Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ύψος και βάθος!!

Τα δύο... άκρα του βαθμολογικού πίνακα της Volleyleague αναμετρούνται τη Δευτέρα στο Χαλκιοπούλειο στις 19:00 στο φινάλε του πρώτου γύρου της διοργάνωσης, ήτοι Λαμία-Ολυμπιακός.

Ύψος και βάθος
Οι γηπεδούχοι δεν έχουν νικήσει ακόμα τη φετινή περίοδο και υποδέχονται τους αήττητους «ερυθρόλευκους» για την 11η αγωνιστική.

Η Λαμία έχει πρώτο στόχο μια καλή εμφάνιση και μετά ένα θετικό αποτέλεσμα. Διοίκηση, προπονητές και παίκτες παραδέχονται πως η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά κανείς δεν συμφιλιώνεται με την ιδέα του πιθανού υποβιβασμού και όλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία και καλούν τους φίλους του συλλόγου να υποστηρίξουν την προσπάθεια.

Η Λαμία, μετά από δέκα αγώνες, έχει μόλις ένα βαθμό στο ενεργητικό της και προέρχεται από την ήττα από τον Άρη. Στα μέσα της εβδομάδας αποχώρησε από την Λαμία ο Ηρακλής Παπαδόπουλος και τη θέση του βασικού διαγωνίου θα έχει ο Πολωνός Γιάροσλαβ Λεχ.

Ο Θανάσης Κατσιγιάννης είπε πως: «Παίζουμε με τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό. Είναι γνωστό πως οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς. Είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά εμείς θέλουμε να παίξουμε καλύτερα από ότι στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Θα παίξουμε ελεύθερα με στόχο την καλή εμφάνιση που θα μας τονώσει την αυτοπεποίθηση για τα επόμενα ματς, όπου θα κριθεί και η παραμονή μας».

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδεύσει αυθημερόν στη Λαμία με στόχο να πάρει τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας και θα του δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη. Ο Ολυμπιακός σε δέκα αγώνες έχει ισάριθμες νίκες.

Απουσίες δεν υπάρχουν στην ομάδα του Πειραιά και ο προπονητής Δημήτρης Καζάζης δήλωσε πως: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου και πρώτο της χρονιάς και θέλουμε να το συνδυάσουμε με τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας. Η Λαμία θα παίξει ελεύθερα, γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να κρύβει παγίδες, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να κάνουμε μια καλή αρχή για τη νέα χρονιά».

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης είπε πως: «Θεωρώ ότι ο προπονητής θα δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες, χωρίς αυτό να υποβαθμίζει την ομάδα της Λαμίας. Δεν ξεχνάμε πως τα προηγούμενα χρόνια έχουμε περάσει δύσκολα στο γήπεδο της Λαμίας. Αυτό το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στην κατάκτηση των τριών βαθμών».

Στο παρελθόν, έχουν γίνει 25 αναμετρήσεις Λαμίας - Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 23 νίκες έναντι 2 της Λαμίας. Μάλιστα, η Λαμία η τελευταία φορά που νίκησε στο Xαλκιοπούλειο ήταν το 2005. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: