Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πόσοι έχουν Άγγελο στον πάγκο;

"Ντου στα Αποδυτήρια" από τον γνωστό – άγνωστο του sportdog μετά τη μεγάλη νίκη του Πλατανιά επί του Άρη και τον ρόλο που παίζει ο Άγγελος Αναστασιάδης στον πάγκο των Κρητικών.
Μεγάλη η νίκη του Πλατανιά και ο Άρης εξακολουθεί να είναι στο πρόβλημα. Όταν, δηλαδή, σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι που παίζεται μισή κατηγορία ο ένας κάνει μια, δυο, τρεις ευκαιρίες, ε…, κάποια στιγμή θα το βάλει. Ήρθε μετά και η κόκκινη στον Γιαννιώτα κι έδεσε το γλυκό. Πώς να το χάσει μετά το τρίποντο ο Πλατανιάς; Εύκολο ήταν;
Θα τη σκαπουλάρει
Από εκεί και πέρα ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Έχει βαρύτητα και δυναμική. Και νομίζω ότι εν τέλει θα καταφέρει να τη σκαπουλάρει. Έστω κι αν έμεινε προτελευταίος. Έστω κι αν παίζει τώρα με τον Παναθηναϊκό, μετά στο "Καραϊσκάκη" και ύστερα πάει στη Βέροια. Έστω κι αν το ρόστερ του έχει ελλείψεις, παρά την πρόσφατη ενίσχυση από δανεικούς.
Χάνει στο γκολ
Και κάτι ακόμα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει φτιάξει μια ομάδα που παλεύει. Μπορεί ο Πλατανιάς να είναι ακόμα στην επικίνδυνη ζώνη, αλλά έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, τον έχει αφήσει εκτός Κυπέλλου και τα περισσότερα ματς που έχει χάσει είναι στο γκολ.
Όχι λευκή πετσέτα
Αυτό τι δείχνει; Ότι ο Πλατανιάς είτε κερδίζει, είτε φέρνει ισοπαλίες, είτε χάνει, δεν τα παρατάει. Κι όποιος στην ουρά συνεχίζει να μάχεται και δεν πετάει λευκή πετσέτα από την απογοήτευση μετά από μερικά στραβά αποτελέσματα, στο τέλος συνήθως δικαιώνεται.
Κόβει το μάτι του
Τον Αναστασιάδη τον θεωρώ έναν καλό προπονητή. Μπορεί να έχει και τις ιδιορρυθμίες του, αλλά "βλέπει" μπάλα. Και Άγγελο οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, ακόμα και κάποιες "μεγάλες", δεν έχουν στον πάγκο τους. Κόβει το μάτι του την ώρα του αγώνα, γουστάρει να δουλεύει με πιτσιρικάδες Έλληνες κι όχι με φίρμες, ξέρει να μεταδίδει το πάθος του. Είδατε πώς έπαιζε απόψε ο Πλατανιάς; Σίδερα έτρωγε.
Τον ΠΑΣ Γιάννενα πέρυσι τον ανέλαβε και τον πήγε εξαιρετικά. Φέτος τον Πλατανιά με ένα σχετικά φτωχό ρόστερ τον κρατάει μέχρι τώρα ζωντανό. Μην τυχόν, λοιπόν, του χρόνου τον δούμε να επιστρέφει σε έναν μεγαλύτερο πάγκο. Δεν το λέω επειδή κάτι ξέρω. Εκτίμηση κάνω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: