Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ντιέ: «Δεν πρέπει να… ονειρευόμαστε»

Προσγειωμένος για το ενδεχόμενο η Skoda Ξάνθη να συμμετάσχει στα πλέι οφ και να κερδίσει ένα «εισιτήριο» για την Ευρώπη παρουσιάστηκε ο Σερζ Ντιέ.

Ντιέ: «Δεν πρέπει να… ονειρευόμαστε»
Την προσοχή όλων στην Skoda Ξάνθη στους αγώνες που ακολουθούν στο πρωτάθλημα επέστησε ο Σερζ Ντιέ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ακριτικής ομάδας.

«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορούμε να σκεφτόμαστε ψηλότερα πράγματα, αλλά δεν πρέπει να… ονειρευόμαστε τι μπορούμε να πετύχουμε», τόνισε για το ενδεχόμενο οι Ακρίτες να διεκδικήσουν ένα “εισιτήριο” για την έξοδο στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σερζ Ντιέ στην επίσημη ιστοσελίδα της Skoda Ξάνθης

Σπουδαία νίκη η Κυριακάτικη. Αυτό ήταν το 2ο διπλό της Skoda Ξάνθης στο ΟΑΚΑ και η 3η συνεχόμενη νίκη. Η ομάδα βρίσκεται στην 6η θέση έχοντας δεχθεί μάλιστα ένα γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια…

«Αυτές οι στιγμές είναι πολύ όμορφες για μας και για όλους όσους βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Οι αριθμοί είναι καλοί, η θέση στη βαθμολογία μπορεί να δίνει μία άνεση όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να ήμαστε συγκεντρωμένοι και να δουλεύουμε το ίδιο εντατικά και στο τρίτο κομμάτι του πρωταθλήματος».

Το ρολόι δείχνει το 40ό λεπτό. Ο Μάνταλος σου δίνει την μπάλα από το φάουλ, αυτή έχει φάλτσα αλλά εσύ «ζυγίζεις» το αριστερό σουτ σου και σκοράρεις… Πώς ένιωσες την στιγμή εκείνη; Θα ήθελες να μας μιλήσεις και για τον πανηγυρισμό σου;

«Καταρχήν θέλω να πω πως η φάση αυτή ήταν δουλεμένη στην προπόνηση. Το είχαμε δοκιμάσει αρκετές φορές και τώρα ήταν σειρά να «βγει» και στο παιχνίδι. Μόλις δέχθηκα την μπάλα το μόνο που σκέφτηκα ήταν να σκοράρω. Η μπάλα είχε φάλτσα και το σουτ που επιχείρησα πήγε όπως ακριβώς ήθελα. Είμαι πολύ χαρούμενος που με το γκολ μου η Skoda Ξάνθη πήρε τους βαθμούς της νίκης. Το γκολ το αφιέρωσα στον Θεό».

Μετά το 0-1 στην Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ ήρθε και το 0-1 επί του Παναθηναϊκού. Τέτοιες επιτυχίες δεν είναι εύκολο να έρθουν και μάλιστα συνεχόμενα…

«Σίγουρα, μόνο εύκολο δεν είναι να κερδίζεις σ’ αυτές τις έδρες. Δεν μένουμε όμως εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Παρά το γεγονός ότι προστέθηκες πρόσφατα στο ρόστερ της ομάδας «έδεσες» ιδανικά τον άξονα της μεσαίας γραμμής και αγωνιστικά ενσωματώθηκες πλήρως…

«Όταν πηγαίνεις κάπου κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι ο χρόνος προσαρμογής είναι μικρός. Προσωπικά προσπάθησα να μπω γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και σ’ αυτό με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου».

Μετά από 4 παιχνίδια πρωταθλήματος έγινες σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων της Skoda Ξάνθης και στο 5ο σου παιχνίδι σκόραρες το νικητήριο γκολ… Στα επόμενα τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος;

«Αισθάνομαι χαρούμενος στην Skoda Ξανθη. Προσωπικά δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω και καθημερινά προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν θέλω να υπόσχομαι πολλά πράγματα, θέλω μόνο να είμαι υγιής».

Πλέον οι 28 βαθμοί και το θετικό σερί έφτασε την Skoda Ξάνθη στην 6η θέση. Μπορεί να κοιτάζει ψηλότερα και τα play off;

«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορούμε να σκεφτόμαστε ψηλότερα πράγματα αλλά δεν πρέπει να… ονειρευόμαστε τι μπορούμε να πετύχουμε. Πρέπει να ήμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο τέλος θα δούμε τι πετύχαμε κι αν η χρονιά ήταν καλή ή όχι».

Ακολουθούν δύο δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό και Βέροια…

«Είναι δύο δύσκολα παιχνίδια στα οποία χρειαζόμαστε βοήθεια του κόσμου. Πρέπει να είναι κοντά μας γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας».

Είσαι 35 χρονών με πολλές εμπειρίες από τα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο τώρα, για σένα, θα έλεγες ότι είναι ευκολότερο;

«Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν θα το έλεγα. Ποτέ δεν ήταν εύκολο. Ο Θεός μου δίνει δύναμη να συνεχίζω και προσωπικά δουλεύω πάρα πολύ για να μείνω σ’ αυτό το ψηλό επίπεδο. Χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και πειθαρχία για να μπορείς να ανταπεξέλθεις».

Η Skoda Ξάνθη έχει αρκετούς νέους παίκτες. Τι τους συμβουλεύεις και ιδιαίτερα τα παιδιά που παίζουν στον άξονα του κέντρου…

«Η ομάδα διαθέτει πολλούς και καλούς νέους παίκτες. Αυτό που τους λέω είναι να δουλεύουν πολύ. Μόνη της η ποιότητα ποτέ δεν έκανε την διαφορά. Στην Skoda Ξάνθη έχουν όλα όσα χρειάζονται για να εξελιχθούν και να πετύχουν στη δουλειά που έχουν επιλέξει».

Έχεις φορέσει τη φανέλα πολλών ομάδων στην Ελλάδα (Ηρακλή, Καβάλα, Βέροια) κι όπου κι αν αγωνίστηκες κέρδιζες θετικά σχόλια. Οι φιλοδοξίες σου ποιες είναι με την ομάδα της Skoda Ξάνθης αλλά και οι προσωπικές για το μέλλον εκτός ποδοσφαίρου;

«Θέλω να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι και να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να δούμε ακόμη ψηλότερα την ομάδα. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι κάτι άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: