Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Παναγόπουλος: «Δεν είναι μόνο τα χρωστούμενα, είναι οι ρήτρες, τα μπόνους κλπ.»

Ο γνωστός νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για την αφαίρεση βαθμών που ζήτησαν να επιβληθεί στον Άρη οι Ντίκο, Φατί και Σανκαρέ, όπως και για το θέμα του άρθρου 99.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη συνεδρίαση και την εκδίκαση της υπόθεσης των Φατί, Σανκαρέ και Ντίκο:

«Η συνεδρίαση της επιτροπής έχει πολλές υποθέσεις. Σήμερα εκδικάζεται του Φατί, του Ντίκο και του Σανκαρέ. Είναι η διαδικασία εκτελέσεως των ποινών για την αφαίρεση βαθμών. Έχει επέλθει μια συμφωνία της Σούπερ Λιγκ με τον ΠΣΑΠ για τις ομάδες που χρωστάν σε ποδοσφαιριστές, να ξεπληρώσουν σε 45 δόσεις. Ίσως σήμερα οι δικηγόροι του Άρη να ζητήσουν αναβολή για να τελειώσει η συμφωνία. Δε σημαίνει αυτό πως τα τεράστια χρέη θα μειωθούν. Οι παίκτες ζητούν αφαίρεση βαθμών γιατί δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι τα μπόνους, οι ρήτρες κλπ.».


Για το άρθρο 99 και την αποχώρηση της Λάρισας από τη διεκδίκηση της εισαγωγής της σε αυτό:

«Ο Άρης έχει να επικαλεστεί πως εκκρεμεί το άρθρο 99 και η ρύθμιση του μνημονίου του ΠΣΑΠ. Η Λάρισα έχει αντίστοιχες υποθέσεις και επικαλείται το μνημόνιο του ΠΣΑΠ για τις δόσεις. Οι ομάδες προσπαθούν να βρουν λύσεις αλλά δεν βλέπω τρόπους. Αν έρθει μια αφαίρεση βαθμών δε συμφέρει τους ποδοσφαιριστές γιατί δεν συμφέρει κανέναν να υποβιβαστεί μια ομάδα και να χάσουν τα λεφτά τους. Το άρθρο 99 είναι σε εξέλιξη αλλά το άλλο θέμα με τις δόσεις είναι ανοιχτό και η κατάσταση είναι αμφιλεγόμενη. Οι δόσεις γίνονται για να διευκολύνουν τις ομάδες αλλά αυτό δε λύνει τα προβλήματα. Η Λάρισα αποσύρθηκε γιατί άσκησα δίωξη για το θέμα του Αμπάρη και άλλων, ζητώντας τον αποκλεισμό της Λάρισας από το πρωτάθλημα».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: