Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τζαβέλλας: «Δεν γυρίσω»

Ξεκάθαρος ότι δεν επιστρέφει στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Γιώργος Τζαβέλλας με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Goal». Παράλληλα αναφέρθηκε στην Αϊντραχτ, την Εθνική ομάδα, τον Πανιώνιο, αλλά και σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Τζαβέλλα:

Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Ολυµπιακός φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για την απόκτησή σου...
«Ξεκινάµε δυνατά έτσι; (γέλια). Κοίταξε, έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι είναι τιµή µου να µε θέλουν οι µεγάλες οµάδες της χώρας µας. Από εκεί και πέρα, αγωνίζοµαι σε ένα πρωτάθληµα όπου µε καλύπτουν όλα. Οι Ελλήνες ποδοσφαιριστές στην πλειονότητά τους, αν όχι όλοι, θέλουν να φύγουν και να παίξουν στο εξωτερικό. Εγώ το έχω αυτό εδώ και ένα χρόνο. Ο στόχος µου είναι να σωθεί η Αϊντραχτ, γιατί έχω διαβάσει ότι, αν υποβιβαστούµε, θα γίνει ίσως και πιο εύκολη η επιστροφή µου. Για να µη µιλάµε υποθετικά, αν κάποια στιγµή στο µέλλον σκεφτώ να επιστρέψω στην Ελλάδα, θα πρέπει η πρόταση να είναι εξαιρετική. Κάτι πάρα πολύ καλό. Απ' όλες τις απόψεις».

Δεν απάντησες, όµως, για τον Ολυµπιακό. Τι συµβαίνει τελικά; Γράφτηκε ότι ο ατζέντης σου είχε συνάντηση µε τον πρόεδρο του Ολυµπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Ο κ. Κουτσολιάκος είναι ο µάνατζέρ µου και η δουλειά του είναι να κοιτάζει το καλύτερο για τον πελάτη του. Οχι µονάχα για εµένα, αλλά και για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που έχει στο γραφείο του. Να κάνει επαφές και να ακούει τι έχουν να του πουν. Αυτό δεν σηµαίνει αυτόµατα ότι υπάρχει κάτι επίσηµο».

Δεν διαψεύδεις την ύπαρξη της συνάντησης. Υπάρχει κάτι χειροπιαστό από τον Ολυµπιακό;
«Ειλικρινά όχι και θέλω να το ξεκαθαρίσω. Και δεν ασχολούµαι, γιατί δεν µε ενδιαφέρει να επιστρέψω στην Ελλάδα. Κανείς δεν µπορεί να γνωρίζει τι θα του συµβεί στο µέλλον, είναι φυσιολογικό αυτό. Τώρα, όµως, δεν γυρίζω».

Για τα όσα έγιναν στον «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό: «Οπως έχουν διαµορφωθεί αυτήν τη στιγµή τα πράγµατα στην Ελλάδα και ειδικά τον τελευταίο χρόνο, σκέφτοµαι ότι είµαι πολύ τυχερός που παίζω στο εξωτερικό. Παροµοιάζω λίγο την κατάσταση µε το µπάσκετ. Το πρωτάθληµα δεν είναι καλό, αλλά υπάρχουν δύο πολύ δυνατά κλαµπ, ο Ολυµπιακός και ο Παναθηναϊκός. Κάτι ανάλογο συµβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Ασχήµιες δεν έγιναν µόνο στο ντέρµπι στο Καραϊσκάκη. Εχουν γίνει και στην Τούµπα, αλλά και σε άλλα γήπεδα. Εχουν γίνει φοβερά πράγµατα. Το πράγµα είναι απλό όµως. Αν επιτρέπεις και «τι» σε κάποιους να κάνουν ή αν δεν το επιτρέπεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι αν θελήσουν σοβαρά να πάρουν µέτρα στην Ελλάδα, θα σταµατήσουν τα πάντα. Αλλά δεν νοµίζω, για να µην πω είµαι σίγουρος από αυτά που βλέπω, ότι υπάρχει η διάθεση για κάτι τέτοιο...».

Κεφάλαιο «Πανιώνιος». Οπως θα γίνει κατανοητό και παρακάτω, άκρως σηµαντικό για τον διεθνή αµυντικό της Αϊντραχτ...
«Αν και συνηθίζουµε να λέµε ότι τους περισσότερους παίκτες τους αναδεικνύει η πρώτη οµάδα που αγωνίζονται µαζί της στην Α' Εθνική, για µένα τη µεγαλύτερη ώθηση, αν µπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι, µου την έδωσε ο Πανιώνιος. Δεν θέλω να µειώσω την Κέρκυρα, που µε βοήθησε πολύ, αλλά στον Πανιώνιο ένιωσα όµορφα, οικεία» λέει ο Γιώργος Τζαβέλλας και συνεχίζει: «Είναι η οµάδα που έχω στην καρδιά µου. Με αγάπησαν και ο κόσµος και οι άνθρωποι του Πανιώνιου και το ίδιο ένιωσα και εγώ. Παρακολουθούσα την οµάδα φέτος και µάθαινα τα πάντα».

Σώθηκε, έστω και δύσκολα, την προτελευταία αγωνιστική.
«Χάρηκα πολύ, αν και το πίστευα από την αρχή. Το είχα πει κιόλας. Μακάρι να λυθούν τα προβλήµατα του Πανιώνιου, γιατί είναι µεγάλη οµάδα».

Στη Γερµανία γράφτηκε ότι εξαρτιέστε σχεδόν αποκλειστικά από τον Γκέκα. Από το αν θα βρει δηλαδή δίχτυα ή όχι. Συµφωνείς;
«Είναι αλήθεια ότι µε τον Σκίµπε όλη η οµάδα είχε προσαρµοστεί πάνω στον Φάνη και στο πώς θα τον βρίσκει µέσα στο γήπεδο. Τώρα µε τον Ντάουµ, όµως, στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια σκόραραν και άλλοι παίκτες. Αν µπορέσουµε και το συνδυάσουµε αυτό και µε τα γκολ του Φάνη, θα µιλάµε για διαφορά».

Πώς είναι για σένα τα πράγµατα στη Γερµανία και την Αϊντραχτ;
«Αν δεν έρθει κάποιος να δει από κοντά τι γίνεται, δεν µπορεί να καταλάβει τη διαφορά µε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οσοι δικοί µου άνθρωποι έχουν έρθει, έχουν µείνει µε το στόµα ανοικτό! Τι να σου πω; Οτι είµαι απόλυτα ευχαριστηµένος εκεί; Το πιο εύκολο είναι».

Τώρα είσαι τραυµατίας. Πότε θα επιστρέψεις;
«Οι Γερµανοί έλεγαν ότι θα γυρίσω σε 1,5 µήνα. Εχω έρθει στην Αθήνα εδώ και δέκα µέρες, µε εξέτασε ο κ. Κατσιφαράκης και ακολουθώ εξαντλητική θεραπεία µε τον Παναγιώτη Σοφιανό. Τις τελευταίες 2-3 µέρες έχω ξεκινήσει ενδυνάµωση στο πόδι µου και από βδοµάδα πιστεύω ότι θα µπω για τρέξιµο. Δουλεύω καθηµερινά πολύ, σχεδόν 10 ώρες, για να επιστρέψω νωρίτερα απ' ό,τι έλεγαν όλοι. Ο στόχος είναι να προλάβω τα δύο τελευταία µατς στην Μπουντεσλίγκα».

Τελικά δεν ήταν τόσο σοβαρός ο τραυµατισµός σου;
«Οχι και δεν καταλαβαίνω πώς γράφτηκαν πράγµατα που δεν ήταν αληθινά. Κάποια πράγµατα γενικά στη ζωή είναι λεπτά. Οταν µιλάµε για τραυµατισµό, δεν γίνεται να γράφονται ανακρίβειες. Ηµουν στη Γερµανία, είχα πει στην οικογένειά µου ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και µε έπαιρναν στενοχωρηµένοι µετά γιατί είχαν διαβάσει ότι είχα χιαστό! Νευρίασα πολύ και για πρώτη φορά ήθελα να πω πράγµατα που δεν µου ταιριάζουν. Τέλος πάντων, θέλω να γυρίσω γρήγορα, γιατί χωρίς ποδόσφαιρο νιώθω έξω από τα νερά µου».

Η Αϊντραχτ κινδυνεύει µε υποβιβασµό...
«Και πολύ µάλιστα! Είµαι σίγουρος, όµως, ότι θα τα καταφέρουµε και θα ηρεµήσουµε στο τέλος».

Ο Σκίµπε σε επέλεξε στην Αϊντραχτ, τώρα όµως στη θέση του είναι ο Ντάουµ. Ενα σχόλιο και για τους δύο.
«Ο Σκίµπε µε βοήθησε πολύ. Με έβαλε στο κλίµα της οµάδας όταν ήµουν εντελώς καινούργιος, όχι µόνο στην Αϊντραχτ, αλλά και στη Γερµανία. Ο Ντάουµ είναι ψυχολόγος, σου παίρνει το 100% και ίσως φανεί υπερβολικό, αλλά έχω δει ήδη βελτίωση στο παιχνίδι µου».

Σε κάποιες του δηλώσεις στην «Bild» χαρακτήρισε καταστροφή την απώλειά σου. Μάλλον είναι αµοιβαία τα αισθήµατα...
«Μάλλον (γέλια). Είναι δάσκαλος, έχω εντυπωσιαστεί µαζί του. Θέλω να δουλέψω πολλά χρόνια κοντά του».

Η χρονιά είναι πολύ καλή για σένα στην Αϊντραχτ. Σκέφτεσαι ήδη... ψηλότερα;
«Και όταν ήµουν στον Πανιώνιο, δεν µιλούσα για... σκαλοπάτια, αν αυτό εννοείς. Η Αϊντραχτ είναι η οµάδα που µε σέβεται και µε πληρώνει. Πάντα ζητάω περισσότερα, να βελτιώνοµαι στο παιχνίδι µου. Δεν τρελαίνοµαι όµως. Αλλωστε στη Γερµανία οι µεταγραφές γίνονται εύκολα. Οχι όπως στην Ελλάδα που γίνονται σίριαλ».

Για το ότι δεν ήταν στην 23άδα της Εθνικής ομάδας για  το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής: «Είχα πεισµώσει πολύ, µε την καλή έννοια όµως. Ο κ. Ρεχάγκελ µε είχε κόψει και το σεβάστηκα. Ο ίδιος άνθρωπος, όµως, που µε είχε κόψει από την αποστολή για το Μουντιάλ µε είχε βοηθήσει πολύ εκείνο το εξάµηνο. Η Αϊντραχτ ζήτησε τη γνώµη του πριν από τη µεταγραφή. Η ζωή µου άλλαξε και σε αυτό είχε συµβάλει πολύ ο κ. Ρεχάγκελ».

Πλέον είσαι βασικό στέλεχος της Εθνικής. Παλεύετε για την πρόκριση στο Euro 2012, θα τα καταφέρετε;
«Είµαστε πρώτοι στον όµιλο και όλα εξαρτώνται από µας. Δεν έχουµε να φοβηθούµε κανέναν και, αν παίζουµε µε καλή τακτική και πάθος, θα τερµατίσουµε πρώτοι. Δεν µας αρκεί η 2η θέση».

Θεωρείς ότι η πρωτιά θα κριθεί στο µατς της Αθήνας µε τους Κροάτες;
«Πιστεύω το ακριβώς αντίθετο! Οτι θα κριθεί σε όλα τα υπόλοιπα µατς. Αν µαζέψουµε όλους τους βαθµούς σε αυτά, τότε έχουµε τύχη για την πρωτιά. Με την Κροατία δεν θα έχουµε άγχος. Φέραµε 0-0 στο Ζάγκρεµπ και δείξαµε ότι µπορούµε να τους παίξουµε».

Μετά τον Οτο, ο Φερνάντο Σάντος...
«Διαφορετικοί προπονητές και άνθρωποι. Για τον κ. Ρεχάγκελ σου είπα. Ο Σάντος έχει κάτι... δικό του, µας έχει βοηθήσει να παίζουµε σοβαρό ποδόσφαιρο. Καταφέρνει να παίρνει πολλά από τους ποδοσφαιριστές, ώστε να ξέρουν τι να κάνουν και να παίξουν σύµφωνα µε αυτά που θέλει. Και ο κ. Ρεχάγκελ, όµως, το είχε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: