Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Τα έχει όλα, αλλά θέλει προσοχή!!

Η νέα εποχή που ξεκινά με την έλευση του Κλαούντιο Ρανιέρι στην εθνική έχει τις βάσεις ώστε να είναι πετυχημένη. Ο Γιώργος Μαζιάς όμως γράφει ότι στο δρόμο αυτό υπάρχουν παγίδες...

Τα έχει όλα, αλλά θέλει προσοχή
Αναμενόμενο ήταν, αλλά η αλλαγή σελίδας στην εθνική ομάδα έγινε και επίσημα. Εποχή Ρανιέρι, λοιπόν.

Μια κίνηση που από την αρχή είχε θετικό πρόσημο. Ως όνομα ο Ιταλός έχει να δώσει πολλά. Η μετάβαση γίνεται ομαλά και δίχως ρίσκο με κάποιον που δεν θα είχε καλό βιογραφικό ως τεχνικός. Το αγωνιστικό βέβαια είναι μια άλλη ιστορία. Εδώ είναι και το σημαντικό της υπόθεσης.

Το πώς θα εμφανισθεί η εθνική στα προκριματικά του πανευρωπαϊκού. Μια ομάδα πετυχημένη από κάθε άποψη.

Η «γαλανόλευκη» προέρχεται από μια δεκαετία διακρίσεων με τελευταία την παρουσία στους «16» του Μουντιάλ. Η πρόκριση και στην τελική φάση του Euro2016 είναι ο επόμενος στόχος.

Το θεωρούμε δεδομένο ότι θα προκριθούμε. Το σύστημα μας ευνοεί αφού ο όμιλος είναι βατός. Το πρώτο ματς με τη Ρουμανία όμως θα είναι καθοριστικό. Θα δείξει και μπορεί να κρίνει πολλά.

Είναι το πρώτο ματς της επόμενης μέρας. Καλό είναι λοιπόν να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε. Ο Ιταλός ήρθε, παρουσιάστηκε και πιάνουμε αμέσως δουλειά.

Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει. Σε μια μεταβατική περίοδο που θα έχει διάρκεια μόλις 30-40 μέρες ως την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Ούτε φιλικό δεν θα προλάβει να κάνει ο Ρανιέρι για να δει την ομάδα και να περάσει τις ιδέες του.

Μια ομάδα που δεν θα έχει τον φυσικό της ηγέτη (Καραγκούνη) και με μερικές από τις κολώνες της (Κατσουράνης, Γκέκας;) να είναι σε αμφιβολία το αν θα είναι και στη συνέχεια.

Το παιχνίδι θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Μοιάζει να είναι πολύ νωρίς ως τότε, αλλά αν το σκεφτείτε η 7η Σεπτεμβρίου δεν είναι μακριά. Είμαστε σε περίοδο αλλαγής μετά από μια μεγάλη διοργάνωση και φυγής σημαντικών προσώπων για την εθνική.

Θα πείτε ότι και να στραβώσει το πρώτο ματς θα υπάρχει χρόνος για να ξαναφέρουμε στα μέτρα μας την πρόκριση.

Περιθώρια θα υπάρχουν, αλλά σε πολλά πράγματα η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όπως λένε πάντα. Και με τον Σάντος ξεκινήσαμε με ισοπαλία κόντρα στη Γεωργία, αλλά στο τέλος εμείς χαμογελάσαμε.

Τον Σάντος τον ξέραμε και μας ήξερε. Τώρα είναι άλλη κατάσταση. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή για την επόμενη μέρα. Ο κορμός είναι καλός, έχει εμπειρίες και από την άλλη ο Ρανιέρι δεν έχει διάθεση, όπως είπε, να τα αλλάξει όλα. Η σκέψη είναι καλή. Θέλει όμως προσοχή και να μην εφησυχάσουμε.

Η εθνική έχει καταφέρει πάρα πολλά και πάντα μας κάνει υπερήφανους. Οι βάσεις για ανάλογα καλή συνέχεια υπάρχουν.

Με δουλειά, συγκέντρωση και διατήρηση των αρχών που διέπουν εδώ και τόσα χρόνια τη «γαλανόλευκη» ο νέος στόχος θα επιτευχθεί. Αυτή τη φορά όμως θέλει περισσότερη προσοχή από ποτέ…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: