Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τσιώλης: «Να φτιάξουμε ομάδα»

Να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, θα έχει αυτοματισμούς και θα ικανοποιεί με την εικόνα της, είναι ο στόχος του προπονητή του Άρη, Σάκη Τσιώλη.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στον «Sentra FM 103, 3» τόσο για τον Άρη όσο και για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, όπου η Ρεάλ νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα.

«Να φτιάξουμε ομάδα, αυτός είναι ο στόχος μας στον Άρη. Μεταγραφές σίγουρα θα γίνουν αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να έχει αυτοματισμούς και να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Όταν έχεις τρεις κεντρικούς φορ το θέμα είναι τους αξιοποιείς και να  θα παίξεις με δύο και με τρεις επιθετικούς και όχι με έναν. Ο Καστίγιο πάντα μου άρεσε σαν ποδοσφαιριστής και δύσκολα θα βρούμε αντικαταστάτη του. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τον Καστίγιο και θέλουμε να δούμε τον παλιό καλό Καστίγιο, αυτόν που ξέραμε.  Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και για τον Άρη και για τον Νέρι», τόνισε αρχικά ο Τσιώλης.

Όσο για τα μεταγραφικά σενάρια, απάντησε: «Σίγουρα ο Ρονάλντο πάει στα  38  του χρόνια και η θέση αμυντικού μας καίει. Θέλουμε έναν παίκτη στην άμυνα.  Εάν ο Μπομπαντίγια φύγει και μετά την αποχώρηση και του Κόκε θα πρέπει να πάρουμε και φορ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Under 20 του Άρη κατέκτησε το πρωτάθλημα και σίγουρα έχω άποψη για αυτά τα παιδιά».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Ρεάλ: «Νομίζω ότι η τακτική που επέλεξε η Ρεάλ και ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν πολύ διαφορετική από τους περσινούς αγώνες της Μπαρτσελόνα με την Ίντερ. Φρόντισε να παίξει ψηλά και να πρεσάρει την Μπάρτσα. Αυτό είχε αποτέλεσμα να κυκλοφορεί την μπάλα η ομάδα του Γκουαρντιόλα αλλά το έκανε μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Δεν το περίμενε η Μπαρτσελόνα αυτό το πρέσινγκ.  Ο Ρονάλντο ήταν ο κορυφαίος στην επίθεση.

Ο Μουρίνιο αυτό που ήθελε ήταν να κουράσει την Μπαρτσελόνα. Κλειδί ήταν το πρέσινγκ της Ρεάλ η οποία βρήκε περισσότερους χώρους. Νομίζω ότι μεγάλη υπόθεση ήταν ότι η Ρεάλ εκνεύρισε την Μπαρτσελόνα η οποία είχε προβλήματα.  Θα πρέπει να κάνει υπομονή η Μπαρτσελόνα  στο παιχνίδι της. Ο Πέπε ήταν καταπληκτικός και από την άλλη αναγκάστηκε ο Μέσι να γυρίσει πάρα πολύ πίσω για να παίρνει την μπάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: