Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

«Διοικητικά είμαστε πρωταθλητές»

image_resizer
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το μέλος της ΚΑΕ Άρης, Στάθης Ρούσος και μίλησε για την πολύ μεγάλη επιτυχία που πέτυχε η ΚΑΕ στην υπόθεση της ρύθμισης των χρεών.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στάθης Ρούσος:
Για την μείωση που πέτυχε η ΚΑΕ Άρης:
“Όταν είχαμε κάνει την αίτηση για το άρθρο 99 το συνολικό ποσό που όφειλε η ΚΑΕ ήταν γύρω στο 1.300.000 εκκ. ευρώ. Από αυτό το δικαστήριο είχε κρίνει πως τα 800.000 χιλ. ευρώ μπορούσε να διακανονιστεί σε 90 δόσεις και να είχαμε μια μείωση προσαυξήσεων. Από εκεί και πέρα τα 500.000 χιλιάρικα επειδή είχαν παρακρατηθεί από τους καλαθοσφαιριστές και το υπαλληλικό προσωπικό, το δικαστήριο είχε κρίνει πως δεν μπορούσε να υπαχθεί. Όταν πήγαμε στην εφορία για να μπορέσουμε να κάνουμε τον διακανονισμό επειδή είναι μια διαταγή για ποσά άνω των 300.000 χιλ. ευρώ χρειαζόταν να μπει εγγυητική αποστολή, να έχουμε έκθεση βιωσιμότητας από ορκωτό ελεγκτή αλλά πάνω από όλα έπρεπε να προσημειώσουμε ένα ακίνητο. Η ΚΑΕ δεν είχε κάποιο ακίνητο να προσημειώσει ούτε κάποιο μέλος του συμβουλίου. Απευθυνθήκαμε στην επιτροπή του άρθρου εννιά που είναι μια επιτροπή που μπορεί να κάνει τις δόσεις μέχρι 48. Αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις. Ετοιμαστήκαμε πάρα πολύ καλά γιατί ήταν μια δύσκολη επιτροπή και ετοιμάστηκε όλο το επιτελείο. Το business plan που ετοιμάσαμε ήταν εμπεριστατωμένο και τους δείξαμε να καταλάβουν πως μόνο με 90 δόσεις γινόταν. Η αλήθεια είναι ότι δώσαμε μια μάχη γιατί αυτοί λέγανε πως εφόσον το άρθρο 99 έκανε αυτό, τι παραπάνω μπορούν να δώσουν; Εχθές μας ειδοποίησαν ότι το υπέγραψε και ο υπουργός και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσουμε. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Αν φτάναμε στις 40 δόσεις έπρεπε να δίνουμε 15.000 χιλ. ευρώ τον μήνα. Η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία της ΚΑΕ μετά την είσοδο στο 99 είναι αυτό.
Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως με χαμηλούς τόνους, πολύ δουλειά και φτιάχνοντας ένα business plan το κάναμε πιστευτό σε όποιον το δείξαμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που μπορεί να γίνει προπομπός και για την ΠΑΕ. Δείχνεις πως δεν πας να κοροϊδέψεις κάποιον. Το 2013 από όλες τις αιτήσεις που έγιναν για το άρθρο 99 μόνο τρία ΑΦΜ κατάφεραν να υπαχθούν. Δεν μπήκαν πολύ μεγαλύτερες εταιρείες με πολύ μεγαλύτερο προσωπικό γιατί δεν έδειξαν πως υπάρχει εξυγίανση”.
Για τα πόσα πρέπει να δίνει ο Άρης:
“Τη σεζόν πρέπει να καταβάλουμε περίπου 450.000 – 500.000 χιλιάδες για παλιά χρέη. Αν δεν είχε γίνει αυτό θα ήταν άλλες 200.000 χιλ. ευρώ. Ο στόχος μας είναι να είμαστε συνεπής για να μπορέσει ο Άρης να γίνει αυτό που ήταν. Διοικητικά είμαστε πρωταθλητές και θέλουμε να γίνουμε έτσι και αγωνιστικά”.
Για τον αγώνα να φύγει η απαγόρευση της FIBA:
“Αυτό είναι ακόμα μια νίκη αν τα καταφέρουμε. Γινόμαστε πλέον και πιο ελκυστικοί. Το λογιστήριο είναι τόσο οργανωμένο που κάθε μέρα ξέρεις τι πρέπει να πληρώσεις.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: