Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μίτσελ: «Το μόνο που μένει είναι να μπω εγώ στο γήπεδο»

Παραδέχθηκε την… προβληματική εμφάνιση του Ολυμπιακού ο Μίτσελ και έκανε λόγο για χαλαρότητα από τους παίκτες του. «Υπολογίζω τον Αφελάι», τόνισε. Ποιο το παράπονο του για τις μεταγραφές...

Μίτσελ: «Το μόνο που μένει είναι να μπω εγώ στο γήπεδο»
Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς για τις εμφανίσεις, οι μεταγραφές, αλλά και το ζήτημα του Αφελάι ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα στη συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά.

Ο ισπανός τεχνικός παραδέχθηκε ότι και σήμερα οι ερυθρόλευκοι δεν πραγματοποίησαν μια καλή εμφάνιση, αφήνοντας κάποιες αιχμές στους παίκτες του για έλλειψη συγκέντρωσης και για μια χαλαρότητα.

Επεσήμανε ότι τέτοια παιχνίδια πρέπει να αναλυθούν γιατί αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστωθεί τι είδους ομάδα είναι ο Ολυμπιακός όταν λαμβάνει σοβαρά ένα παιχνίδι και όταν όχι.

«Έχουν δίκιο όσοι παραπονιούνται», ήταν το σχόλιό του για τις λιγοστές αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο Καραϊσκάκη από τους οπαδούς της ομάδας.

«Το μόνο που μου απομένει είναι να μπω στο γήπεδο και να κάνω πάσες και να βάζω γκολ», ανέφερε –μεταξύ άλλων- ο Ισπανός τεχνικός ο οποίος στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι προσπαθεί να διαφοροποιηθεί η εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο.

Ο Μίτσελ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις μεταγραφές και τα κενά που υπάρχουν μετά από τις αποχωρήσεις παικτών και τους τραυματισμούς. Με αφορμή την απουσία του Εντινγκά για το Κόπα Άφρικα επεσήμανε ότι αυτό αλλά και το τέλος της καριέρας του Αμπιντάλ ήταν δύο ζητήματα γνωστά για τα οποία οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού συζητούσαν για να βρεθούν λύσεις εγκαίρως.

«Η συζήτηση συνεχίζεται αλλά εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μπορώ να σας πω λίγα πράγματα για αυτό», κατέληξε ο Ισπανός.

Τέλος, ξεκάθαρα για το ζήτημα Αφελάι υποστήριξε ότι συνεχίζει να υπολογίζει τον Αφελάι από την στιγμή που εκείνος συνεχίζει να προπονείται με την ομάδα.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ:

-εάν και εκείνος πιστεύει ότι δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός:

«Παίξαμε ένα ματς χωρίς συνέχεια, με πολλά λάθη. Περάσαμε από την χαλαρότητα στην νευρικότητα ειδικά στο γκολ που έβαλε ο Πλατανιάς. Κάνουμε λάθη σε φάσεις που έχουμε δουλέψει. Αυτό το ματς πρέπει να το προσπεράσουμε αλλά και να το αναλύσουμε για να δούμε τι είδους ομάδα είμαστε όταν παίρνουμε ένα παιχνίδι στα σοβαρά και τι είδους όταν δεν το παίρνουμε»

-τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα. Μήπως να έρθουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά;

«Έχουμε παίκτες που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στους ώμους τους. Δεν πρέπει να μιλήσουμε για παίκτες όταν οι ίδιοι παίκτες πριν από λίγες ημέρες νίκησαν με πέντε γκολ την Καλλονή. Μπορούμε να δεχθούμε ότι δεν είχαμε μια καλή ημέρα. Τις κακές ημέρες πρέπει να τα ξεπερνάμε με τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα».

-για τις αποδοκιμασίες των οπαδών και τις εμφανίσεις της ομάδας στο τελευταίο χρονικό διάστημα:

«Έχουν δίκιο όσοι παραπονούνται. Δεν είμαστε μια ομάδα που συμβιβάζεται με τη νίκη. Και ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και καλά κάνει γιατί και φέτος έχουμε κάνει εμφανίσεις πολύ καλές και εκτός έδρας. Συμφωνώ με τον κόσμο.
Το μόνο που μου απομένει είναι να μπω στο γήπεδο και να κάνω πάσες και να βάζω γκολ. Ευθύνομαι για τις 11άδες και τις κακές εμφανίσεις. Έχετε μπροστά σας τον υπεύθυνο. Μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα. Και για αυτό προσπαθώ.
Όταν δεν παίζει καλά μια ομάδα τότε ανατρέχουμε στα συστήματα. Ψάχνουμε να βρούμε τις λύσεις. Κάποια στιγμή τα καταφέρνουμε και κάποια στιγμή όχι. Σήμερα πιστεύω ότι παίξαμε καλύτερα όταν παίξαμε με λιγότερους επιθετικούς. Υπάρχουν πολλοί σήμερα που δυσαρεστήθηκαν με την απόδοση του Μπενίτες. Παίζει όμως με ένα πρόβλημα που έχει εδώ και πολύ καιρό. Και έτσι αναζητούμε λύσεις από εξτρέμ. Σήμερα τη λύση την έδωσε ο Τσόρι»

-για τις μεταγραφές:

«Εδώ και δύο μήνες έχουμε μιλήσει για τις ανάγκες. Γνωρίζαμε και την απουσία του Εντινγκά. Η συζήτηση συνεχίζεται αλλά εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μπορώ να σας πω λίγα πράγματα για αυτό.

-για τον Αφελάι:

«Συνηθίζουν οι δημοσιογράφοι να θυμούνται όσους λείπουν. Υπήρχαν ημέρες που ο Αφελάι ήταν στην ομάδα και ήταν καλός και άλλες όχι. Αν αυτή την στιγμή πιστεύεται ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού εντοπίζεται στον Αφελάι εγώ δεν συμφωνώ. Εγώ γνωρίζω ιστορίες και γεγονότα που δεν γνωρίζει κανείς άλλος. Οι παίκτες μπαίνουν και βγαίνουν από την ομάδα από μόνοι τους και δεν τους βγάζει ο προπονητής. Μπορεί να κάνει λάθος μια φορά για έναν παίκτη αλλά όχι συνεχώς.

-εάν υπολογίζει τον Αφελάι:

Όλους τους παίκτες τους υποστηρίζω. Τους πιστεύω και τους υποστηρίζω. Ξέρω ότι θα βοηθήσουν κάποια στιγμή την ομάδα. Και μέχρι να πληροφορηθούμε για το αντίθετο ο Αφελάι προπονείται με την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: