Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Από τώρα για το καλοκαίρι!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την απόκτηση του Μπόατενγκ από τον Ολυμπιακό.

Από τώρα για το καλοκαίρι
Μεταγραφές τέλος. Ωρα για Ευρώπη. Ο Μπόατενγκ ήρθε την τελευταία στιγμή, φυσικά και δεν μπορεί να παίξει στο Γιουρόπα. Ηταν κίνηση δοκιμής για του χρόνου. Τον ξέρει ο Μίτσελ, που φαίνεται ότι αρχίζει ήδη να χτίζει την ομάδα για την επόμενη περίοδο.

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Κανείς δεν περιμένει ο Γκανέζος να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά. Εδώ έχουν κριθεί τα πάντα για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται ορθά για το 2013-14. Καλά κάνει. Στο ίδιο επίπεδο λογικής και η απόκτηση του Φιγκερόα από τον Παναθηναϊκό. Οποιος αναμένει ότι ο Αργεντίνος θα βοηθήσει πραγματικά φέτος τον ΠΑΟ μάλλον τρέφει φρούδες ελπίδες.

Οι «πράσινοι» λένε πως τον θέλουν ουσιαστικά για την επόμενη περίοδο. Δεν είναι κακό να ετοιμάζεσαι από τώρα. Αν σου προκύπτουν ευκαιρίες σαν κι αυτές δεν πρέπει να τις αφήνεις να πάνε χαμένες. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων κάθε μεταγραφή είναι διαφορετική από την άλλη.

Κάθε παίκτης επίσης διαφορετικός. Δεν γίνεται σύγκριση αξίας. Η αναφορά είναι προς επεξήγηση για την κίνηση της τελευταίας στιγμής.

Ο ΠΑΟ έψαχνε πάση θυσία επιθετικό εδώ και τώρα. Δεν θα του βγει άμεσα. Εδώ έκανε λάθος. Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά από παίκτη που δεν έχει προπονηθεί εδώ και τρεις μήνες. Ο Ολυμπιακός έψαχνε εδώ και καιρό για του χρόνου αμυντικό χαφ.

Εκεί φάνηκε να έχει τα όποια προβλήματα. Ο Μοντέστο μεγάλωσε, ο Φεϊσα τώρα μπαίνει σε ρυθμό και ο Μανιάτης δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Ο Μίτσελ τον ξέρει τον Μπόατενγκ.

Αν δει ότι παραμένει το ίδιο καλός όπως ήταν προ διετίας που τον είχε στη Χετάφε τότε το καλοκαίρι θα ενεργοποιήσει την οψιόν. Δεν θα χρειαστεί μέσα στο καλοκαίρι να ψάχνει παίκτη σε αυτή τη θέση.

Ο παίκτης ενσωματώνεται από τώρα στην ομάδα και την επόμενη χρονιά δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής όπως συμβαίνει με κάθε μεταγραφή του καλοκαιριού. Μια χαρά κινήσεις είναι αυτές. Χαμηλού ρίσκου αφού αν κάτι δεν πάει καλά οι παίκτες φεύγουν το καλοκαίρι.

Αν σου βγουν έχει πολύ καλώς. Αν όχι, πάλι χρόνος θα υπάρχει για να καλύψεις το κενό. Αυτό που γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο με τις ομάδες μας να τρέχουν τέλη Αυγούστου να πάρουν παίκτες αποβαίνει εις βάρος τους.

Οσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο. Λογικά θα πρέπει να αναμένουμε κι άλλες τέτοιες κινήσεις…


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: