Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

«Κανένα πρόβλημα σε Άρη»

1061728-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο  προπονητής των Χανιών, Σούλης Παπαδόπουλος.
Μίλησε μεταξύ άλλων για το πέρασμα του από τον Άρη, τη προσφυγή που έκανε, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ αλλά και την νέα σελίδα στην καριέρα του.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος:
Για τις δυσκολίες της φετινής Σούπερ Λιγκ:
“Σίγουρα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα καθώς πέρυσι πέφτανε δύο ομάδες ενώ φέτος επτά. Πέρυσι ήταν η μισή δυναμικότητα του πρωταθλήματος από ότι θα είναι φέτος. Αν ξέρεις πως οι μισές θα υποβιβαστούνε είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολλές ομάδες όπως ο Άρης, ο Ηρακλής, η ΑΕΚ και η Λάρισα, όπου θα έπρεπε να βρίσκονται στην Σούπερ Λιγκ”.
Για την προσφυγή που έκανε:
“Εγώ έκανα την προσφυγή μόνο για να δούνε όλοι εκεί την αλήθεια και να μην κοροϊδεύει τους φίλαθλους λέγοντας πως είχα πληρωθεί. Είχε βγει πως έπαιρνα τα χρήματα μου κανονικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Δεν πρόκειται να δημιουργήσω προβλήματα στον Άρη και θα πάρω μόνο ένα μικρό ποσό από αυτά που μπορώ να πάρω. Δεν θα διεκδικήσω όλα τα χρήματα, που μπορώ να δικαιωθώ”.
Για το τι οδήγησε τον Άρη σε αυτή την θέση:
“Ο Άρης δεν τα κατάφερε από πέρυσι το καλοκαίρι. Αν έμενε ο κορμός και όλα αυτά τα παιδιά που έφυγαν ο Άρης δεν θα κινδύνευε αλλά θα ήταν στην πρώτη οχτάδα. Ήρθα γιατί μου αρέσει να δουλεύω στα δύσκολα και είχα δεθεί και με την ομάδα. Το πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν με την Λειβαδιά αλλά και με τον Πλατανιά με ένα γκολ που δεν πέρασε ποτέ την γραμμή. Θα μπορούσε στην θέση μας να είναι ο Πλατανιάς. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να παίζεις την κατηγορία και να μην ξέρεις ποιος είναι πρόεδρος. Ακόμα και σήμερα δεν είναι γνωστό ποιος είναι ο πρόεδρος στην ομάδα.
Τώρα πάλι χαθήκανε πολλοί ποδοσφαιριστές όπως ο Τριανταφυλλάκος, ο Κύργιας και άλλοι πολλοί. Αυτά τα παιδιά έπρεπε να μείνουν. Ο Διούδης είναι άλλο, μπορεί να φέρει κάποια λεφτά αλλά οι άλλοι έπρεπε να μείνουν. Οι υπόλοιποι είχαν γαλουχηθεί στον Άρη και θα μπορούσαν να ανταποκριθούν. Πέρυσι έγινε αυτό το τεράστιο λάθος. Με αυτά τα παιδιά εγώ είχα μιλήσει. Ο Άρης δεν θα είχε υποβιβαστεί και σιγά – σιγά θα βρισκόταν στα πόδια του. Με τον κόσμο που έχει σε κάθε παιχνίδια, με τα διαρκείας και την δυναμική σε τρία – τέσσερα χρόνια θα μπορούσε να ήταν παντοδύναμος. Ακόμα μπορεί να γίνει αλλά βλέπω πως γίνονται τα ίδια λάθη. Έφυγαν παίκτες που μπορεί να μην ήταν σούπερ αλλά στην κατηγορία θα μπορούσαν να σταθούν. Τα πράγματα είναι δύσκολα εκτός αν γίνει κάτι εξαιρετικό στο τέλος. Εύχομαι να έχουν βρει λύσεις και να κάνουν το καλύτερο.
Εμείς κοιτάμε πρώτα να σωθούμε. Αλλά δεν νοείται ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και άλλες ομάδες να μην πάνε για πρωτάθλημα. Αν έλεγχα την τύχη του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα έλεγα πως ο Άρης, ο Ηρακλής και η ΑΕΚ πρέπει να πάνε στην Σούπερ Λιγκ.
Εγώ είχα πει ποια παιδιά να μείνουν και είναι όλα γραμμένα. Έφυγαν εκείνα τα παιδιά και τώρα φεύγουν και οι άλλοι. Βλέπουμε όμως πως όλοι βρίσκουν ομάδες. Δεν είναι τυχαίο αυτό και πάνε και σε ομάδες Σούπερ Λιγκ. Ο Άρης, δεν πρέπει να μείνει στο ότι είναι μεγάλη ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν στο χορτάρι και πρέπει να έχεις καλούς παίκτες. Πέρυσι είδαμε πως δεν μπορέσαμε να αντέξουμε. Πρέπει να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές, μια άξια ομάδα και να έχει βάλει μια βάση. Ελπίζω οι άνθρωποι του Άρη και οι προπονητές να ξέρουν καλύτερα. Θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα και για αυτό διάλεξα την Φούτμπολ Λιγκ. Θα μπορούσα να περιμένω μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ όμως δεν μου αρέσει να περιμένω”.
Για την λογική πως οι ομάδες ετοιμάζονται για τα μέσα της σεζόν:
“Αυτό είναι μεγάλη κοροϊδία και κοροϊδεύουμε και τους παράγοντες. Είτε χάνεις στην αρχή είτε στο τέλος το ίδιο πράγμα είναι και είναι δικαιολογίες που λέμε οι προπονητές. Πρέπει να κερδίζεις κάθε παιχνίδι και να έχεις καλή ταχτική, καλή ομάδα και τύχη. Πρέπει να είσαι κάθε Κυριακή καλά γιατί ο Άρης αν ξεκινούσε καλά δεν θα είχε την ίδια συνέχεια. Δεν ισχύει αυτό που λένε πως προετοιμάζονται για τον Φεβρουάριο. Όποιος βγαίνει πρωταθλητής χειμώνα δύσκολα χάνει το πρωτάθλημα”.
Για τα Χανιά:
“Τα Χανιά κάνανε καλή πορεία πέρυσι, μπήκαν στα πλέι οφ και αξίζουν συγχαρητήρια και στο προπονητικό τιμ. Βέβαια, πέρυσι ήταν ευκαιρία για τα Χανιά να ανέβουν γιατί ήταν πιο εύκολο. Είναι μια ομάδα οργανωμένη, ότι λέμε το κάνουμε και πάμε σε ποδοσφαιριστές σε καλή ηλικία αλλά που έχουν και παραστάσεις. Δεν πάμε σε μεταγραφές ονομάτων, κρατάμε χαμηλά τον πήχη και σε δύο – τρία χρόνια κοιτάμε να μπορεί να ανέβει αλλά να φτιάξει και το αγωνιστικό προφίλ της. Η περσινή χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή και για αυτό ήρθα και εγώ αλλά και σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Κάποιοι παίκτες που έφυγαν ήταν δικές μου επιλογές ενώ κάποιοι άλλοι διάλεξαν άλλες ομάδες. Κάποιος πήγε στην Λαμία και κάποιος άλλος στον Ηρακλή. Είναι λογικό βέβαια γιατί ο Ηρακλής είναι ένα δυνατό όνομα.
Σχετικά με τον Kώστα Μανωλά: “Ο Μανωλάς είχε συμβόλαιο. Ήθελε να πάει στην Σούπερ Λιγκ, έχει αγαπήσει τον κόσμο, εγώ τον ήθελα στην ομάδα  αλλά θα δούμε τις επόμενες ημέρες”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: