Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Να νικήσει απόσταση και …γραφειοκρατία!!

O Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για τον Σαββίδη που μαθαίνει στον ΠΑΟΚ και αναλύει λίγο περισσότερο την κίνηση με τον Ιάκωβο Αγγελίδη! 
Πολλά πρέπει να συμβούν για να έχει ο ΠΑΟΚ ένα ευοίωνο μέλλον και παρότι πολλές φορές έχω απογοητευτεί από τις πρακτικές Σαββίδη, αυτή τη φορά πρέπει να ομολογήσω πως μου δίνει για πρώτη φορά την αίσθηση πως είναι σε καλό δρόμο.
ADVERTISEMENT
Πρώτα απ όλα, ένα ολόκληρο καλοκαίρι δεν έχει κάνει απολύτως καμία δημόσια τοποθέτηση, κάτι που απέφυγε να κάνει κυρίως στη παρουσίαση του προπονητή. Δεν εμφανίστηκε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που θα μπορούσε να το κάνει. Γενικά είναι αόρατος επικοινωνιακά, κάτι θετικό αν σκεφτεί κανείς πως πέρυσι τέτοιο καιρό ανέβασε τον πήχη χωρίς να έχει ο ΠΑΟΚ την υποδομή να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.
Ο Σαββίδης μαθαίνει και αυτό μου δείχνει η κίνηση Αγγελίδη. Ο Κύπριος δεν είναι Τσιστιακόφ, έχει ξεκάθαρο τομέα ευθύνης, εμπλέκεται σε συγκεκριμένο τάιμινγκ στο κομμάτι του αγωνιστικού τμήματος. Κοινώς, δεν θα ψάξει ο ίδιος παίκτες, αλλά στο τελικό στάδιο θα αναλάβει την διαπραγμάτευση.
Ο ΠΑΟΚ επισήμως εχθές, θέλησε να μας πει πως ο Αγγελίδης θα έχει το ελεύθερο και πως δεν θα χρειάζεται ο Σαββίδης για να προχωρήσουν τα θέματα της ομάδας. Αν αυτό είναι αληθές και αν η ΠΑΕ δε το λέει γιατί όλες οι πιέσεις που της ασκούμε δια του Τύπου αφορούν αυτή της την αδυναμία, τότε ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει άμεσα.
Μιλώντας με Ισραηλινούς δημοσιογράφους, διαπιστώσαμε πως τρέφουν πολύ μεγάλο σεβασμό στον Αγγελίδη. Και πως ως προσωπικότητα, θεωρούν αδιανόητο να δέχτηκε πρόταση από τον ΠΑΟΚ χωρίς να είναι το κουμάντο της εταιρίας. Σίγουρα είναι και ο κατάλληλος σε επίπεδο επαγγελματικής υποδομής για να εξηγεί μέσο ριπόρτ στον Σαββίδη το γιατί κάνει συγκεκριμένες επιλογές, έτσι ώστε και ο τελευταίος να μη χρειάζεται καμιά πενήντα συμβούλους για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα.
Κλειδί για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σε πρώτη φάση πάντως είναι η λέξη… μπάτζετ. Ο Σαββίδης χωρίς να έχω καταλάβει το γιατί, επιλέγει μία στρατηγική χωρίς ξεκάθαρο οικονομικό προσανατολισμό. Όταν όμως αυτός δεν υπάρχει, τότε δεν μπορούμε να κινηθούμε σε τάιμινγκ σωστό. Αν ο ίδιος ο Σαββίδης θέλει να κάνει την υπέρβαση σε κάποια φάση, είναι θέμα προς συζήτηση. Όμως πρέπει από πολύ νωρίς να υπάρχει μία εικόνα της διοίκησης για το τι μπορεί να ξοδέψει για το αγωνιστικό της τμήμα, τις υποδομές της και διάφορα άλλα. Ελπίζω, μέσα σε αυτά που κουβέντιασε ο Αγγελίδης με τον μεγαλομέτοχο να είναι και αυτό. Και σίγουρα το γνωρίζει το θέμα, γιατί έχει μιλήσει με τον Βρύζα ο οποίος έχει δυσκολευτεί αρκετά από την έλλειψη μπάτζετ.
Για να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ, ο πολυάσχολος και σε απόσταση Σαββίδης πρέπει να προσθέτει πινελιές. Πρωταγωνιστικό ρόλο δεν μπορεί να έχει εκτός και αν η βάση του γίνει η Θεσσαλονίκη. Και είναι λογικό να υπάρχει αυτό το πρόβλημα, μιας και ο άνθρωπος έχει δεκάδες επιχειρηματικά ανοίγματα σε διαφορετικές γεωγραφικές βάσεις.
Με τη πρόσληψη Αγγελίδη δείχνει να είναι σε σωστό δρόμο. Να προετοιμάζεται καλά ενόψει των αλλαγών που επίκεινται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εκεί όπου ο Σαρρής δεν έχει παραιτηθεί ακόμη και φροντίζει να βγαίνει φωτογραφίες με τον νέο προπονητή της εθνικής. Με τον οποίο παρεμπίπτοντος, πρέπει να ψωνίζουν από το ίδιο κατάστημα οπτικών.
ΥΓ Στον ΠΑΟΚ είναι μεγαλομέτοχος ένας Έλληνας ομογενής από τη Ρωσία που έχει αφομοιώσει σε τεράστιο βαθμό την κουλτούρα της. Πρόεδρος, έρχεται ένας Αμερικανοθρεμμένος Κύπριος που η υποδομή του είναι στην απέναντι όχθη. ΠΑΟΚ, η ομάδα που έφερε κοντά τις υπερδυνάμεις. Αν βρούμε και έναν κινέζο τεχνικό διευθυντή για φθηνά εργατικά… πόδια, όλα καλά.
ΥΓ Χρύσανθε αν δεν βάλεις χαλί στο ραδιόφωνο αυτό το τραγούδι https://www.youtube.com/watch?v=f8kUtg-BKH4#t=65 η φιλία μας δοκιμάζεται. Και αν δεν το βάλεις εσύ, θα το βάλω εγώ… Και δεν είναι απειλή, είναι υπόσχεση.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: