Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τα βλέμματα στην Λισαβόνα

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Πόρτο, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Πορτογαλία.

Η δεύτερη του βαθμολογικού, έχει δύσκολη έξοδο καθώς φιλοξενείται από την Μαρίτιμο, ενώ η Μπενφίκα καλείται να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την επικίνδυνη Μπέιρα Μαρ.

Διαβάστε το preview του www.sport-fm.gr για την 12η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή 26/11 (22:15)

Σετούμπαλ- Ακαδέμικα

Να επιστρέψει στις νίκες μετά από 3 αγωνιστικές και να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητό της (2 νίκες 3 ισοπαλίες) θέλει η Σετούμπαλ, που υποδέχεται την Ακαδέμικα.

Τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη και για την φιλοξενούμενη που βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από την Σετούμπαλ.

Σάββατο 27/11

Πάσος Φερέιρα-Ολιανένσε (18:00)

Την νίκη που θα την απομακρύνει και άλλο από την επικίνδυνη ζώνη θέλει η Πάσος Φερέιρα που αγνοεί τη νίκη από τις 3/10.

Εξαιρετική πορεία για τους φιλοξενούμενους που έχουν μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στην έκτη θέση της βαθμολογίας

Μαρίτιμο-Γκιμαράες (19:00)

Απογοητεύει η Μαρίτιμο που βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα.

Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία για την Γκιμαράες που βρίσκεται στην δεύτερη θέση και προέρχεται από τρεις σερί νίκες.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πόρτο (23:15)

Πρώτη και αήττητη με 10 βαθμούς από την δεύτερη Γκιμαράες η εξαιρετική φέτος Πόρτο, που φαίνεται να μην έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα, έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Τη νίκη θέλουν τα «λιοντάρια» για να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή.

Μοιρασμένη η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους «δράκους» να είναι αήττητοι την φετινή χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις (18 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 20 ματς).

Το αξιοσημείωτο, είναι ότι η τελευταία ήττα της Πόρτο ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο από την Σπόρτινγκ.

Κυριακή 28/11

Νάβαλ-Ριο Άβε (18:00)

Ουραγός στην βαθμολογία η Ναβάλ που πάει από το κακό στο χειρότερο. Με νίκη όμως πλησιάζει την Ρίο Άβε στους δύο βαθμούς. Σε καλό «φεγγάρι» οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται από ένα αήττητο σερί 3 αγωνιστικών.

Πορτιμονένσε- Λεϊρία (18:00)

Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Πορτιμονένσε που έχει να νικήσει από τις 26 Σεπτεμβρίου. Χωρίς νίκη εκτός έδρας η Λεϊρία από τον προηγούμενο Ιανούαριο, προέρχεται από νίκη κόντρα στην Σετούμπαλ.

Μπέιρα Μαρ-Μπενφίκα (20:15)

Δύσκολη έξοδος για την Μπενφίκα, σε μια έδρα που πέρυσι «σκόνταψε» (2-2). Συν τοις άλλοις καλείται να ξεπεράσει τον αποκλεισμό από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και να συνεχίσει με νίκη για να μπορέσει να πλησιάσει την Πόρτο σε περίπτωση που αυτή γκελάρει στο ματς με την Σπόρτινγκ.

Μπράγκα- Νασιονάλ (22:15)

Τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα έχει η Μπράγκα, η οποία προέρχεται από σπουδαία νίκη κόντρα στην Άρσεναλ για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τρεις αγωνιστικές αήττητη είναι η Νασιονάλ που βρίσκεται στην πέμπτη θέση, μόλις έναν πόντο πίσω από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: