Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

"Λύμπε", θυμήσου!!

Σε όσα επίσημα ματς της Εθνικής έχει σκοράρει, η Ελλάδα έχει πάρει τη νίκη. Ο λόγος για τον Νίκο Λυμπερόπουλο.
"Λύμπε", θυμήσου!
Όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο «εκλεκτός» του Φερνάντο Σάντος για την κορυφή της επίθεσης για το ματς της κόντρα στη Λετονία, και αν τηρήσει την παράδοση που τον ακολουθεί, τότε η Εθνική θα πάρει τη νίκη.
ΕΠΙΣΗΜΑ
Σε όσους επίσημους αγώνες της Εθνικής έχει σκοράρει, η ομάδα έχει πάρει το «τρίποντο» της νίκης, κάτι που ελπίζουμε να συμβεί και το βράδυ της Τρίτης κόντρα στη Λετονία.
Στις 14 Οκτωβρίου του 1998, για τα προκριματικά του Euro 2000, η Ελλάδα έπαιξε κόντρα στη Γεωργία, την οποία και νίκησε πιο εύκολα απ’ όσο θα περίμενε με σκορ 3-0, με τον Έλληνα διεθνή να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ για τη χώρα μας.
Το 2000 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας μας, αντιμετώπιζε τη Φινλανδία, την οποία και νίκησε με σκορ 1-0 με τέρμα του Λυμπερόπουλου, δίνοντας στην εθνική την πρώτη της νίκη στον 9ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002.
Στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ελλάδα αντιμετώπιζε εκτός έδρας το Καζακστάν στις 7 Σεπτεμβρίου του 2005, με στόχο να διατηρηθεί ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης του ομίλου της. Σε περίπτωση που το κατάφερνε δεν θα έχανε τιε ελπίδες της για τη συμμετοχή της στα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία.
Κάτι τέτοιο έγινε πραγματικότητα, μιας και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας μας, κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» της νίκης χάρη στον «λυτρωτή» Νίκο Λυμπερόπουλο που σκόραρε στο 93’, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008 η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει στις 2 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας τη Μολδαβία, την οποία και νίκησε με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ του Λυμπερόπουλου με κεφαλιά στο 78’.
Στις 6 Ιουνίου του 2007, ο 36χρονος άσος έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για τη δύσκολη (δεύτερη)επικράτηση της Εθνικής κόντρα στη Μολδαβία, με την Ελλάδα να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Euro 2008.
Με το σκορ να είναι 1-1 λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ο Λυμπερόπουλος στο 94’ δίνει τη νίκη στην Ελλάδα με σκορ 2-1.
Στον τελευταίο επίσημο αγώνα που είδε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ήταν στο εντός έδρας ματς κόντρα στη Βοσνία που έληξε με σκορ 3-2 στις 13 Οκτωβρίου του 2007. Έβαλε το τρίτο γκολ της Εθνικής στο 73’.
ΦΙΛΙΚΑ
Και στα φιλικά ματς, όμως συνηθίζει να σκοράρει. Στις 18 Δεκεμβρίου του 1999 πετυχαίνει γκολ κόντρα στην Εσθονία, σ’ έναν αγώνα που έληξε ισόπαλος με σκορ 2-2. Στις 18 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς σκοράρει δις στο νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο έληξε με σκορ 3-1. Δύο μέρες αργότερα, στις 20 Αυγούστου κόντρα στην ίδια ομάδα, πετυχαίνει πάλι τέρμα, με το ματς να ολοκληρώνεται με συνολικό σκορ 3-0.
Στις 3 Ιουνίου του 2000 η Ρουμανία υποδέχεται την Ελλάδα, η οποία ηττήθηκε με σκορ 2-1, με τον Λυμπερόπουλο να σημειώνει το γκολ της… τιμής για την ομάδα.
Σε ακόμα μία ήττα της Εθνικής σε φιλικό σκόραρε ο 36χρονος άσος. Ήταν κόντρα στην Κύπρο στις 14 Νοεμβρίου του 2001, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να χάνει με σκορ 2-1.
Τελευταίο του γκολ σε φιλικό παιχνίδι είναι κόντρα στην Ουγγαρία στις 24 Μαΐου του 2008, με τον ίδιο να σημειώνει τέρμα στο 90’ της αναμέτρησης, στην ήττα της Εθνικής με σκορ 3-2.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: