Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Θλάση, το άλυτο μυστήριο του ΠΑΟΚ!

Μια ακόμα θλάση ήρθε να αναστατώσει τον ΠΑΟΚ στο μέσο της αγωνιστικής περιόδου και σε διαδοχική εξέλιξη με όλα τα παρεμφερή περιστατικά που φέρνουν σε τακτά διαστήματα το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας.

Πρόβλημα που δεν είναι φετινό, και έχει την αφετηρία του αλλά όχι και την εξήγηση του στο πρόσφατο παρελθόν. Αρκεί να θυμηθούμε πως στο ξεκίνημα της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, το καλοκαίρι του 2011, σε διάστημα δυο μηνών εννιά θλάσεις είχαν σημαδέψει την προετοιμασία του "Δικεφάλου" όπου προπονητής ήταν ο Λάσλο Μπόλονι, γυμναστής ο Νίκος Καρύδας και κοινός παρονομαστής ο γιατρός Γιάννης Ράλλης.

Αποστολόπουλος, Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ιβιτς, Λάζαρ, Τσιρίλο, Σταφυλίδης και Αθανασιάδης ήταν τότε τα θύματα της απροσδιόριστης θλάσης, άλλοτε α' και άλλοτε β' βαθμού, που άλλαξαν αρκετές φορές τον σχεδιασμό του Ρουμάνου τεχνικού από το ξεκίνημα κι όλας της προετοιμασίας στο Αρνεμ της Ολλανδίας.
Συνολικά πέρυσι 35 θλάσεις βασάνισαν τον ΠΑΟΚ και οι περισσότερες από αυτές ήταν στον λαγονοψωϊτη.
Φέτος μια από τα ίδια. Ο ένας μετά τον άλλοτε οι ποδοσφαιριστές φεύγουν από το πρόγραμμα, χτυπημένοι από αυτή την απροσδιόριστη ...νόσο των θλάσεων, από μια εβδομάδα ως ένα μήνα, με την διάγνωση να είναι πάντα η ίδια. Τελευταίο θύμα ο Σεκού Ολίσε, που ήρθε από την Ισπανία επαρκώς προετοιμασμένος με την ομάδα του την ΤΣ.Σ.ΚΑ Μόσχας και πριν μπει καλά καλά στο πνεύμα της προετοιμασίας της νέας του ομάδας, με δυο εβδομάδων προπονήσεις, κληρονόμησε την νόσο... Ως τώρα η ομάδα μετράει 20-21 θλάσεις που η πλειοψηφία τους έχουν επισημανθεί στις γάμπες.

Πέρυσι ο Βλάνταν Ιβιτς, ένα από τα θύματα αυτών των θλάσεων, είχε προσδιορίσει πως οι παίκτες στον ΠΑΟΚ έβγαιναν στην προπόνηση με ημιτελή προθέρμανση, εντοπίζοντας εμπειρικά περισσότερο το φαινόμενο των συχνών θλάσεων.
Όπως πέρυσι έτσι και φέτος το κοινό των δυο αγωνιστικών περιόδων είναι το αθλητικό κέντρο, στο οποίο έχουν φορτωθεί πολλά, αν και οι απόψεις διίστανται στο θέμα αυτό.

Είναι αξιοσημείωτο πως πριν μερικές μόνο ήρθε στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον Γιώργο Δώνη, και τους συνεργάτες του, ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Ανζί, Αμο Φίλιπς, γνωστός και αυτός του Γκερμάν Τσιστιακόφ, για το θέμα αυτό ακριβώς. Την επίλυση του θέματος των συχνών και διαδοχικών θλάσεων που ταλαιπωρούν παίκτες, προπονητή και ομάδα. Κατά το τεχνικό επιτελείο οι τραυματισμοί οφείλονται στις κακές γηπεδικές συνθήκες της Ν. Μεσημβρίας.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: