Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τον «έπνιξε» με τη ζώνη της!!

Με τη γνωστή συνταγή της διπλής ζώνης άμυνας να αποδίδει καρπούς και το 2015, η Καλλονή «έπνιξε» τον Ατρόμητο -με τον οποίο έκανε ντεμπούτο ο Κατσουράνης- κι έφυγε με το 0-0 από το Περιστέρι.

Τον «έπνιξε» με τη ζώνη της
Δεν συνδυάστηκε με νίκη η επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη στα πάτρια εδάφη. Ο Έλληνας μέσος πέρασε ως αλλαγή, όμως, ούτε εκείνος μπόρεσε να βοηθήσει τον Ατρόμητο που έμεινε στο 0-0 απέναντι στην ακόμη μια φορά πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο Καλλονή.

Προσηλωμένοι στη γνωστή τακτική του Γιάννη Μαντζουράκη οι νησιώτες πήραν το βαθμό της ισοπαλίας. Δεν μέτρησε ως οφ σάιντ γκολ του Ναπολεόνι.

Το ματς

Λίγο η αγωνιστική απραξία δύο εβδομάδων, λίγο το εορταστικό κλίμα των προηγούμενων ημερών και δεν είναι καθόλου περίεργο που οι παίκτες Ατρομήτου και Καλλονής μπήκαν κάπως… σκουριασμένοι στο ματς. Χρειάστηκε να περάσει ένα γεμάτο 20λεπτο «αναγνωριστικού» ποδοσφαίρου πριν δούμε λίγη μπαλίτσα της προκοπής στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στα σημεία, κυρίως λόγω της πληθωρικής παρουσίας του Ούμπιδες, ο οποίος όμως, ήταν παράλληλα κι εκείνος που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η αστοχία του Αργεντινού αλλά και μια καλή επέμβαση του Χογκ σε κεφαλιά του Ναπολεόνι κράτησαν όρθια την Καλλονή, που δεν προδόθηκε σε άλλη φάση από τη γνωστή σφιχτή της άμυνα, η οποία με λίγες εξαιρέσεις, φέτος την έχει βγάλει ασπροπρόσωπη.

Από την άλλη, η ομάδα του Μαντζουράκη εκφράστηκε επιθετικά από Καλτσά , Μίνγκα και Τσαμπούρη, με τον πρώτο να είναι εκείνος που νικήθηκε εξ επαφής από τον Γκορμπούνοφ στη μεγάλη φάση ων φιλοξενούμενων.

Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων (πέρα από την αγωνιστική φιλοσοφία και τη συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο, με τον Ατρόμητο να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας και την Καλλονή να αμύνεται) βρισκόταν στους πάγκους.

inner

Έχοντας επιλογές όπως ο νεοφερμένος Κατσουράνης, ο Τάτος ή ο Καραμάνος ως εναλλακτικές, ήταν σχεδόν βέβαιο πως ο Σα Πίντο κάποια στιγμή θα επιστράτευε κάποιο από αυτά τα βαριά χαρτιά για να δώσει τη λύση-νίκη, αφού στο 56’ ο Ναπολεόνι βρήκε μεν δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, χωρίς –είναι αλήθεια- το ριπλέι να ρίχνει άπλετο φως στο κατά πόσο η απόφαση ήταν σωστή ή όχι.

inner

Είκοσι λεπτά πριν το τέλος, ο Πορτογάλος έριξε στη μάχη Κατσουράνη και Καραμάνο ελπίζοντας πως με κάποιον τρόπο θα κεφαλαιοποιούσε την υπεροχή της ομάδας του, αφού η Καλλονή άφησε στην άκρη τις… ντροπές και αμύνθηκε με διπλή ζώνη άμυνας μέσα σε 10-15 μέτρα, πνίγοντας κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων.

Ακολουθώντας, λοιπόν τη συνταγή του 2014, η Καλλονή παίζοντας πολύ ψύχραιμα όσο περνούσε η ώρα, απειλούνταν ολοένα και λιγότερο και απολύτως δίκαια πήρε το 0-0 και τον ένα βαθμό μέσα στο Περιστέρι.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Πίτου, Κούρος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (83’ Τάτος), Μπρίτο, Κιβρακίδης, Δημούτσος (71’ Κατσουράνης), Ουμπιδες, Ναπολεόνι, Παπάζογλου (71’ Καραμάνος).

Στον πάγκο: Μπάρκας, Αγκουαζί, Νάστος, Γεωργίου.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Καλτσάς, Αντέγιο, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Χωριανόπουλος (76’ Μανούσος), Κεϊτά, Μίνγκας (87’ Καμαρά), Μπαρέρα, Χουάνμα (90'+2' Γιώργου).

Στον πάγκο: Άλεξιτς, Κριπιντίρης, Ναβάρο, Αγρίτης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: