Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Γρίφος Σεσκ για Βενγκέρ

Προβληματισμένος από τους συνεχείς τραυματισμούς του Σεσκ Φάμπρεγκας είναι ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός τονίζει ότι παρόλο που δεν είναι παίκτης-σπρίντερ, αλλά οργανωτής, τραυματίζεται συχνά και αυτό είναι παράξενο. Επισημαίνει ότι θα ερευνήσει το ζήτημα με τους φυσιοθεραπευτές και θα λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον όλων.

Αρχικά ο προπονητής της Άρσεναλ διαχωρίζει την περίπτωση του Φάμπρεγκας από αυτή του Μάικλ Όουεν, με τον οποίο τον συγκρίνουν πολλά αγγλικά δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό:

«Ο Σεσκ είναι οργανωτής, ενώ ο Όουεν έπρεπε να αναλώνεται σε κούρσες. Η δύναμή του ήταν στο τρέξιμο. Ο Σεσκ είναι ο πλέιμεϊκερ της ομάδας και δεν χρειάζεται να τρέχει τόσο. Αυτό είναι το παράδοξο στην περίπτωσή του. Συνήθως οι ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρούνται συχνά από θλάσεις είναι παίκτες του στυλ των Όουεν και Γκιγκς που είναι σπρίντερ. Ο Σεσκ είναι πιο πολύ παίκτης αντοχής και αυτό με προβληματίζει».

Στη συνέχεια όμως έδειξε αισιόδοξος ότι οι μικροτραυματισμοί αυτοί δεν θα τον αποτρέψουν από το να φτάσει σε επιτυχίες, όπως έκανε σε παρόμοια κατάσταση και ο Ράιαν Γκιγκς:

«Θα κάνω το σωστό για εκείνον και τον σύλλογο, συζητώντας φυσικά με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Άλλωστε μία θλάση είναι. Μην ξεχνάμε ότι και ο Ράιαν Γκιγκς πάθαινε συχνά, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει μία μεγάλη καριέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: