Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μανόλο Χιμένεθ: «Τους ευχαριστώ, μου έκαναν το χατίρι»

Ημέρα χαράς ήταν η χθεσινή αλλά και η σημερινή στην ΑΕΚ, όπως τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ στις δηλώσεις του ενόψει Ολυμπιακού. Αιτία; Το... χατίρι που του έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης και διατήρησε στο ρόστερ τον Νάτσο Σκόκο.


 
«Ηταν η προτεραιότητά μου. Κάναμε το πρώτο βήμα με τον Νάτσο και χτίζουμε... πάνω του» είπε ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, ο οποίος μίλησε ανοικτά για αποχωρήσεις τον Γενάρη. «Οσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ΑΕΚ θα φύγουν», είπε.

 
Ο Χιμένεθ μίλησε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και παρέπεμψε στην προϊστορία για τη μεταξύ τους μονομαχία. «Είναι φίλος μου, πολύ καλός συνάδελφος, όμως στο ματς θα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μου. Μετά θα τον αγκαλιάσω».

Επανερχόμενος στο θέμα του Σκόκο, είπε: «Είναι μέρα χαράς για όλους στην ΑΕΚ. Για μένα ήταν και προτεραιότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε και μετά τον Νάτσο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Μπράβο στον πρόεδρο που τον διατήρησε στην ομάδα. Πριν έρθει ο Δεκέμβριος κάναμε το πρώτο βήμα για να χτίσουμε τη νέα ΑΕΚ. Κάναμε ένα βήμα αλλά έχουμε πολύ δρόμο. Εχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά ήξερε ο Αδαμίδης ότι για μένα ήταν προτεραιότητα ο Σκόκο, μου έκανε το χατίρι κι εγώ τώρα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να του το ανταποδώσω».

 

Στη συνέχεια μίλησε:
  • Για το αυριανό ντέρμπι: «Δεν πορώνω, ούτε φτιάχνω τους παίκτες μου για ένα παιχνίδι. Τους προπονώ για να είναι φιλόδοξοι και για να κερδίσουμε όλα τα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πρέπει να κερδίσουμε πολύ περισσότερες μάχες από το αυριανό ματς».
  • Για την βαθμολογική διαφορά των δυο ομάδων: «Ακόμα κι αν δεν υπήρχε διαφορά, ο Ολυμπιακός θα ήθελε να διατηρήσει τη διαφορά και να δείξει ότι την αξίζει. Ξέρω ποια είναι η οικονομική διαφορά μεταξύ ΑΕΚ κι Ολυμπιακού. Αυτοί είναι αναγκασμένοι να κερδίζουν τίτλους κι εμείς να μεγαλώνουμε και να φτάσουμε στους τίτλους».
  • Για τον Βαλβέρδε: «Ο Ερνέστο είναι φίλος, συνάδελφος. Μετά το παιχνίδι θα τον δω και θα τον αγκαλιάσω. Αλλά στο ματς είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου. Σαν προπονητές είχαμε βρεθεί αντίπαλοι και στην Ισπανία κι εσείς ψάξτε να βρείτε τα μεταξύ μας αποτελέσματα...».
  • Για αλλαγές στο ρόστερ τον Ιανουάριο: «Από την ΑΕΚ θα φύγουν παίκτες όσοι δεν ανταποκριθούν. Θέλουμε διάρκεια για να γίνουμε καλοί σε 3 διοργάνωσεις και θέλουμε παίκτες. Θα πρέπει να πιέσουμε για να αποκατασταθούν γρήγορα οι τραυματίες. Αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε φέτος. Η ΑΕΚ είναι ιστορική ομάδα και θα πρέπει να δώσουμε συνέχεια. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα γίνει καλύτερη απ’ όλους. Δεν είναι μια ομάδα που έχει αρνητικά αποτελέσματα τώρα, αλλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να βάλουμε στοπ σ’ αυτό το πράγμα».
  • Για τους οπαδούς: «Ο κόσμος είναι ο καλύτερός μας παίκτης. Πρέπει όμως να τους δίνουμε κι εμείς αυτό που τους αξίζει και να ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι ο κόσμος μας είναι πιστός. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους τιμήσουμε γι αυτή την πίστη με την απόδοσή μας στο γήπεδο».

 Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: