Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

«Τελείωσε ο Σκόρδας»

Παναγιώτης Στεφανίδης
Στον  Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης.
Μίλησε για τα όσα λέει ο Λάμπρος Σκόρδας, τις χορηγίες, τα εισιτήρια που δεν προχωράνε και τις μεταγραφές.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Στεφανίδης:
«Το τι λέει ο πρώην πρόεδρος, αυτό είναι δική του αλήθεια και κάνει τα όνειρά του για να επιστρέψει. Αυτό όμως που δεν έχει καταλάβει είναι ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ. Ποτέ ξανά δεν θα επιστρέψει στον Άρη. Νομίζει ότι έχει να κάνει με παιδάκια, ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και ότι του στρώνουμε τον δρόμο για να επιστρέψει. Είναι πολύ γελασμένος. Έχει τη δική του αλήθεια, του Διούδη τα τροφεία τα έκανε τώρα 520.000. Αυτός γιατί δεν τον έκλεισε τέσσερις-έξι μήνες που ήταν πρόεδρος για να τον δώσει κάπου και άφησε θέματα και ήταν απλήρωτος και μπορούσε να κάνει προσφυγή; Μπορούσε να κάνει προσφυγή ο Διούδης. Του έβαλε μισθούς ο Σκόρδας για να είναι καλυμμένος; Τον κάλυψε σε αυτά για να μην κάνει προσφυγή ο Διούδης; Τώρα θυμήθηκε την αξία του Διούδη. Έκανε καμιά κίνηση για να τον πουλήσει και να φέρει έσοδα στην ΠΑΕ; Τα βγάζει και 520.000 γιατί έτσι τον βολεύει. Πάντα έτσι έκανε όπως έκανε και με το άρθρο 99. Κάποτε δεν μπορούσε να γίνει η έφεση και μετά μπορούσε να γίνει. Δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με τον Σκόρδα και με το τι λέει. Ότι τον βολεύει λέει. Ο Σκόρδας είναι παρελθόν από τον Άρη και έχει τελειώσει, απλά είναι απίστευτο το θράσος του να μιλάει για τον Άρη αυτός ο οποίος τον έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το σημείο. Και να μην αποκαλείται τα πορίσματα της «nexia» γιατί αυτά έχουν και κάποια συμβόλαια μέσα. Όλα τα μέλη της διοίκησης έχουν ευθύνες από 1/1/2014, αλλά ούτε αυτό τον βολεύει να το πει.
Για όσα λέει ο Σκόρδας:
«Ο Σκόρδας είναι στον κόσμο του και παρουσιάζει τα πράγματα όπως τον βολεύει. Αυτά δεν τα σκεφτόταν όταν έλεγε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στην ομάδα να πέσουν κάτω. Έλεγε πέστε κάτω για να διακοπεί το παιχνίδι. Θέλετε να κάνουμε μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν τι έλεγε την μία και τι έλεγε την άλλη; Στην ΕΠΟ ότι θα φάτε μαύρο χιόνι και μετά ότι όλοι είναι φίλοι μου; Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε άλλο μαζί του. Προσπαθεί να κερδίσει τον χρόνο του.
Για τις χορηγίες ανέφερε:
«Οι χορηγίες θα ανακοινωθούνε, όταν ωριμάσουν θα ανακοινωθούνε. Ο ίδιος έκανε τίποτα για χορηγούς; Έχει ο ίδιος τίποτα έτοιμο; Εδώ ήμασταν σε μια συνάντηση με έναν χορηγό χθες που είναι σχεδόν τελειωμένο, 3,5 ώρες. Αυτοί θέλουν να χάσουν τον χρόνο τους μαζί μας; Ξέρετε τι μας είπανε; Ότι μιλήσανε με κάποιον άλλον από την αγορά και τους είπε αυτοί στον Άρη καλά παιδιά αλλά μην μιλάς μαζί τους γιατί αύριο δεν θα είναι διοίκηση. Εμείς εδώ μπήκαμε και παλεύουμε. Έχουμε δαπανήσει πάρα πολύ χρόνο. Έχουμε αφήσει τις οικογένειές μας, πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και γι’ αυτό ασχολούμαστε, αλλιώς θα σηκωνόμασταν να φύγουμε. Τώρα αυτοί που θέλουν να βάζουν τις τρικλοποδιές, δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε. Πρέπει κάποτε ο κόσμος να καταλάβει τι πρεσβεύουμε. Ότι και να κάνει δεν θα μας εμποδίσει, εμείς συνεχίζουμε. Δόξα τω Θεό μας σέβονται οι συνομιλητές μας. Βλέπουνε και οι ίδιοι ότι υπάρχει προοπτική στον Άρη και θέλουν να συνεργαστούνε».
Για τα νούμερα που είχε πει ο κ. Φουρλίγκας για τα 3,5 εκατ. τόνισε:
«Αυτή είναι στόχευση εσόδων όλης της χρονιάς. Απλά η δική μας τακτική στο θέμα των χορηγιών και επειδή δεν είναι θέματα μόνο των χορηγιών, αλλά και υπάρχουν και άλλα εμπορικά έχουμε στοχεύσει να εκμεταλλευτούμε το όνομα της ομάδας, τη δυναμική της, τον κόσμο της και σε εμπορικό επίπεδο. Και γι’ αυτό το λόγο την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσουμε να πάρουμε της μετοχές της Άρης εμπορικής. Κανονικά οι μετοχές ανήκουν στην εκάστοτε διοίκηση της ΠΑΕ. Απλώς τα τελευταία χρόνια κανείς δεν ήθελε να τις πάρει. Εμείς θέλουμε να τις πάρουμε γιατί αυτά τα οποία συζητάμε βλέπουμε ότι θα έχουμε μεγάλα έσοδα για τον Άρη μέσω της Άρης εμπορικής. Δεν γίνεται αυτά τα έσοδα να μην μπορούμε να τα διαχειριστούμε».
Για το αν η Άρης εμπορική αγοράσει τις μετοχές της ΠΑΕ είπε:
«Η Άρης εμπορική έχει ούτε ως άλλως ένα μικρό ποσοστό και αν αλλάξει η διοίκηση θα το πάρει η επόμενη. Αν πάρουμε εμείς τη διοίκηση της Άρης εμπορικής και τις μετοχές θα έχουμε το 16,2% της ΠΑΕ. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί καμία διοίκηση τα τελευταία χρόνια δεν έπαιρνε τις μετοχές της Άρης εμπορικής γιατί και αυτή χρεωμένη είναι. Εμείς έχουμε αποφασίσει να το πάρουμε και αυτό γιατί οι συμφωνίες τις οποίες προχωράμε έχουν πολύ έντονο εμπορικό χαρακτήρα. Δηλαδή θα υπάρξουνε έσοδα στον Άρη μέσω της εμπορικής και αυτά τα έσοδα πρέπει να τα διαχειρίζεται η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης».
Για το πώς εξηγεί πως οι Σκόρδας και Ματθαίος βγαίνουν και κάνουν αυτές τις δηλώσεις:
«Γιατί η περιουσία μόνο από τον Άρη έχει πρόβλημα; Δεν έχει από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες; Εγώ ξέρω ότι τον κυνηγάνε όλοι οι εργαζόμενοι που είχε. Είναι η μόνιμη πηγή θυμών. Πάλι έβγαζε τώρα ανακοίνωση για Γ’ Εθνική και ιστορίες για αρκούδες. Τρία χρόνια τώρα έχουν περάσει όλες οι ομάδες και έχουν συγχωνευτεί με τον Άρη. Όλες οι ομάδες της Β’ Εθνικής. Είδατε εσείς καμιά συγχώνευση; Και με συγκεκριμένη στόχευση τον Παπαϊωάννου. Το όνομα αυτού ακουγότανε περισσότερο. Εγώ έχω ακούσει για Επανομή, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Γάζωρο, Αιγινιακό, Βατανιακό στην Κατερίνη.
Για τα ονόματα που αναφέρονται:
«Ένας συγκεκριμένος, δεν θα αναφέρω το όνομά του γιατί δεν έχω πάρει την άδεια για να πω το όνομά του. Αν μου επιτρέψει θα το ανακοινώσω κιόλας. Ένας συγκεκριμένος από τα ονόματα που αναφέρει και είναι ελάχιστοι που το κάνουνε αυτό. Πήγε να καλύψει και το συμβόλαιο του Μανιά. Προσωπικά να το καλύψει, το υπόλοιπο που υπήρχε. Αλλά αυτοί είναι που θέλουν να ρίξουνε την ομάδα στην Γ’. Γιατί ήθελε να ρίξει την ομάδα στην Γ’ Εθνική, γι’ αυτό ήρθε να εγγυηθεί τα λεφτά του Μανιά. Επειδή ήθελε να πέσει η ομάδα στην Γ’. Γι’ αυτό ήρθε και έδωσε προσωπική εγγύηση για τα λεφτά».
Για τον Γαλανό:
«Ο Γαλανός που θέλει να ρίξει την ομάδα στην Γ’ Εθνική και το έχει πει ευθέως. Έχει προσφερθεί να φέρει και χορηγό για την Β’. Ο Γαλανός που ήμασταν αντίπαλοι πριν από 20 ημέρες είναι Αριανός και δεν στέκομαι στο ύψος των ποσών. Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τη διάθεση του καθένα να βοηθήσει την ομάδα και να μην δημιουργεί πρόβλημα και σας το λέω αυτό γιατί έτυχε να δεχτώ ένα τηλεφώνημα για το οποίο μου έχει μιλήσει ο Γιώργος Γαλανός. Για χορηγία. Όλοι αυτοί θέλουνε την ομάδα στην Γ’».
Για τα χρήματα από την μεταγραφή του Διούδη:
«Θα αργήσουνε τα χρήματα. Οι διαδικασίες έχουν τηρηθεί απλώς υπάρχουνε και άλλες διαδικασίες μέσω των τραπεζών. Μάλλον θα πάει κανένα μήνα πίσω».
Για τον Μαλί και αν έχει υπογράψει:
«Πρέπει να περάσει και από εξετάσεις, αλλά υπάρχει συμφωνία και για τη διάρκεια του συμβολαίου του κα για το ποσό που θα λάβει και για τις παροχές που θα έχει. Γενικά να ξέρετε γιατί υπάρχει η αγωνία επειδή ένας παίκτης δεν υπέγραψε. Την ημέρα που ανακοινώθηκε ο Κούης, ασχολιόμασταν με έναν παίκτη ο οποίος δεν υπέγραψε. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης έχει πολλές εναλλακτικές. Με το καθεστώς που υπάρχει για τις μεταγραφές θέλει να είναι προσεκτικός στις επιλογές που θα κάνει. Δεν στέκεται ποτέ σε μία περίπτωση και έχει πάντα τρεις με τέσσερις εναλλακτικές από πίσω. Δεν είναι ανάγκη να ζούμε σε αυτό το καθεστώς του πανικού. Έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά, έχουν περάσει πάνω από 250 ονόματα ποδοσφαιριστών που έχουνε εξεταστεί».
Για το αν ο Άρης θα έχει κάποια παραπάνω έσοδα από τα τηλεοπτικά:
«Είχα πει στον κόσμο να μην κάνει συνδρομή ακόμα. Ας περιμένει λίγο ακόμα. Θα δούμε αν αλλάξει η πλατφόρμα».
Όσον αφορά τις μεταγραφές:
«Το ξέρουμε ότι η ομάδα θέλει παίκτες. Το πρωτάθλημα αρχίζει 28 Σεπτέμβρη. Υπάρχει χρόνος. Καταρχήν υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αλλάξει και το καθεστώς των μεταγραφών. Μπορεί να γίνει το οτιδήποτε. Εντάξει τώρα να φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας;».
Για το αν είναι ενημερωμένος για το εσωτερική υπόθεση που έχει δημιουργηθεί:
«Είμαι ενημερωμένος για κάποιες δηλώσεις, κάποιες ανακοινώσεις. Δεν ξέρω, πρέπει να υπάρχει μία νέα τοποθέτηση. Φυσικά ο κόοουτς μπορεί να έχει την άποψή του, τον σεβόμαστε, πιστεύουμε στις δυνατότητές του και γι’ αυτό τον επιλέξαμε. Έχουμε επιλέξει ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και τον ακολουθούμε κατά γράμμα. Τώρα επειδή κάποιοι πάνε να κάνουν τον Δημήτρη τον εύκολο στόχο, δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει. Γιατί ξέρουμε ότι δεν θέλουνε να χτυπήσουνε τον Καλαϊτζίδη, αλλά περισσότερο εμάς. Γίνεται μια νέα προσπάθεια, έχουμε φτάσει στον πάτο και προσπαθούνε κάποιοι άνθρωποι εκεί και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μαζί να φτιάξουμε μια ομάδα που να παίξει στην Β’ Εθνική και να πετύχουμε την άνοδο. Πάμε δηλαδή να πετύχουμε τρομερά πράγματα. Το παλεύουμε και το πιστεύουμε. Ας κριθούνε πρώτα όλοι όσα ειρωνικά, δυσμενή σχόλια κάνουν και ας αφήσουνε εμάς να δουλέψουμε».
Για τη συνεργασία με τον Κούη:
«Είναι πάρα πολύ καλή. Καταρχήν είναι τιμή μας που βρίσκεται τώρα στα δύσκολα μαζί μας. Πραγματικά του βγάζω το καπέλο. Είναι μεγάλη μαγκιά να έρχεσαι στα δύσκολα. Γιατί ο Άρης πέρασε και καλές στιγμές και θα μπορούσε ο Κούης να ήταν και εκεί, αλλά ήρθε τώρα. Παρόλο που γνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ήρθε για να στηρίξει τον Άρη. Την ομάδα του. Είναι κάθε μέρα στο γραφείο του από το πρωί ως το βράδυ. Τώρα ήταν στην Αθήνα για την προσωπική του τη δουλειά και ήρθε στην Αθήνα για να κάνει δουλειά για τον Άρη. Στην Αθήνα τον Άρη τον αντιμετωπίζουνε πολύ διαφορετικά απ’ ότι τον αντιμετωπίζουνε οι Αριανοί. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Εσωτερικά τον μικραίνουμε γιατί καθόμαστε και ασχολούμαστε με ανακοινώσεις σαν και αυτή τη σημερινή.
Στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Γενικά έχουμε οργανωθεί σε όλους τους τομείς και όπου διαπιστώνουμε αδυναμίες οργανωνόμαστε. Αυτό το μοντέλο διοίκησης του να είναι το διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα απαρτίζεται από επτά άτομα και από έναν θα περνάνε τα πάντα είτε είναι μεταγραφές είτε είναι γήπεδο είτε είναι διαφημίσεις, χορηγίες επαφές με την Αθήνα, τις λίγκες, αυτό είναι κομμένο. Εμπορικά υπάρχουν άτομα καταρτισμένοι του επαγγέλματος. Πήγαινα στις πρώτες συναντήσεις που δεν είχαμε εμπορικό τμήμα και ντρεπόμουνα όταν έφευγα από κει μέσα. Ντρεπόμουν και για τον εαυτό μου και για το πώς εμφανιζόμασταν σαν Άρης. Τώρα πάω καλύτερα, με άλλα χαρτιά, με άλλα ατού.
Για το αγωνιστικό:
«Στο αγωνιστικό ποιος θα φτιάξει την ομάδα; Ο Στεφανίδης; Ο προπονητής θα την φτιάξει και από δίπλα του θα έχει τον Ντίνο τον Κούη ο οποίος θα κοιτάξει και τις ακαδημίες. Γιατί ο άνθρωπος το κατέχει το αντικείμενο. Δεν θα κάτσει ο Στεφανίδης να κάνει ενδεκάδα. Ο Στεφανίδης το μόνο που θα κάνει είναι να ασχοληθεί με το οικονομικό σκέλος. Πέφτει το βάρος σε μας, αλλά αυτό θα σταματήσει. Θα μοιραστούνε όλες οι αρμοδιότητες. Γιατί αν τρέχει ένας για όλα ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας, τότε λογικό είναι να κάνει και λάθος το οποίο θα βλάψει τον σύλλογο. Δόξα τω Θεώ και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου είναι εκεί, τρέχουνε και σιγά-σιγά θα έρθει κόσμος στην ομάδα ο οποίος θα αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες. Για να μπορούμε να λειτουργούμε σωστά, σαν επαγγελματικό σωματείο.
Για το αν τον προβληματίζει ότι δεν προχωράνε τα διαρκείας
«Αναμενόμενο ήταν. Γιατί ο κόσμος του Άρη είναι προδομένος. Είναι απατημένος. Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του. Περιμένει κάτι να δει. Εμάς έλαχε ο κλήρος. Εμείς βγήκαμε μπροστά. Δυστυχώς γίνονται και πράγματα τα οποία δεν εκτιμώνται ιδιαιτέρως. Ακόμα και για τις προσφυγές. Για παίκτες που θέλουμε να τους κρατήσουμε, τους κρατάμε τελικά. Ότι λύνουμε τις συνεργασίες μας με τους παίκτες σε φιλικό επίπεδο. Δεν βγαίνουμε να τσακωνόμαστε σαν τις κατίνες. Μας χαρίζουνε λεφτά αντί να πηγαίνουν να κάνουν προσφυγές και να ζητάνε και τα υπόλοιπα λεφτά των υπόλοιπων συμβολαίων τους. Είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι χτυπητά, δεν θα κάνουνε το κλικ. Ο δικός μας στόχος είναι κάποια στιγμή ο φίλαθλος του Άρη να ασχολείται με το πώς παίζει η ομάδα του μέσα στο γήπεδο. Να μην είναι πια λογιστής, οικονομολόγος, δικηγόρος».
Για το αν η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για χορηγίες
«Δεν έχει κλείσει καμία πόρτα. Απλά όταν πας σε μία διαπραγμάτευση, είναι διαπραγμάτευση. Εσύ θέλεις να πάρεις περισσότερα ο άλλος θέλει να δώσει λιγότερα. Έχουμε ένα μειονέκτημα της αμφισβήτησης και της πίεσης που δημιουργείται. Εμείς αποφασίσαμε πως τέρμα η πίεση. Δεν θα λειτουργήσουμε με το καθεστώς πίεσης. Ειδικά τώρα που έχουμε μία βάση να προχωρήσουμε. Έχει γίνει συζήτηση με το κανάλι και θα συνεχιστούν».
Για τις διαφημίσεις:
«Όποια εταιρεία θέλει να διαφημιστεί στον Άρη και έχει το δικαίωμα να διαφημιστεί, η πόρτα είναι ανοιχτή. Αυτά που ακούγονται αφήστε τα να ακούγονται. Όταν θα είναι όλα έτοιμα θα έχουμε και τις ανακοινώσεις. Με μία εταιρία χθες φτάσαμε στο τέρμα. Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα. Την macron πότε την μάθατε πρώτη φορά; Πότε ανακοινώθηκε η σύμβαση; Πόσο καιρό μετά από την ημέρα που βγήκε το θέμα macron, βγήκε και η ανακοίνωση; Μιλάμε για συμβάσεις ,για λεφτά για παροχές».
Για τα λεφτά που δεν είχε ο Άρης για να δώσει προκαταβολές:
«Εμείς περιμέναμε τον Καλί να έρθει την Δευτέρα και δεν ήρθε. Την Παρασκευή υπήρχε ένα θέμα με τον μάνατζέρ του και δεν ήρθε. Στο συγκεκριμένο θέμα του Καλί τα λεφτά υπήρχανε. Τι άλλο να πούμε; Ότι κάπου αλλού έχουμε μείνει οικονομικά πίσω, έχουμε μείνει γιατί προκύπτουν άλλα θέματα και με συνεννόηση καλύπτουμε τις ανάγκες που εμφανίζονται».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: