Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ντερέκι… «καλαματιανό»

Από την Καλαμάτα… στον Πειραιά. Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ, είναι παίκτης του Ολυμπιακού, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετά το 2003 και το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.

Ντερέκι… «καλαματιανό»

Η αρχή έγινε από την Καλαμάτα. Ο νεαρός τότε Γκανέζος, υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 1999 με την ομάδα της Μεσσηνίας και για δύο χρόνια πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και με 29 εμφανίσεις πετυχαίνει και εννέα γκολ.

Εκεί έρχεται το… άλμα και η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» επενδύουν στο ταλέντο του και τον αποκτούν από την ομάδα της Μεσσηνίας. Οι συμμετοχές του παίκτη δεν τον δικαιώνουν και καταφέρνει να παίξει μόλις τέσσερις φορές χωρίς να σκοράρει. Ο δανεισμός στον ΟΦΗ έρχεται για να αλλάξει το κλίμα, όμως στον ένα χρόνο που μένει δεν βγάζει και μάτια, αφού παίζει 12 φορές και σκοράρει μόλις μία. Μάλιστα, κάποιες φορές υπάρχει και ρήξη με την εξέδρα, λόγω ρατσιστικών επιθέσεων.

Κάπου εκεί, τελειώνει η καριέρα του στην Ελλάδα και επόμενος σταθμός η ΑΙΚ Στοκχόλμης. Εκεί θα παραμείνει για τρία χρόνια, ενώ θα σκοράρει πέντε φορές σε 55 εμφανίσεις. Το 2006 φεύγει από την Σουηδία με προορισμό την Ιερουσαλήμ και την Μπειτάρ. Εκεί θα παραμείνει για δύο χρόνια θα κάνει καλές εμφανίσεις, θα παίξει 72 φορές και θα σκοράρει 8 τέρματα, ανεβάζοντας και πάλι τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το 2009 μεταγράφεται στην Κολωνία και η καριέρα του ξεκινάει από την αρχή. Τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι όπως θα ήθελε και παραμένει ένα εξάμηνο εκεί, φορώντας την φανέλα της μόνο δέκα φορές. Η πρόταση της Χετάφε έρχεται και ο Μπόατενγκ χωρίς να το σκεφτεί «πακετάρει» και πάλι, με προορισμό την Ισπανία. Εκεί θα μείνει δύο χρόνια θα κάνει 61 εμφανίσεις και θα σκοράρει δύο φορές. Το καλοκαίρι του 2011 έρχεται η πρόταση από την Ντνίπρο και χωρίς να το σκεφτεί λέει το «ναι». Μετά από ενάμιση χρόνο αγωνίζεται 23 φορές και σκοράρει 2 τέρματα, για να μείνει ελεύθερος.

Πλέον, ο Γκανέζος μέσος, θα φορέσει τα "ερυθρόλευκα", θα ξανασμίξει με τον Μίτσελ, τον οποίο είχε προπητή στην Χετάφε και είναι έτοιμος να δείξει πως μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα του Πειραιά στον χώρο της μεσαίας γραμμής.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: