Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Συμφωνία Λίγκας-ΠΣΑΠ για τα χρέη προς παίκτες!

Σε συμφωνία –που θα επικυρωθεί την Παρασκευή- ήρθαν Σούπερ Λίγκα και ΠΣΑΠ για εξόφληση οφειλών σε παίκτες σε 8 έως 45 δόσεις. Δεν θα έχουν δικαίωμα χρήσης οι ΠΑΕ που ζητούν υπαγωγή στο άρθρο 99.

Συμφωνία Λίγκας-ΠΣΑΠ για τα χρέη προς παίκτες
Μετά τη συμφωνία της Football League με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για εξόφληση των οφειλών των ομάδων προς τους ποδοσφαιριστές σε συγκεκριμένο αριθμό δόσεων, επήλθε –μετά από μεγάλο διάστημα διαπραγματεύσεων- συμφωνία του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών και με τη Σούπερ Λίγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξόφληση θα γίνεται κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, σε 8, 15, 20, 25, 33, 40 και 45 δόσεις.

Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας θα συνεδριάσει την προσεχή Παρασκευή και θα επικυρώσει τη συμφωνία. Παράλληλα (και εδώ είναι το σημαντικότερο), ο συνεταιρισμός θα πει πως καμία ομάδα δεν θα μπορεί να κάνει χρήση της ρύθμισης, εάν την ίδια στιγμή έχει προσφύγει στο Πρωτοδικείο και διεκδικεί την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η ΕΠΟ έχει αναφέρει σε όλους τους τόνους πως οι ομάδες που θέλουν να υπαχθούν στο άρθρο 99, υποχρεούνται να εξαιρέσουν της προσφυγής τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους μάνατζερ. Η Λάρισα το έχει ήδη κάνει (μόλις συμφώνησαν Football League-ΠΣΑΠ). Όχι όμως και ο Άρης, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες- δεν ικανοποιείται από τις 45 δόσεις, που είναι το ανώτατο όριο που συμφωνήθηκε ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα και τον ΠΣΑΠ.

Η ΕΠΟ, ωστόσο, πιέζει ασφυκτικά προς αυτή την κατεύθυνση και έτσι η Σούπερ Λίγκα θα βάλει την Παρασκευή την υπογραφή της στο να μην μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης οι ΠΑΕ που έχουν συμπεριλάβει παίκτες, προπονητές και μάνατζερ στο άρθρο 99.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 12/1, θα δώσει για τελευταία φορά αναβολή στις υποθέσεις οφειλών, προκειμένου να επικυρωθεί η απόφαση που προαναφέραμε στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού την Παρασκευή.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: