Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ντε Γιονγκ: «Ένιωθα σαν εγκληματίας…»

Άδικη θεωρεί την δριμύτατη κριτική που δέχτηκε για την «δολοφονική» κλωτσιά που επέφερε στο στήθος του Τσάμπι Αλόνσο ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, ο οποίος χτύπησε τον Ισπανό άσο κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

 «Είχα την αίσθηση ότι ο κόσμος ήταν εναντίον μου και προσπαθούσε να με καταστρέψει. Ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ ήταν υπ’ αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος ως ένα σημείο. Μου φέρονταν σαν να ήμουν ένας εγκληματίας, ο οποίος είχε εμπλακεί σε εγκλήματα πολέμου», δήλωσε ο Ολλανδός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι στην εφημερίδα «De Volkskrant».

«Ο διαιτητής προφανώς θα μπορούσε να μου δώσει κόκκινη κάρτα για το φάουλ. Ποτέ δεν τον είδα (σ.σ. Τσάμπι Αλόνσο) να έρχεται και ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στη μπάλα», τόνισε ο Ντε Γιονγκ.

Το αγωνιστικό «μητρώο» του Ολλανδού μέσου, ωστόσο, δεν έχει στιγματιστεί μόνο από τη συγκεκριμένη φάση, αλλά και από το σκληρότατο τάκλινγκ επάνω στον επιθετικό της Νιούκαστλ, Χατέμ Μπεν Αρφά, ο οποίος κατέληξε με σπασμένο πόδι.

«Ήταν απλά ένα άτυχο μαρκάρισμα. Σίγουρα, ήτα πραγματικά λυπηρό που έσπασε το πόδι του, όμως δεν είχα την πρόθεση να τον χτυπήσω. Κανείς δεν σε πιστεύω πραγματικά όταν προσπαθείς να εξηγήσεις τι συνέβη», κατέληξε ο Ντε Γιονγκ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: