Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τα… μυστικά των φακέλλων Ηρακλή και Πανιωνίου!!

Αν βάζαμε σε μια ζυγαριά, βάσει των πληροφοριών που έχουμε συλλέξει, την κατάσταση των Ηρακλή, Πανιωνίου, που δεν έλαβαν άδεια από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ και βρίσκονται καθ’ οδόν για τη Football League, θα προέκυπτε το συμπέρασμα ότι σε χειρότερη θέση βρίσκεται ο «γηραιός». Πάντως, προκύπτει ότι και οι δυο ομάδες έχουν σημαντικά κενά ενώ ελπίζουν στο Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης να κάνουν την… ανατροπή.

Για να μην σας ταλαιπωρούμε ο Ηρακλής «πάσχει» σε έξι συγκεκριμένους τομείς:

1)      Δεν παρουσίασε τμήματα υποδομής,

2)      Υπάρχει θέμα με την ασφαλιστική ενημερότητα

3)      «Πάσχει» από πλευράς νομικών κριτηρίων

4)      Δεν κατέθεσε προϋπολογισμό, ισολογισμό, ούτε προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

5)      Οφείλει χρήματα σε πρώην παίκτες που έπρεπε να είχε πληρώσει ή διακανονίσει μέχρι τις 31/3

6)      Υπάρχει θέμα με τις αποδείξεις πληρωμής χρεών που παρουσίασε.

Οι λόγοι που ο Πανιώνιος δεν πήρε πιστοποιητικό είναι τρεις, οι οποίοι μοιάζουν με αυτούς του Ηρακλή.

Συγκεκριμένα:

1)      Έχει οφειλές στους Μπάλαμπαν, Ριέρα και στον εργοφυσιολόγο Μπάγκσμπο

2)      Διέρρευσε ότι εξετάζεται η ασφαλιστική ενημερότητα

3)      Δεν πληροί νομικά κριτήρια

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στα κριτήρια αδειοδότησης και οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ (σ.σ. το Πρωτοβάθμιο και το Δευτεροβάθμιο Οργανο) είναι υποχρεωμένες να τα εφαρμόσουν. Με βάσει όσα μάθαμε από το ρεπορτάζ οι δυο ομάδες έχουν ελάχιστες ελπίδες σε δεύτερο βαθμό και μακάρι (αυτό το λέμε για τους οπαδούς τους) να δικαιωθούν.

Δεν προκύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες από το ρεπορτάζ, επειδή η ΕΠΟ έχει υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας με την ΟΥΕΦΑ και εν συνεχεία οι ομάδες με την ομοσπονδία. Καμία δεν έχει δικαίωμα να δει το φάκελλο της άλλης. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να ανοίξουν οι φάκελλοι όλων των ΠΑΕ αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει.

Αν οι Ηρακλής, Πανιώνιος αξίζουν να μείνουν στη Σούπερ Λίγκα καλώς να μείνουν (σ.σ. μην ξεχνάμε ότι εκκρεμούν οι εφέσεις τους). Αν έπρεπε κι άλλοι να βρίσκονται στη θέση τους, με δεδομένο ότι δεν λείπουν οι σχετικές καταγγελίες, κακώς το Πρωτοβάθμιο Όργανο δεν έπραξε τα… δέοντα.

Όμως η ουσία είναι άλλη. Κάθε χρόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο φτάνει στον ίδιο παρονομαστή. Γιατί οι νόμοι δεν εφαρμόστηκαν στους άλλους και εφαρμόζονται σε εμάς;

Αντε τώρα να εξηγήσεις…

Καλύτερα θα είναι να βάλουμε το θέμα στα xfiles και να αρχίσουμε να μετράμε από το μηδέν. Αν έχουμε αυτό το σκεπτικό δεν καταλήγουμε πουθενά. Κάποτε θα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανονισμοί, γιατί η κοινωνία θέλει ένα υγιές ποδόσφαιρο.

Οι παράγοντες που πληρώνουν δεν είναι κορόιδα. Και όσο οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, χάνουν όλες οι ομάδες συν ό,τι κάποιοι μπορεί να σταματήσουν να επενδύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο παρασκήνιο ξεκίνησε πόλεμος για το ποιος θα πάρει τη θέση των Ηρακλή, Πανιωνίου. Η Σούπερ Λίγκα θα προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας να μείνουν οι Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα. Οι δυο ομάδες πιέζουν, αν και το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε από το ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο εφάρμοσε τον κανονισμό και θα ανέβουν επιπλέον ομάδες από τη Football League μέσω των πλέι οφ. Για αυτό και όλες από τον πρώτο μέχρι τη Βέροια κατέθεσαν φάκελλο αδειοδότησης. Εξαιρείται ο Διαγόρας ενώ ο ΟΦΗ κάνει αγώνα δρόμου. Οι φάκελλοι αυτής της κατηγορίας εξετάζονται την Πέμπτη.

Το έργο έχει κι άλλα επεισόδια ακόμη. Υπάρχει κι ένα άλλο σενάριο. Να υποβιβαστούν οι δυο ομάδες, με αφαίρεση βαθμών, λόγω προβλήματος στα έγγραφα, οπότε θα μείνουν οι Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα. Επιπλέον η ΕΠΟ ακόμη δεν ξεκίνησε τον έλεγχο με τα δελτία των παικτών, αν δηλαδή οι ομάδες είχαν δικαίωμα μεταγραφών τον Ιανουάριο. Όμως το θέμα δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

Ο πόλεμος τώρα ξεκίνησε. Τα λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες είναι πολλά…
Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: