Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ποια έκπληξη;

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, πιο δυνατός από ποτέ και δείχνει ικανός να μπει με μεγάλες αξιώσεις «σφήνα» στους «αιώνιους».

Ποια έκπληξη;
Αν, μάλιστα, κερδίσει τον Άρη στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, τότε θα ανέβει στη δεύτερη θέση.

Ο θρίαμβος απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν ένα σαφές μήνυμα που ελήφθη από πάσα κατεύθυνση και μόνο έκπληξη δεν προκαλεί στους καλά μυημένους. Ο Σούλης Μαρκόπουλος νιώθει σίγουρα απόλυτα δικαιωμένος. Παρά το έντονο «pressing» του Ολυμπιακού αποφάσισε να μην προδώσει το μεγάλο του εγχείρημα και παρέμεινε στην Πυλαία, σκορπώντας άπειρα χαμόγελα στον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κερδίσει τις εντυπώσεις και πάνω απ΄ όλα ζεσταίνει τον κόσμο του που θα πρέπει να νιώθει υπερήφανος για όλη αυτή την προσπάθεια. Ο Μαρκόπουλος κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και τον σκόπελο του τραυματισμού του Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος είναι ακρογωνιαίος λίθος και μετά από κάποια στραβοπατήματα βρήκε ξανά τις ισορροπίες.
Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο και η πρόκριση στο «LAST 32″ του Eurocup σημαίνει πολλά, όπως και η σταθερά καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι πως βασίζεται σε παίκτες που δεν είναι «βεντέτες» και έχουν καταφέρει να κάνουν τη μετάβαση στο next level. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι το παράδειγμα του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Ενός παίκτη που ήταν στην αφάνεια και κατάφερε με το… σπαθί του να διαπρέπει σε τοπ επίπεδο.
Η απώλεια του Ντι Τζέι Κούπερ το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσε πλήγμα και ο Όντουμ δείχνει καλά στοιχεία, όμως… όλα τα λεφτά ήταν οι προσθήκες του Βον και του Κάρτερ, οι οποίοι ήταν ήδη μυημένοι στα τεκταινόμενα της Α1 και δίνουν το κάτι παραπάνω τόσο στους τομείς που φαίνονται, όσο και στους λιγότερο εμφανείς. Οι δύο Αμερικανοί αναμένεται να κάνουν καριέρα στην Ευρώπη και δεν αποκλείεται να παίξουν για ομάδες Ευρωλίγκα σύντομα…
Ο ΠΑΟΚ δίνει άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, ακολουθώντας τη δική του πολιτική και φιλοσοφία, που αποδίδει καρπούς με αργά και σταθερά βήματα. Αυτό είναι και το μυστικό. Να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτό το εγχείρημα. Μακάρι να δούμε κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες, βασισμένες σε γερά θεμέλια και χωρίς μεγάλα χρηματικά ποσά…

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: