Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ντιοπ: «Μπορούμε να ανέβουμε στην Πρέμιερ Λιγκ»

Την βεβαιότητα του πως η Γουέστ Χαμ έχει την ποιότητα να  «ανέβει» στην Premier League εξέφρασε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα των «Σφυριών» ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιoπ. Ο Σενεγαλέζος άσος παράλληλα στάθηκε στην νέα πρόκληση της καριέρας του αλλά και στον προπονητή των Λονδρέζων, Σαμ Αλαρντάις.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ντιoπ:

Για τους στόχους της Γουέστ Χαμ: «Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ανέβουμε επειδή έχουμε ποιοτικούς παίκτες. Είναι ποδοσφαιριστές επιπέδου Premier League. Αν δεις πως τα πήγαν κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, θα δεις ότι έπαιξαν καλά και πέτυχαν πολλά γκολ. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην Premier League στο τέλος της χρονιάς».

Για το έμψυχο δυναμικό της: «Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες και είναι σημαντικό για τους μεγαλύτερους να τους βοηθήσουν να αντεπεξέλθουν. Μας ακούν και αυτό είναι καλό. Έχουμε εμπειρία. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι πολύπλοκο μερικές φορές και είναι σημαντικό για όλους να μπορούν να ακούν.

Ήμουν τυχερός στην καριέρα μου μέχρι τώρα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τα πάντα για το παιχνίδι και κάθε μέρα πρέπει να μαθαίνεις. Είναι σημαντικό να μιλάνε μεταξύ τους οι παίκτες, τόσο εντός όσο και εκτός ομάδας».

Για τον αγώνα που ακολουθεί κόντρα στην Πόρτσμουθ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα είμαι στη Γουέστ Χαμ και δουλεύω για τη Γουέστ Χαμ. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για τους οπαδούς των Λονδρέζων: «Είδα το ματς κόντρα στη Λιντς. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα, οι οπαδοί “έσπρωχναν” τους παίκτες, την ομάδα. Είναι ωραίο να νιώθεις κάτι σαν κι αυτό. Σου δίνουν κίνητρο να προχωράς και να δίνεις τα πάντα. Βοηθάει πολύ.

Είναι μέρος του συλλόγου, οι οπαδοί θέλουν τη νίκη κάθε εβδομάδα και οι παίκτες χρειάζονται κάτι που θα τους σπρώχνει στη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Όταν ένας παίκτης μπαίνει μέσα στο γήπεδο έχει ανάγκη να το νιώθει όλο αυτό».

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν για τον ίδιο: «Αν και έχω παίξει σε υψηλό επίπεδο, δεν μπορείς ποτέ να εφησυχάζεις. Κάθε μέρα και σε κάθε ματς πρέπει να δείχνεις στον κόσμο το τι είσαι. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Υπάρχουν πολλά ματς στην Championship, δύο ή και τρία κάθε εβδομάδα, αλλά είμαι συγκεντρωμένος και θέλω να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει βαθμούς κάθε φορά που παίζουμε. Θα δουλέψω σκληρά. Η Championship είναι πιο απαιτητική από την Premier League».

Για τον Σαμ Αλαρντάις: «Είναι ένας καλός προπονητής. Είναι φιλικός με τους ποδοσφαιριστές, μιλάει μαζί τους. Όλα έχουν να κάνουν με την ομάδα και όχι μόνο με τους παίκτες. Ο προπονητής, οι γυμναστές, το ιατρικό τιμ, όλα πρέπει να γίνουν ένα. Πρέπει όλοι να μιλάμε και να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον. Όταν παίζουμε ματς πρέπει όλοι να τα δίνουμε όλα για τη Γουέστ Χαμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: