Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σε αναζήτηση λύσεων!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να επέτρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, όμως κατά κοινή ομολογία δεν εντυπωσίασε κιόλας με την απόδοσή του κόντρα στον ΟΦΗ.

Σίγουρα βέβαια εμφανίστηκε βελτιωμένος στον τομέα της δημιουργίας φάσεων γενικότερα και στην αποτελεσματικότητά του μπροστά στα αντίπαλα δίχτυα ειδικότερα, όμως εκ νέου προβλημάτισε παρά την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Σε ένα ακόμα παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου δεν μπήκαν από το ξεκίνημα του αγώνα με… το μαχαίρι στα δόντια.

Όπως για παράδειγμα έπραξαν, στον αγώνα-ρεβάνς με την Καλλιθέα. Οι φωνές του Δώνη στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και στην ανάπαυλα διόρθωσαν βέβαια την κατάσταση, όμως παραμένει αναπάντητο ερωτηματικό το γιατί οι «ασπρόμαυροι» εμφανίζονται νωθροί και αναποτελεσματικοί στο ξεκίνημα των τελευταίων αναμετρήσεών τους. Με τον Ατρόμητο στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ παρέμεινε «χλωμός» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Αστέρα στην Τρίπολη το «πλήρωσε» με ένα γκολ και δεν έδειξε αντίδραση, το ίδιο συνέβη στο εντός έδρας ματς με την Ξάνθη, το ίδιο έλαβε χώρα και κόντρα στον ΟΦΗ. Με τους Κρητικούς βέβαια, ο Δικέφαλος αντέδρασε πειστικά. Το ζητούμενο όμως είναι να μην χρειάζεται να ακουστούν… καμπανάκια προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να ανεβάσουν την ατομική τους απόδοση και κατ΄ επέκταση την ομαδική και αυτό καλείται να εξαλείψει ο Γιώργος Δώνης εφεξής. Εκτός βέβαια της όχι και τόσο δυνατής… εκκίνησης, ο τεχνικός του Δικεφάλου καλείται να βρει την καλύτερη δυνατή λύση και στο κέντρο της άμυνας.

Ναι μεν ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, όμως ακόμα δεν έχει φτάσει σε επίπεδα που να προκαλεί σιγουριά στα μετόπισθεν. Σίγουρα, γι΄ αυτό υπάρχουν ελαφρυντικά, όπως οι τραυματισμοί, οι τιμωρίες ή ακόμα και η απουσία του Κουμάλο στο Κόπα Άφρικα. Όμως, όσο πλησιάζει το τέλος της σεζόν, όπου και θα κριθούν τα πάντα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τόσο είναι επιτακτική η ανάγκη για «σιδερένια» άμυνα. Το αν το ιδανικό δίδυμο είναι αυτό των Κατσουράνη - Σίλντενφελντ, αυτό των Σίλντενφελντ – Κατσικά ή Κουμάλο, θα πρέπει να το βρει ο Γιώργος Δώνης, που από χθες όμως έχει να λύσει ακόμα ένα πρόβλημα.

Ο τραυματισμός του Ολίσε, χαλάει τα σχέδιά του σε ότι αφορά τη στελέχωση της μεσοεπιθετικής του γραμμής και αυτό γιατί – ελλείψει εναλλακτικών λύσεων στην επίθεση – θα κληθεί να αποφασίσει αν θα μετατοπίσει τον Λίαμ Λόρενς από τον άξονα στην επίθεση ή στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Πρόβλημα του οποίου η λύση δεν είναι εύκολη, από τη στιγμή μάλιστα που αγωνιζόμενος στον άξονα με έναν «ελεύθερο» ρόλο, ο Ιρλανδός δείχνει αναγεννημένος το τελευταίο διάστημα.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: