Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Οικονομίδης: «Μόνη λύση η συσπείρωση και να έρθουν νίκες»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Οικονομίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει στον Άρη για να παραμείνει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την άσχημη εικόνα του Άρη στα τελευταία παιχνίδια:

«Δυστυχώς ο Άρης έχει φτάσει σε ένα πολύ οριακό σημείο. Οι κόκκοι στην κλεψύδρα τελειώνουν και βλέπουμε πως δεν υπάρχει φως στο τούνελ γιατί η ομάδα δείχνει ένα πρόσωπο αντάξιο με τη βαθμολογική της θέση. Ο Άρης έχει το χειρότερο υλικό της ιστορίας του και δυστυχώς τη μίνιμουμ δυνατή συσπείρωση. Όταν μια ομάδα βρίσκεται σε κίνδυνο μόνο η συσπείρωση μπορεί να τη σώσει και αυτό δεν υπάρχει στον Άρη καθώς βλέπουμε πχ. πως είχε πολλές αλλαγές προπονητή. Οι περισσότεροι στη διοίκηση πιο πολύ μιλάνε παρά πράττουνε. Είτε από αδυναμία είτε από εγωισμό είτε από ωχαδερφισμό».


Για το ότι δεν δίνουν τη ψυχή τους οι παίκτες:

«Τα χρήματα δεν παίζουν ρολό. Το άσχημο κλίμα όμως υπάρχει όλη τη εβδομάδα ή όλο το χρόνο. Δε μπορεί ο παίκτης να μείνει ανεπηρέαστος από όλο αυτό. Υπάρχει μια απίστευτη αβεβαιότητα στο σύλλογο. Χωρίς να παραγνωρίζω την αξία των παικτών του Άρη υπενθυμίζω πως είναι δανεικοί. Αυτοί οι παίκτες, και ο σύλλογος να βιώσει τον υποβιβασμό θα συνεχίσουν στις ομάδες τους. Δεν υπάρχει η ενότητα για να καταλάβουν οι παίκτες πως κάθε παιχνίδι είναι για την επιβίωση του συλλόγου. Επίσης ποίος εγγυάται ότι ο Άρης αν σωθεί αγωνιστικά, θα σωθεί και οικονομικά; Κάποιοι παίκτες προσπάθησαν να μην επηρεαστούν από το γεγονός πως ήταν απλήρωτοι. Ο Καπετάνος ήταν απλήρωτος αλλά ο Άρης του φέρθηκε άσχημα, ελέω Αλκαράθ. Ο Άρης θα έπρεπε από την αρχή να πείσει τον κόσμο του πως μόνο ενωμένοι μπορούν να βγουν από το αδιέξοδο με ένα τόσο φτωχό ράστερ. Δεν το κατάφεραν και αυτό οφείλεται στην εσωστρέφεια που ανέκαθεν υπήρχε στον Άρη».


Για το αν χρειάζεται ηλεκτροσόκ για να “ξυπνήσει” η ομάδα:

«Όταν δεν είσαι σε μια ομάδα να βιώνεις την καθημερινότητα δε μπορείς να μιλήσεις με σαφήνεια. Εγώ πιστεύω πως μόνο με τη συσπείρωση μπορείς να τα καταφέρεις. Η κίνηση που έγινε με τους παλιούς παράγοντες και παίκτες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν πολύ καλή. Ήταν απαράδεκτο να έχουν αποκλειστεί από τον Άρη άτομα όπως ο Δασυγένης, ο Λάκης Ιωαννίδης ή ο Τσαρούχας, άνθρωποι που έδωσαν στον Άρη από το υστέρημα τους. Το ίδιο ισχύει και για τους παλιούς ποδοσφαιριστές. Όταν η ιστορία του συλλόγου δεν είναι «μάχιμη» πως θα πάει μπροστά ο σύλλογος; Τη δεκαετία του 80΄ έγιναν επαγγελματίες οι ποδοσφαιριστές, του 90΄ οι παράγοντες και του 2000΄ οι οπαδοί. Και δεν το λέω μόνο για τον Άρη. Το μόνο που μπορεί να περιμένει ο Άρης είναι ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ώστε να τον ανεβάσει ψυχολογικά και να πάρει νίκες στα επόμενα παιχνίδια. Χρειάζονται αποτελέσματα. Αν έρθει το μοιραίο για τον Άρη, δεν τελειώνει η ζωή, θα πρέπει να υπάρξει ένας ορθολογικός προγραμματισμός για να επιστρέψει ο Άρης πιο δυνατός».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: