Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Με φιστίκια αγοράζεις μαϊμούδες, χωρίς ούτε ενα ευρώ τον ΠΑΟ... Ανδρέα!!

Ο Βασίλης Βέργης σχολιάζει τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, μετά την ανακοίνωση του Τζίγγερ περί αποχώρησής του από την "πράσινη" ΠΑΕ.
Με φιστίκια αγοράζεις μαϊμούδες, χωρίς ούτε ενα ευρώ τον ΠΑΟ... Ανδρέα!
Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά μηνύματα που έφτασαν στον Sentra 103,3 όταν διά στόματος Τζίγγερ επιβεβαιώθηκε η αποκλειστική πληροφορία που είχαμε μεταδώσει από το πρωί στο σταθμό -«Ο Βαρδινογιάννης θα ανακοινώσει την αποχώρηση της οικογένειας από τον Παναθηναϊκό»- ήταν το ακόλουθο: «Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;».
Το λέω κάπως διαφορετικά: Τώρα που έφυγαν οι «κακοί» θα έρθουν οι «καλοί» ή μήπως θα φροντίσουν να κρυφτούν (εκ νέου) πίσω από κάποια... μεταμοντέρνα δικαιολογία;
Κάποτε ο Βαρδινογιάννης τους έδινε... μόνο το 25% δωρεάν και «δεν θα μπορούσαν να διοικήσουν, γι' αυτό δεν το πήραν». Τώρα τους δίνει ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΟ το μαγαζί. Τι θα επικαλεστούν; Μήπως την επικείμενη τιμωρία του Παναθηναϊκού από την UEFA, κάτι αντίστοιχο με εκείνα τα επεισόδια στο ματς με τον Βόλο που οδήγησαν στην έξοδο ΑΝΕΥ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ;
Με φιστίκια αγοράζεις μαϊμούδες, χωρίς ούτε ενα ευρώ τον ΠΑΟ... Ανδρέα!
Μήπως θα επικαλεστούν το ότι η ΠΑΕ έχει έλλειμμα της τάξης των 20 εκατ. ευρώ; Μα γι' αυτό το έλλειμμα ΔΕΝ ευθύνεται ο Τζίγγερ. Ο Βαρδινογιάννης είχε τη διοίκηση για ένα τρίμηνο το καλοκαίρι του 2010 και γι' αυτό φέρει ακέραια την ΕΥΘΥΝΗ. Το υπόλοιπο, από το 2008 έως και τις αρχές του 2011, βαραίνει Βγενόπουλο - Πατέρα. Εκτός κι αν το έλλειμμα το έκανε... ο Γόντικας!
Νομίζω πως ο Τζίγγερ κράτησε για το φινάλε την καλύτερη δημόσια παρουσία που είχε ποτέ. Ταυτόχρονα αφαίρεσε κάθε δικαιολογία -κυρίως από τον Ανδρέα Βγενόπουλο- ως προς το «δεν μπαίνω, γιατί...». Ενα μαγαζί-γωνία, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. Ούτε ευρώ δεν χρειάζεται να δαπανήσει κάποιος για να ΑΓΟΡΑΣΕΙ το 54,7% και να γίνει το απόλυτο αφεντικό.
Ενα μαγαζί που ακόμη διαθέτει αξιόλογο υλικό, έστω και χωρίς τον Σισέ, στο οποίο δεν χρειάζεται να επενδυθούν τα λεφτά των... Αράβων της Σίτι, αλλά με σοβαρή διαχείριση και διοίκηση μπορεί να μειώσει το έλλειμμά του και να ξαναγίνει ανταγωνιστικό στην κορυφή. Ούτε η Παιανία θα μπει εμπόδιο για το οποιοδήποτε ντιλ, ξεκαθάρισε ο Βαρδινογιάννης.
Τι άλλο να θελήσει, λοιπόν, π.χ. ο Ανδρέας Βγενόπουλος για να πάρει πλέον ΤΣΑΜΠΑ ολόκληρη την ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ο οποιοσδήποτε για να «σώσει» τον ΠΑΟ; Μήπως να τον... προικίσουν οι Βαρδινογιάννηδες με καμιά 100άρα εκατομμύρια για να διοικήσει το μαγαζί τα επόμενα χρόνια; Ε, αυτό όντως δεν θα το κάνουν οι «κακοί». Μάλλον πρέπει τώρα να το κάνουν οι «καλοί». Αν θέλουν να ανατρέψουν την «πτώχευση της ελπίδας» που οδήγησαν το σύλλογο εξαφανιζόμενοι τον Δεκέμβρη του 2010.
«Πούλα και φύγε τώρα» ζητούσε μεγάλο μέρος των οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού» από τον Τζίγγερ. Κι αυτός το έκανε απλούστερο. ΧΑΡΙΖΕΙ και φεύγει. Οχι σε «Σκλαβενίτηδες», όχι σε αχυράνθρωπους, αλλά σε κανονικούς επιχειρηματίες. Κι αυτό όχι μέσω του Ερασιτέχνη καθώς, όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και μέρες, τούτο είναι αδύνατο μιας κι ο Ερασιτέχνης έχει διοίκηση Πρωτοδικείου.
Ξέρετε πως εδώ και χρόνια είμαι από τους δημοσιογράφους που έχουν ασκήσει πολύ σκληρή αλλά έντιμη κριτική στον Βαρδινογιάννη για την «πτωχευμένη» πολιτική του στον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι», όμως, στα όρια του οικονομικού κραχ άλλοι το έφεραν, όχι ο Τζίγγερ. Από χθες ο Βαρδινογιάννης όχι μόνο πέταξε το γάντι στον Βγενόπουλο, αλλά του πρόσφερε την κορυφαία ευκαιρία: Ή να πάρει τζάμπα το μαγαζί και να γίνει ήρωας ή να χαθεί οριστικά για τους Παναθηναϊκούς στη λήθη των δικαιολογιών που κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν.
Για να χρησιμοποιήσω και μία προσφιλή του ατάκα (14/5/2009): Με φιστίκια αγοράζεις μαϊμούδες. Καμιά φορά όμως ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ (δίχως καν φιστίκια!) παίρνεις ολόκληρο Παναθηναϊκό. Αρκεί να έχεις την πρόθεση να ρίξεις εν συνεχεία λεφτά για να τον συντηρήσεις. Οπότε, για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ιδού οι μετοχές, ιδού και η αλήθεια.
ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΦΙΛΕΤΟ Ο ΠΑΟ
Κι όμως, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι ΦΙΛΕΤΟ. Για κάποιον ΣΟΒΑΡΟ επιχειρηματία ο συνδυασμός συναίσθημα-χρηστή διαχείριση (με αφετηρία, φυσικά, το ότι δεν θα πληρώσει για αγορά μετοχών) μπορεί να αποτελέσει βασική προϋπόθεση για είσοδο στην εταιρεία. Μη χρησιμοποιηθεί το έλλειμμα ως «ναυαρχίδα», καθώς να θυμίσω ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης όχι μόνο πλήρωσε για να αγοράσει τον Ολυμπιακό, αλλά συνάντησε και τα χρέη του Σωκράτη Κόκκαλη στην ΠΑΕ.
Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν μπει ο Βγενόπουλος ούτε τώρα, θα κλείσει οριστικά -ανεπιστρεπτί- το κεφάλαιο. Και με τους Βαρδινογιάννηδες εκτός, ουδείς εκ των διαφωνούντων οπαδών θα μπορεί να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε ως αιτία ή άλλοθι. Αρα όποιος επενδυτής εμφανιστεί θα μπορεί να ελπίζει σε καθαρό τοπίο, δίχως καψίματα και ύβρεις. Το ίδιο και όλος ο κόσμος του «τριφυλλιού», που προσδοκά μέλλον στην ομάδα του...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: