Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ματς κριτήριο!!

Το κλασικό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Κυψέλης στις 19:30 της Δευτέρας θα ολοκληρώσει την 11η αγωνιστική της VOLLEYLEAGUΕ.

Ματς κριτήριο
O αγώνας είναι πολύ σημαντικός βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες. Το πρόσωπο που ξεχωρίζει είναι ο Γιάννης Καλμαζίδης. Πριν από ένα χρόνο, ανέλαβε τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρώτου γύρου, με τους «πράσινους» να μετρούν 11 ήττες σε ισάριθμους αγώνες και κατάφερε να τους σώσει. Το περασμένο καλοκαίρι οι δρόμοι του Καλμαζίδη και του Παναθηναϊκού χώρισαν φιλικά και από τότε είναι η πρώτη φορά που ο Ελληνοσουηδός τεχνικός επιστρέφει στην έδρα της πρώην ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα (με Παμβοχαϊκό, Άρη, Ολυμπιακό και Εθνικό) και στοχεύει στην έκτη νίκη που θα τον διατηρήσει σε απόσταση βολής από την πρώτη τετράδα.

Ο Κώστας Στιβαχτής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει τον Γιάννη Καλμαζίδη. «Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό οφείλεται στον Γιάννη Καλμαζίδη. Εγώ τον γνωρίζω από πέρυσι και είδα τι δουλειά κάνει. Τον θεωρώ από τους καλύτερους προπονητές που υπάρχουν. Πέρυσι, αυτό που πετύχαμε ήταν άθλος. Ανέλαβε την ομάδα μετά από 11 ήττες και μας είχε βοηθήσει πολύ. Οι ίδιοι παίκτες άλλαξαν και έκαναν ένα θεαματικό δεύτερο γύρο.

Δουλέψαμε και μας βοήθησε πολύ ψυχολογικά κι αυτό φάνηκε. Ο ΠΑΟΚ σε όλους τους τομείς δουλεύει πολύ καλά κι, αν κάτι δεν τους πάει καλά, το καλύπτουν οι υπόλοιποι. Λειτουργούν, βάσει ενός πλάνου και βγάζουν τα αρνητικά του αντιπάλου κι όλα αυτά είναι έργο Καλμαζίδη. Δεν θα ξεχάσω την περυσινή σεζόν».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο Στιβαχτής είπε πως: «Με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων, δεν είμαστε και στην
καλύτερη κατάσταση. Προερχόμαστε από τέσσερις ήττες. Ειδικά με τον Παμβοχαϊκό, ίσως μας επηρέασε που χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα, είμαστε σε διαφορετική φάση από ότι πέρυσι. Με νίκη θα πάρουμε πολύτιμους βαθμούς και το ταμείο μας πιστεύω πως θα είναι θετικό για τον πρώτο γύρο. Περιμένω να γίνει ένα ωραίο ματς».

Ο ΠΑΟΚ στοχεύει στη 10η νίκη του στο πρωτάθλημα, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τη βαθμολογική του θέση στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε τέσσερις εκτός έδρας αγώνες, ο «Δικέφαλος» μετράει ισάριθμες νίκες. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και μοναδική απουσία είναι του Βασίλη Καρασαββίδη που βρίσκεται με την Εθνική Εφήβων.

O Γιάννης Καλμαζίδης είπε πως: «Είναι μια ευχάριστη αίσθηση και παράλληλα περίεργη, γιατί πέρυσι ‘δέθηκα’ πολύ με τον Παναθηναϊκό. Καταφέραμε να πετύχουμε κάτι πολύ δύσκολο. Τώρα, όμως, είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ και θέλω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου. Είναι μια δύσκολη έδρα με πολύ ένθερμους φιλάθλους και δεν περνάς εύκολα από εκεί.

Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι μια πολύ σκληρή και δυνατή ομάδα, ίσως όχι τόσο σταθερή, αλλά σίγουρα αύριο θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες και την ομάδα του Παναθηναϊκού για να φύγουμε με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για εμάς».

Από το 1998 έχουν γίνει 45 αναμετρήσεις στη Volleyleague και ο Παναθηναϊκός προηγείται με 31-14. Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, έχουν γίνει 23 αγώνες, με τον Παναθηναϊκό να έχει 17 νίκες και τον ΠΑΟΚ 6, με την τελευταία τον Μάρτιο του 2012. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: