Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μαργαρίτης… τον «μαδάει»!!

Το «τριφύλλι» δεν άνθισε στην Πυλαία, αλλά ο ΠΑΟΚ που με κορυφαίο τον Βαγγέλη Μαργαρίτη προσγείωσε ανώμαλα τον Παναθηναϊκό με 71-54 σε εξ αναβολής αγώνα της 6ης αγωνιστικής.

Μαργαρίτης… τον «μαδάει»!

Κορυφαίος ο Μαργαρίτης (16π., 11 ριμπ.), εξαιρετικοί Κάρτερ (18π.) και Λάνγκφορντ (15π.) για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, αγνώριστοι οι «πράσινοι» που στάθηκαν στο ύψος τους μόνο στη δεύτερη περίοδο και είχαν διασωθέντα τον Γκιστ (18π., 7 ριμπ.), ενώ σε κακή βραδιά βρέθηκαν Διαμαντίδης και Σλότερ.

Παράλληλα μετά την ήττα αυτή κι εφόσον δεν υπάρξει άλλο στραβοπάτημα εκατέρωθεν των «αιωνίων», οι νταμπλούχοι χρειάζονται όχι μόνο νίκη, αλλά και με διαφορά 6+ πόντων στο ΟΑΚΑ επί του Ολυμπιακού για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Το ματς…

Όντουμ, Κάρτερ, Σαλούστρος, Μαργαρίτης από τη μια, Διαμαντίδης, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Φώτσης και Μπατίστα από την άλλη, ήταν οι δύο πρώτες πεντάδες του ματς. Ο ΠΑΟΚ με «ζεστό» τον Σαλούστρο, καλά ποσοστά στα μακρινά σουτ και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Παναθηναϊκού (έξι στην πρώτη περίοδο) είχε από νωρίς τον έλεγχο (8-2, 11-6), ενώ παρότι αρχικά ο Μπατίστα κι εν συνεχεία ο Γιάνκοβιτς έδωσαν λύσεις στους φιλοξενούμενους από το «ζωγραφιστό» (11-10), ο Κάρτερ, που είχε εννιά πόντους στο δεκάλεπτο, ήταν αυτός που ανέλαβε δράση και έφερε την ομάδα του ακόμη και στο 17-10. Το δεύτερο τρίποντο του Όντουμ αύξησε το προβάδισμα των γηπεδούχων και στους εννιά (22-13) στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, ωστόσο ο Νέλσον προσέφερε ηρεμία στην οργάνωση και πολύτιμους πόντους, ο Γκιστ έδωσε περισσότερη ενέργεια και οι «πράσινοι» αφού πλησίασαν αρχικά στο καλάθι (25-23), κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο φινάλε του ημιχρόνου (30-32).

Βελτιώνοντας αισθητά την άμυνά του και με τους Κάρτερ και Μαργαρίτη να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι, ο ΠΑΟΚ ανέκτησε το προβάδισμα στα μισά της τρίτης περιόδου (39-38). Η μάστιγα των λαθών επέστρεψε για τον Παναθηναϊκό και ο Μπρέμερ με δύο τρίποντα από το… σπίτι του φρόντισε να βάλει την ομάδα του στο +5 (45-40). Οι «πράσινοι» είχαν μπλοκάρει για τα καλά στην επίθεση (18 λάθη και 3/16 τρίποντα) κι ο Μαργαρίτης στο παιχνίδι της… ζωής του εκτόξευσε τη διαφορά στους έντεκα, 58-47, στα 6:47 πριν το τέλος. Το πέμπτο φάουλ του Μπατίστα αμέσως μετά δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη ζωή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που έβλεπε τον Γκιστ να παλεύει σχεδόν μόνος του και τους αντιπάλους να ελέγχουν πλήρως το ματς (63-51). Ο ΠΑΟΚ όχι απλώς δεν κινδύνεψε, αλλά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του κλείνοντας το παιχνίδι με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 71-54.

Δεκάλεπτα: 19-13, 30-32, 50-45, 71-54.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 15, Λιάπης, Κάρτερ 18, Κακαρούδης, Τσόχλας, Μαργαρίτης 16 (11 ριμπ.), Όντουμ 10 (4 ριμπ., 5 ασίστ), Βον, Μπρέμερ 7, Σαλούστρος 5 (5 ριμπ.).

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 4, Γιάνκοβιτς 9 (5 ριμπ.), Φώτσης 2 (5 ριμπ.), Νέλσον 8 (5 ασίστ), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης (6 ριμπ., 4 ασίστ), Γκιστ 18 (7 ριμπ.), Μπατίστα 8, Μπλουμς.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τζαφλέρης, Τσώνος Β.

*Πριν το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας στο «Norman Atlantic». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: