμολογίας Μονπελιέ, έχει μεγάλη έφεση στα διπλά, ενώ κατάφερε να προκριθεί και στους «4» του γαλλικού Λιγκ Καπ.



Μονακό – Νις

Χωρίς τους Παρκ, Μονγκονγκού και με αμφίβολο τον Μποκανί θα παραταχθεί στην αναμέτρηση του «Λουί Ντε» η Μονακό, απέναντι στη «γειτόνισσα» Νις, η οποία βρίσκεται επίσης οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Γκι Λακόμπ έχει μόλις μία νίκη σε επτά αναμετρήσεις στην έδρα της, ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τρεις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες.


Μπρεστ – Λανς

Αήττητη είναι στην έδρα της η Μπρεστ, κάτι που τη χρήζει αυτόματα φαβορί στον αγώνα κόντρα στην απογοητευτική φέτος Λανς, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της «Ligue 1». Η ομάδα του Άλεξ Ντουπό από την άλλη, αποτελεί την ευχάριστη μέχρι στιγμής έκπληξη του πρωταθλήματος, κάτι που θα προσπαθήσει να αποδείξει και το Σάββατο το βράδυ.


Νανσί – Σεντ Ετιέν

Μοιρασμένη είναι η προϊστορία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων με γηπεδούχο τη Νανσί, η οποία προέρχεται από νίκη – ανάσα κόντρα στη Βαλενσιέν, που την έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Χωρίς τρίποντο η Σεντ Ετιέν στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις, κάτι που έχει ουσιαστικά ακυρώσει το εξαιρετικό ξεκίνημα των «στεφανουά» στη σεζόν.


Μπορντό – Λιλ

Να συνεχίσει στον δρόμο που ακολουθεί στις δυο τελευταίες αγωνιστικές θέλει η Μπορντό, φιλοξενώντας ωστόσο την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας – και πρωτοπόρο – Λιλ, που μετράει τρεις νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές. Απόντες για τους Γιρονδίνους οι Πλανούς, Ενρίκε και ο τερματοφύλακας Ραμέ, με τον Ρούντι Γκαρσία να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλα τα όπλα του εύκαιρα, στην προσπάθειά της Λιλ να παραμείνει στο ρετιρέ της «Ligue 1».


Καέν – Σοσό

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στη χρονιά θα κυνηγήσει η Σοσό, κόντρα σε μια από τις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, όπως είναι αυτή της Καέν. Η γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες, που την έχουν στείλει στην τριάδα των ουραγών, ενώ η Σοσό έκανε το χρέος της την περασμένη αγωνιστική απέναντι στη Λοριάν, της οποίας επικράτησε με 2-0.


Οσέρ – Τουλούζ

Η ήττα της Τρίτης από τη Μίλαν με 2-0, έβαλε τέλος σε ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς γκρίνιες για την ομάδα του Ζαν Φερναντέζ. Το ματς κόντρα στην Τουλούζ αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αναζητούν βαθμούς και… γκολ, αφού μετράνε τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να σκοράρουν.


Λυών – Παρί Σεν Ζερμέν

Μία από τις διαχρονικά μεγάλες αναμετρήσεις της Γαλλίας, με την οποία πέφτει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής στο «Σαμπιονά». Οι «λιονέ» θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν γρήγορα την βαριά ήττα στα μέσα της εβδομάδας από τη Σάλκε (0-3) για την 5η αγωνιστική του Champions League, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν η οποία μετά από χρόνια, δείχνει ξανά ικανή να σηκώσει το πρωτάθλημα και να επανακτήσει το χαμένο της πρεστίζ.



Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 27/11 (20:00)

Μπρεστ-Λανς
Λοριάν-Ρεν
Μαρσέιγ-Μονπελιέ
Μονακό-Νις
Νανσί-Σεντ Ετιέν
Βαλενσιέν-Αρλ
Μπορντό-Λιλ (22:00)

Κυριακή, 28/11 (18:00)

Οσέρ-Τουλούζ
Καέν-Σοσό
Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)
Η επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο, 4/12 (20:00)
Αρλ-Νανσί
Λανς-Οσέρ
Λιλ-Λοριάν
Ρεν-Μονακό
Σοσό-Βαλενσιέν
Τουλούζ-Καέν
Μονπελιέ-Λιόν (22:00)
Κυριακή, 5/12 (18:00)
Νις-Μαρσέιγ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπρεστ
Σεντ Ετιέν-Μπορντό (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: