Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ξέσπασμα Ματθαίου για τον Άρη…

Ο Νικήτας Ματθαίου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την παρουσία του στην προεδρία του Άρη και όχι μόνο.
Μεταξύ των άλλων ο κύριος Ματθαίου, τόνισε: «Μετά την εποχή του κυρίου Καραμπέρη και του κυρίου Τσαρούχα, βρήκαμε ένα καράβι παρατημένο. Όταν έγινα πρόεδρος στη ΠΑΕ Άρης, πήρα 17 εκατομμύρια ευρώ χρέος, η ομάδα δεν είχε ούτε ένα ευρώ. Είχαμε 2 δελτία του κυρίου Κυζερίδη και του κυρίου Κολτσίδα. Αναγκάστηκα τότε σε ένα γραφείο που δεν είχε τηλέφωνο και ρεύμα κι έδωσα μια επιταγή 40.000 ευρώ τον καιρό εκείνο στο κύριο Κυζερίδη».
«Για να έρθουν οι διαιτητές να σφυρίξουν, έπρεπε να στείλω χρήματα στην ΕΠΟ για να έρθουν στο Χαριλάου. Ευτυχώς είχαμε μια βοήθεια από τη β΄ομάδα και φτιάξαμε μια ομάδα. Επί προεδρίας μου καταφέραμε να βάλουμε μια εταιρεία στο Άρθρο 44 και τα 17 εκατομμύρια ευρώ να γίνουν 5,3 για 10 χρόνια. Έτσι το μαγαζί από κλειστό, έγινε γωνιακό. Κάναμε το γήπεδο Ολυμπιακό έργο, προσπαθήσαμε να κάνουμε μεταγραφές».
«Πολύς κόσμος ξεχνά τι έχω κάνει στην ομάδα. Τελικά κατάλαβα ότι υπήρχε ένα αυτοσκοπός, ο διευθύνων σύμβουλος αφού έπεισε κάποια άτομα, ήθελε να φάει τον Ματθαίου. Έλεγε ότι όλα τα επιτεύγματα ήταν δικά του. Μπορείτε να ρωτήσετε ποιον δέχονταν οι Υπουργοί και οι βουλευτές στα γραφεία τους. Παραιτήθηκα και 1,5 μήνα μετά δεν μπόρεσα να βρω εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Έφτασα στο σημείο την ομάδα που ξεχρέωσα, να παίρνω τον πρόεδρο και να μου λένε συνέχεια ότι λείπει. Ο σκοπός μου ήταν όταν πέσαμε στη Β΄Εθνική ήταν να μείνω. Αλλά έγιναν κάποια γεγονότα και δεν άντεξα και παραιτήθηκα».
«Το να πηγαίνεις το χρέος από 5,3 σε 9,8 εκατομμύρια ευρώ, να μεγαλώνεις τη μαύρη τρύπα και να μην πληρώνεις για 2 χρόνια ΦΠΑ, τότε ας λέγεσαι ήρωας. Αυτά μου τα ανέφεραν οι παράγοντες του Άρη και η ΦΑΕ. Εγώ δεν μπορώ ακόμη να πάρω φορολογική ενημερότητα. Δεν μπορώ να κάνω γονική παροχή στο παιδί μου. Πρέπει να καταβληθεί το 70% των ρυθμίσεων του άρθρου 44 για να πάρω φορολογική ενημερότητα και να μπορώ να δουλέψω».
«Τώρα βλέπω μια διοίκηση που προσπαθεί με σκυμμένο το κεφάλι και θα κριθεί στη γενική συνέλευση της Λέσχης.
Επειδή είμαι Άρης κι ευχαριστώ το Θεό που με έκανε Αρειανό, έχω ήσυχη τη συνείδηση μου και δεν μετανιώνω για όσα έκανα».
«Σε ένα συμβούλιο τότε ο διευθύνων σύμβουλος έδιωξε τους κυρίους Γραννούζη και Ζαμπέτα. Εγώ δεν του έκανα τη χάρη να με πάψει και παραιτήθηκα μόνος μου. Δεν αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες οι δικές μου και του διοικητικού συμβουλίου δυστυχώς».
«Θέλω να πω κουράγιο στη διοίκηση και ιδιαίτερα στον πρόεδρο που είναι ένας εξαιρετικός κύριος κι εύχομαι να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και το ίδιο πάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: