Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Όλη η αλήθεια της Nova για τη γραμμή του οφσάιντ!! (video)

Δείτε το βίντεο που συγκρίνει τη γραμμή τoυ οφσάιντ που χρησιμοποιεί η Nova, με την λανθασμένη που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες.

Όλη η αλήθεια της Nova για τη γραμμή του οφσάιντ (video)

Βέβαια η συγκεκριμένη γραμμή που χρησιμοποιεί την προοπτική του γηπέδου, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη σκέψη για να διαπιστώσεις ότι είναι η σωστή. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο Κώστας Γαλάνης στην εκπομπή Παίζουμε Ελλάδα, η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου και δεν δίνει εξετάσεις για την αξιοπιστία της.

«Είναι ένα μηχάνημα που εφαρμόζεται σε πάρα πολλά πρωταθλήματα. Σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Παγκόσμια Κύπελλα, δεν δίνει εξετάσεις αυτή τη στιγμή. Αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να εξοικειωθεί κανείς με τη γεωμετρία ή μάλλον με την προοπτική του γηπέδου. Όταν βλέπουμε από μακριά δύο γραμμές οι οποίες είναι παράλληλες, αυτές στο μάτι μας ενώνονται στο βάθος. Αυτή την εικόνα της προοπτικής εκμεταλλεύεται το μηχάνημα, αφού το σετάρεις με τις γραμμές. Συνδέονται όλες αυτές σε ένα σημείο που λέγεται σημείο φυγής»

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί από την αναμέτρηση της Τούμπας, η κόκκινη γραμμή (η λάθος γραμμή δηλαδή) ακολουθεί εντελώς λάθος πορεία στη συνέχεια της φάσης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: