Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τώρα θα φανεί η απώλεια!!

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι η προσωπική μου άποψη είναι ότι, όταν μιλάει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, είναι σαν να μιλάει ο πατέρας του. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Τώρα θα φανεί η απώλεια
Και είναι γνωστό σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο πως ό,τι λέει ο Βαρδής αυτό είναι και δεν το παίρνει πίσω.
Αυτά για να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις σε κάποιους σχετικά με τη δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ότι η αποχώρηση της οικογένειας από τον Παναθηναϊκό ίσως και να μην είναι οριστική.
Εκλεισε λοιπόν ένα κεφάλαιο 32 ετών της ιστορίας του Παναθηναϊκού, στον οποίο η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε κυρίαρχο ρόλο, με ανάλογη επιρροή και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Με εξαίρεση τα τρία τελευταία χρόνια, όταν εμφανίστηκε ο κ. Βγενόπουλος με την ΠΕΚ για να αμφισβητήσουν αυτήν την κυριαρχία και να αποτελέσουν για πρώτη φορά αυτό που λέμε «αντιπολίτευση» στη διοίκηση Βαρδινογιάννη, η αποδοχή της από τους οπαδούς του συλλόγου ήταν σχεδόν ομόφωνη και καθολική, με τις φυσιολογικές βέβαια μουρμούρες και γκρίνιες όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά.
Οι αντιδράσεις εντάθηκαν μετά το 2003 όταν χάθηκε το πρωτάθλημα στη Ριζούπολη, και η κυριαρχία του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την αντιλαϊκή φιλοσοφία και τα λάθη του Γιάννη Βαρδινογιάνννη έφεραν τις γνωστές εξελίξεις.
Η ουσία είναι ότι η αποχώρηση της οικογένειας υπό τις παρούσες συνθήκες αποκαλύπτει σε όλο το μέγεθός του το πρόβλημα που δημιουργείται και συγχρόνως αποδεικνύει πόσο σημαντική ήταν η παρουσία της για την επιβίωσή του. Δεν υποστηρίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει αύριο χωρίς τους Βαρδινογιάννηδες. Ο σύλλογος είναι ένα τεράστιο μέγεθος με βαθιές ρίζες -θέλω να πιστεύω ακόμη και σήμερα- στην ελληνική κοινωνία.
Ομως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας της συνύπαρξης πολλών παραγόντων. Είναι η οικονομική κρίση που σε συνδυασμό με τις τεράστιες επενδύσεις που χρειάζονται για να ορθοποδήσει η ΠΑΕ λειτουργούν αποτρεπτικά σε όποιον σκέφτεται επιχειρηματικά.
Κάποιος που, στη σπάνια περίπτωση, βλέπει συναισθηματικά την εμπλοκή του με τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί μ' ένα διαβρωμένο και διεφθαρμένο χώρο, όπως είναι το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και να έχει απέναντί του ανά πάσα στιγμή τους περίφημους οργανωμένους.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: