Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η στοιχειωμένη θέση του Τζόλε!!

Από το 1996 και για 13 συναπτά χρόνια ο Ολυμπιακός είχε το κεφάλι του ήσυχο για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, καθώς εκεί αγωνιζόταν ο Τζόρτζεβιτς. Από τη στιγμή που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ψάχνουν κάποιον... μόνιμο, αλλά οι προσπάθειες τους πέφτουν στο κενό. Γράφει ο Βασίλης Δούκας.
Η στοιχειωμένη θέση του Τζόλε
Η αλήθεια είναι πως πρώτα η διοίκηση Κόκκαλη και στη συνέχεια αυτή του Μαρινάκη έκαναν ό,τι μπορούσαν για να καλύψουν το κενό του "Τζόλε", αλλά τα ψώνια από τη Λίβερπουλ δεν τους βγήκαν.
Τόσο ο Λέτο, όσο και ο Ριέρα έδειξαν στην αρχή πως θα μπορούσαν να "δέσουν" στο λιμάνι, κάτι που τελικά δε συνέβη και πλέον ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να ψάξει σε άλλες πολιτείες για να βρει τον αριστερό χαφ που θα ρίξει άγκυρα στον Πειραιά και θα βοηθήσει τους "ερυθρόλευκους" να κερδίσουν τίτλους.
Ο Ριέρα αποτέλεσε πέρσι τη μεγαλύτερη μετεγγραφή τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της σεζόν. Οι φίλαθλοι των πρωταθλητών περίμεναν κάτι παραπάνω από τον Ισπανό στην πρώτη του χρονιά, αλλά ο πρώην άσος της Λίβερπουλ δεν τα πήγε και άσχημα. Σε 28 συμμετοχές πέτυχε έξι γκολ και μοίρασε άλλες τόσες ασίστ. Στα φιλικά έδειξε πως μαζί με τον Χολέμπας θα συνέθεταν ένα δυνατό δίδυμο στα αριστερά και παράλληλα πως… έλυσε τα μάγια του Τζόρτζεβιτς, αλλά τελικά οι σειρήνες από την Τουρκία ήχησαν τόσο δυνατά στα αυτιά του που άφησε τους "ερυθρόλευκους" στα κρύα του λουτρού.
Αλλιώς σχεδίαζε τα πράγματα όλο το καλοκαίρι ο Βαλβέρδε και αλλιώς πρέπει να πορευτεί πλέον, αφού ο συμπατριώτης του μαγεύτηκε από τα χρήματα της Γαλατά. Ακόμα και με τη φυγή του Ριέρα, το ρόστερ του Ολυμπιακού για την Ελλάδα είναι αρκετά δυνατό, αλλά γα το Τσάμπινς Λιγκ δημιουργήθηκε μία τρύπα που δύσκολα θα μπορέσει να καλυφθεί με κάποια μετεγγραφή.
Αν πάντως κάποιος ρωτούσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ποιον παίκτη θα ήθελαν στην ομάδα τους για τη συγκεκριμένη θέση, τότε οι περισσότεροι θα απαντούσαν τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος θα έφτανε όχι μόνο για να καλύψει την τρύπα, αλλά θα περίσσευε κιόλας. Και η διοίκηση του Ολυμπιακού θα ήθελε τον παίκτη του ΠΑΟΚ, αλλά το εμπόδιο μάλλον είναι ανυπέρβλητο.
Αυτή την στιγμή ο Βαλβέρδε θα πρέπει να βρει λύσεις εκ των έσω με τον Αμπντούν να έχει τη μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να αντέξει το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού, αλλιώς θα πρέπει ο Μιραλάς να γίνει ο αντι-Ριέρα.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: