Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αγχωτική νίκη για Παναχαϊκή!! (video)

Σε ένα σκληρό παιχνίδι με πολλά νεύρα και 15(!) κίτρινες κάρτες, η Παναχαϊκή νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και μείωσε στους 3β. τη διαφορά από την πρωτοπόρο του 1ου ομίλου της Football League, ΑΕΚ.

Αγχωτική νίκη για Παναχαϊκή (video)
Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια για συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου, πέτυχε η Παναχαϊκή, που επικράτησε, έστω και δύσκολα, με σκορ 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Παμπελοποννησιακό Στάδιο». Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σκληρό, είχε πολλές διακοπές, ενώ ο διαιτητής Γρατσάνης αναγκάστηκε να δείξει συνολικά 15(!) κίτρινες κάρτες. Η ομάδα της Πάτρας, που διεύρυνε σε έξι παιχνίδια το αήττητο σερί της, έφτασε τους 25 βαθμούς και μείωσε στους τρεις την διαφορά από την πρωτοπόρο του 1ου ομίλου της Football League, ΑΕΚ, μετά τη συμπλήρωση 11 αγωνιστικών. Από την άλλη, η αθηναϊκή ομάδα, που γνώρισε την τρίτη φετινή της ήττα, έμεινε στους 17.

Αρκετά δυνατό ήταν στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι στην Πάτρα και είναι χαρακτηριστικό ότι ο διαιτητής Γρατσάνης έδειξε επτά κίτρινες κάρτες. Η Παναχαϊκή άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό, μετά από αμφισβητούμενο πέναλτι σε ανατροπή του Στεργίδη από τον Ηρακλή. Ο Ντα Κόστα εκτέλεσε, ο Πίτκας απέκρουσε και στην επαναφορά, ο ίδιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Δύο λεπτά πριν «βγει» το ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Αγκούλο να σουτάρει από πλάγια και τον Μπαλασάκη να αποκρούει εντυπωσιακά.

Το ίδιο δυνατό, αλλά με περισσότερα νεύρα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ήταν και το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Περισσότερα ήταν τα λάθη και οι διακοπές στο παιχνίδι, παρά οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι διαμαρτυρίες έδιναν κι έπαιρναν, με τον διαιτητή να δείχνει άλλες οχτώ κίτρινες κάρτες. Παρά τις λιγοστές προσπάθειες, γκολ δεν μπήκε ποτέ κι έτσι, η Παναχαϊκή πανηγύρισε τη νίκη και έβαλε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι της.




Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κοντοχρήστος, Κάργας, Άλλα, Γκαντιάγκα (56’ Χούσα), Μπαλού, Στεργίδης (89’ Τσώνης), Πατινιώτης, Ντα Κόστα (81’ Χαρτσιάς), Μαρουκάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Ηρακλής (79’ Χατζής), Γκονζάλες (79’ Κυβελίδης), Φαρινόλα, Λαγός, Βάντερσον, Ανγκούλο (62’ Καραδέμητρος).


Πρόγραμμα-Αποτελέσματα 11ης αγωνιστικής

1ος όμιλος
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου
Ηρακλής Ψαχνών-Αχαρναϊκός 0-2
(19’ Ιορδανίδης, 39’ Ταμπάκης)

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου
Πανηλειακός-ΑΕΚ (Ματαιώθηκε)

Καλλιθέα-Φωστήρας 1-0
(23’ Πίκολο)

Άλιμος-Ερμιονίδα 3-2
(38’ Ιωάννου, 47’ πεν. Σαγανάς, 51’ Μπεριέξ - 20’, 84’ Παβίσεβιτς)

Παναιγιάλειος-Επισκοπή 0-0

Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης 1-0
(32’ Ντα Κόστα)

Ρεπό: Χανιά

2ος όμιλος
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου
Λάρισα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
(19’ Καρανίκας, 72’ Πινδόνης)

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου
Λαμία-Αιγινιακός 2-1
(1’ Φατιόν, 43’ Γκούρμα - 67’ Κυνηγόπουλος)

Αγροτικός Αστέρας-Ζάκυνθος 1-1
(90+2’ Καπίας - 4’ Οικονόμου)

Φωκικός-Ολυμπιακός Βόλου 1-1
(70’ Καλλέργης - 64’ πεν. Διαμαντόπουλος)

Πιερικός-Εθνικός Γάζωρος 1-0
(42’ Ελιομάρ)

Απόλλων Καλαμαριάς-Ηρακλής 0-1
(69’ Σιατραβάνης)

Ρεπό: Τύρναβος
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: