Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η βία του τελικού ήταν ...κλάιν μάιν!

Ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει στη στήλη του στον sportdog τον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ και τα επεισόδια. Ο Μπάμπης ο Σουγιάς, τα ΜΑΤ και τα χειρότερα που έρχονται...
Δεν μας αξίζει τίποτα περισσότερο από αυτά που έχουμε στην Ελλάδα. Και προσπαθώ να καταλάβω για ποιον λόγο δυσανασχετούν κάποιοι σήμερα για τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Πότε δεν έγιναν επεισόδια, δηλαδή; Στο φινάλε η κοινωνία που ζούμε, αυτά τα πράγματα μας δείχνει κάθε μέρα.
Από τις μπουνιές συνέρχεσαι...
Και για να πω την αλήθεια, δεν θεωρώ τίποτα σημαντικό αυτό που έγινε, θεωρώ ότι όπως είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία αυτό που μας αξίζει, αυτό έγινε χθες στο γήπεδο με τους οπαδούς. Υπάρχουν τεράστιες κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα. Δηλαδή όταν μιλάμε για τρεις χιλιάδες αυτοκτονίες τον χρόνο και ουδείς ασχολείται, η ψυχική βία που ασκείται στον καθένα από εμάς καθημερινά, έχει γίνει αντιληπτή; Δεν είναι το πιο σημαντικό να φας δύο μπουνιές, να σου ανοίξει η μύτη και να κάνεις δύο ράμματα. Θα συνέλθεις από αυτό. Αλλά η ψυχική βία είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα.
Ο Μπάμπης ο Σουγιάς και τα ΜΑΤ
Αυτή η βία που είδαμε χθες είναι κλάιν μάιν. Και το γράφω αυτό γιατί είναι πανεύκολο να μην ξαναγίνει τίποτα στο γήπεδο. Αρκεί να το θέλουν. Είδαμε χθες τα ΜΑΤ να περνάει από δίπλα τους ο Μπάμπης ο Σουγιάς και να μην του λέει κανείς τίποτα. Όπως επίσης να σημειώσω ότι τα χθεσινά επεισόδια ξεκίνησα από τα επίσημα. Και μετά πήραν φόρα τα χαζά παιδάκια της κερκίδα, που θέλουν μέσα από τον όχλο να ξεχωρίσουν και νομίζουν πως με αυτές τις μαλακίες κάτι κάνουν.
Συνταξιούχοι και χημικά στον Γλέζο
Οπότε θέτω ένα ερώτημα: τα ΜΑΤ που σηκώνουν τα κλομπ ανοίγουν κεφάλια συνταξιούχων ή πετάνε στο πρόσωπο του Γλέζου χημικά, χθες τι έκαναν; Εκκένωσαν το γήπεδο για να γίνει ο αγώνας! Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά.
Μέχρι τα επόμενα επεισόδια...
Αλλά επαναλαμβάνω έχουμε αυτό που μας αξίζει. Όταν θέλουμε να κρύψουμε τις εικόνες εκείνων που σηκώνουν τα χέρια για να πάρουν πατάτες και ντομάτες για να φάνε, αυτό δεν είναι βία; Και μένουμε μόνο στο ξύλο που έπαιξαν οπαδοί. Τώρα μάλιστα θα στηθούν και διάφορα πάνελ για το πώς θα σταματήσουμε τα επεισόδια κι άλλες τέτοιες εξυπναδίτσες. Κι όλα αυτά μέχρι να γίνουν τα επόμενα επεισόδια.
Βία που βολεύει την κυβέρνηση!
Να συμπληρώσω εδώ πως η βία βολεύει αυτή την κυβέρνηση, γιατί αποπροσανατολίζει. Να μην ασχολούμαστε, δηλαδή, με εκείνους που έπαιρναν συντάξεις 300 ευρώ και τώρα τους δίνουν 270! Αυτή είναι βία, ψυχολογική και συναισθηματική.
Τα χειρότερα έρχονται...
Το αγωνιστικό, λοιπόν, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Εκεί φτάσαμε, στο σημείο να μην ασχολούμαστε με το αντικείμενο, που είναι το ίδιο το άθλημα, αλλά με τους αλήτες που είναι στο γήπεδο. Αλλά εγώ πιστεύω πως δεν φταίνε αυτά τα παιδιά. Φταίνε οι εκτροφείς αυτών των παιδιών. Και το μεγαλύτερο εκτροφείο είναι η ίδια η Ελλάδα. Και, δυστυχώς, φοβάμαι ότι έρχονται και χειρότερα...

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: