Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

«Η ΕΠΟ στέρησε χρήματα από τον Άρη από την αύξηση»

Ο υπεύθυνος νομικών υποθέσεων της Λέσχης Φίλων Άρη, Θωμάς Γιαννόπουλος και ο υπεύθυνος ανάπτυξης του φορέα, Γιώργος Μποτζώρης μίλησαν στο επίσημο ραδιόφωνο των κίτρινων για την έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου για την ανάδειξη του νέου δ.σ. της ΠΑΕ Άρης.
Ένα σημαντικό σημείο σε ότι αφορά το θέμα της αδειοδότησης είναι ότι η επίσπευση των διαδικασιών από την ΕΠΟ στέρησε περισσότερα χρήματα από τον Άρη μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
 
Η θέση του Γιαννόπουλου

Ο Θωμάς Γιαννόπουλος από την πλευρά του επισήμανε ότι: «Όπως και τις προηγούμενες φορές έτσι και φέτος ακολουθούμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες πάντα βάσει του καταστατικού της Λέσχης το οποίο υπάρχει από το 2006 και έχει υποστεί συγκεκριμένες τροποποιήσεις. Πάντα με βάση τις καταστατικές διατάξεις, που τηρούμε ευλαβικά, προχωράμε όλες τις διαδικασίες. Όσοι θέλουν να εγγράφουν στο Φορέα για να συμμετέχουν στη συνέλευση θα πρέπει να το κάνουν 60 ώρες πριν. Τα σταντ που θα υπάρχουν τη μέρα της συνέλευσης θα αφορούν μόνο αυτούς θέλουν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

- «Δεν υπάρχει διάταξη στο καταστατικό της Λέσχης που να αναφέρει ότι η γενική συνέλευση γίνεται τέλη Μαΐου και δεν υπήρξε ποτέ τέτοια αναθεώρηση. Η γενική συνέλευση στις προηγούμενες εκλογές ήταν πάλι έκτακτη. Αποφασίστηκε να γίνει η συνέλευση στις 11 Μαΐου διότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη χρονιά».
 
- Σχετικά με τις λεπτομέρειες για την κατάθεση θεμάτων συζήτησης ή αποριών στην έκτακτη γενική συνέλευση ο Θωμάς Γιαννόπουλος ανέφερε:

«Είναι τρία στάδια. Το πρώτο είναι δεκαπέντε μέρες πριν τη γενική συνέλευση να ανακοινωθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Το δεύτερο είναι ότι όποιος θέλει να υπάρχει γραμμένο κάτι ως θέμα ημερήσιας διάταξης, μπορεί να το στείλει στη γραμματείας της Λέσχης εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πέντε μέρες πριν την συνέλευση.

Το τρίτο στάδιο είναι σαφώς το άνοιγμα του καταλόγου των ομιλητών κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Τα θέματα όμως που θα αναφερθούν δεν θα είναι στο πλαίσιο της ημερήσια διάταξης. Θα ειπωθούν μετά. Ο λόγος μπορεί να παρθεί μέχρι να αρχίσει ο οικονομικός απολογισμός.  Φυσικά μετά θα υπάρξουν ερωτήσεις. Ότι υπάρξει ως απορία πάνω σε αυτό πρέπει να τεθεί εκ των υστέρων. Κάποια ερωτήματα είναι κοινά. Είναι καλό αν υπάρχουν να διατυπωθούν γραπτά έτσι ώστε να υπάρξει μια συγκροτημένη απάντηση».

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης τόνισε: «Αν δεν υπήρχε η επίσπευση των διαδικασιών από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, θα είχαμε μαζέψει ακόμα μεγαλύτερο ποσό για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ήταν μια διαδικασία που πήγε εξαιρετικά και είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό».
 
Σχετικά με την πρόταση που υπάρχει για σύσταση επιτροπής διαφάνειας ανέφερε: «Η σύσταση επιτροπής διαφάνειας απαξιώνει το δ.σ. της Λέσχης. Έχει υπάρξει η πρόταση της επιτροπής αυτής. Δεν είναι σύννομο να γίνει κάτι τέτοιο και είναι μια ιστορία που ξεκινάει και δεν τελειώνει πουθενά Δεν μπορεί να λειτουργήσει».
 
Η θέση του Μποτζώρη

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μποτζώρης είπε: «Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με το ΔΣ της ΠΑΕ Άρης όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Τώρα που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τελείωσαν και η ΠΑΕ έχει πάρει την αδειοδότηση, κρίναμε ότι μπορεί να μας ενημερώσει σχετικά με τα δεδομένα που υπάρχουν στο σύλλογο.

- Στη δημοσκόπηση που κάναμε η πλειοψηφία των μελών προτιμά να γίνει η συνέλευση την Τετάρτη. Μην ξεχνάμε πως πρέπει να βρεθεί χώρος που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας την κατάλληλη ημερομηνία.

Όλοι πρέπει να έρθουν με διάθεση και να φύγουν σοφότεροι έχοντας διαμορφώσει εικόνα για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον του συλλόγου. Να  ακούσουν, να κρίνουν αυτά που θα ακούσουν, να δουν τι τους εκφράζει και να διατυπώσουν τα ερωτήματα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: